Siirry pääsisältöön

Pouta

Tänään oli kaunis päivä. Aurinko paistoi ja paisteessa piti vetää hihatkin hetkeksi ylös. Taitaa olla tämän vuoden viimeisiä lämpimiä päiviä...


Saattaa olla, etten pääse maalaamaan tuvan lattiaa vielä piiiitkään aikaan, mutta nuo paneelit tekevät tilasta silti jotenkin skarpimman näköisen, joten ehkä kestän. Lattioille tulee kuitenkin monta mattoa, joten tuskinpa sitä ihan hirveästi näkyykään. 

Seinän yläosa jää kahdella seinällä hirrelle ja kahdelle seinälle tulee huokolevyä ja siihen sinisävyinen tapetti päälle. Olen Tapettitalon sivuilta jo katsellut sopivia malleja, mutta täytyy vielä tilata näytepalat. Niillä ei tosin ole mikään kiire, sillä tapettiasiat ovat varmaan ensi vuoden heiniä.


Maalasin paneelit Uulan Intolla, sävyllä Pouta. Se on aavistuksen harmaaseen taittuva valkoinen, voisi sanoa, että maalarinvalkoinen. Alakuvassa kynttilä on valkoinen.


Ylimmissä kuvissa näitte hienon verhoviritykseni. Talolla oli ikkunoissa verhot ja saavat pysyä toistaiseksi paikallaan. Ostin Ikeasta ison kasan valkoisia fleece-huopia ja nakkasin ne verhojen päälle lämpöä pitämään. Täytyy vielä arkarrella niille jokin nätimpi kiinnitysmekanismi.

Viikolla tuli myös ährättyä ikkunoihin liimapaperit. Osa ikkunoista on huullettua mallia, joten niihin papereja ei saa laitetuksi (tai jos saa, kertokaa vinkki!), mutta nauloilla kiinnitettyihin ikkunoihin tungin sukkahousua väliin ja paperin päälle. En pessyt ikkunoita, sillä eihän tässä sellaista ehdi. Kärsitään sitten likaisista ikkunoista, kun alkukevään aurinko paljastaa kaiken. Tai pidetään suosiolla verhot kiinni...

Kommentit

  1. Kannattaa kysyä Jalo Alapihaa kaivamaan se jätevesipönttö sitten aikanaan maahan. Asuu muutaman kilsan päässä ja kokemusta ja taitoa on. Aika kivistä on maasto, joten kannattaa ottaa kunnon kone.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Pihalla tapahtuu

Pihalla on tapahtunut ja tapahtuu, talossa ei sinisen lattian laittamisen jälkeen. Siksi näytettävää onkin vähän ja vain ulkoa.

Suurin juttu on takapihalle pikkuhiljaa muodostuva puutarha, jonka keskeinen elementti on kovasti vetinen. Lampi on siis tuloillaan.

Reunukset ovat vielä kovastikin vaiheessa, mutta kyllähän tää jo kivalta näyttää. Vene on saatu miesihmisen vanhemmilta.
Onneksi meillä on hanavesi puoli-ilmaista. Sateita ei ole näkynyt, joten vesi piti valuttaa hanasta. Letku ei ihan riittänyt lammelle asti, joten loppupätkä valutettiin viemäriputkea pitkin.

Kasvimaalla kasvetaan kovasti. Sora-alueet on juuri siistitty (eli kaivoin satoja voikukkia yksi kerrallaan pikkulapiolla ylös, jotta sain ne juurineen irti) ja sinne on kärrätty lisää soraa viimevuotisten painuttua kasaan. Kasvimaan lisäksi myös horsmat ynnä muut kaverit kasvavat tehokkaasti taka-alalla.

Viime kesänä istutetut jättipoimulehdet rehottavat niin hyvin, että kukintoja on riittänyt maljakkoon asti ja mättäitä on vo…

Lattiasieni

Ei niin kivoja ylläreitä tänään. Kannoin viimeisiä lattiapalkkeja ulos tuvasta ja yhden pohjastahan se löytyi. Lattiasieni, tai ainakin joku sieni.


Kunnon rihmastot, ja levinneet pitkälle puun sisään. Toisaalta, onhan tuo ihan kaunis otus jos oikein positiivisesti ajattelee...


Ilo ja riemu jatkuivat, kun kaivoin viimeistä seinustaa vapaaksi hiekasta. Lisää sientä, ja ihan seinähirressä. Lattiahirsistä en ole ollut niin huolissaan, kun ne kuitenkin pistetään uusiksi ja sieni löytyi vain yhdestä. Seinän kanssa vähän jännää, huomenna pitää tunkata ja vaihtaa koko pätkä. Onneksi kyseessä on huoneiden välinen seinä, joten jos jotain aukkoja jää, ei haittaa, kun molemmilla puolilla on kuitenkin sisätilaa.

Kuvassa vasemmalla oleva palkki on kiinni parilla lyhkäsellä naulalla lähinnä vain näyttämässä, mille korkeudelle lattia tulee. Tiellähän se on, kun alinta hirttä lähdetään fiksaamaan, mutta olkoon tuossa hetken, fiiliksen vuoksi.


Valkoinen tuossa keskellä on sientä. Ja sitä oli kyllä ihan rei…

Työhuone

Pian en asu täällä enää yksin, vaan mun kanssa asumaan muuttaa miesihiminen. Miesihminen tarvitsee työhuoneen ja vanhasta makkarista ollaan nyt rakennettu sellaista.


Lattiaa on nostettu, jotta saatiin sinne eristettä. Uunin ympäriltä lattiaa ei voinut nostaa, joten tehtiin sitten tuollainen eritasoratkaisu. Tavaraa täältä huoneesta vielä puuttuu, mutta hieno siitä tuli, sen voi jo sanoa.


Työpöydän päälle löytyi tuollainen lasinen "hehkulamppu", johon pääsi asustelemaan ilmakasvi eli tillandsia. 


Siniseksi aikoinaan maalaamani Ikean mäntyinen vaatekaappi sai jälleen uuden ilmeen raikkaanvihreästä väristä.