1. toukokuuta 2016

Kesän kaipuu

Onpa taas kulunut aikaa edellisestä päivityksestä. Kauheasti ei tosin ole tapahtunutkaan, joten turhaanpa olisin päivittänyt. 

Nyt on meneillään opettajaihmisten yksi vuoden kiireisimmistä ajoista, joten tästäkin syystä hommat ovat seisseet, vaikka kauniita päiviä on ollutkin.

Takapihan lavakauluskasvimaa on edennyt hitaasti mutta edennyt joka tapauksessa. Valmis se ei tokikaan ole, mutta eiköhän siihenkin päästä joku päivä.Kasvimaa-alueen oikealla puolella, kuvan ulkopuolella on kivikasa. Kivikasa on viemärilinjan kaivamisen peruja eli kivet ovat takapihalta nousseet. Viime vuonna kivikasa kasvoi lähinnä horsmaa ja nokkosta; tänä vuonna se pysyy toivottavasti kauniimpana.Kivien välistä on kaivettu maa-ainesta pois ja väliin on laitettu maanrakennuskangas. Päälle multaa ja kivikkokasveja. Kovin on istutukset vielä kesken ja varsinkin kasan takapuoli on melkoista ryteikköä, mutta kaipa tuo tuosta valmistuu.Kasassa kasvaa nyt mehitähtiä, sammalleimua ja paria erilaista maksaruohoa.

Portailla kukkii orvokit.Sisällä onkin sitten kasvatuspurkkia monessa paikassa.Takarivissä Mårbackat, edessä Hollannista tilaamistani juurakoista itäneet jaloleinikin taimet. Tähän mennessä noissa juurakoissa ollut itäminen 100 prosenttia. Aika hyvä.Toisella ikkunalla on latvottuja pelargoneja sekä uusia pistokkaita. Turveruukuissa kasvaa kasvihuonekurkkua, myskikurpitsaa ja pari toistaiseksi aika säälittävää viidakkokurkkua.Tomaatit, paprikat, lehtipersiljat ja lehtikaalit voivat myös hyvin.Osa keittiön saarekkeesta on valjastettu avomaan kurkuille, kesäkurpitsoille, valkosipuleille ja jaloleinikeille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Pihalla tapahtuu

Pihalla on tapahtunut ja tapahtuu, talossa ei sinisen lattian laittamisen jälkeen. Siksi näytettävää onkin vähän ja vain ulkoa. Suurin j...