11. toukokuuta 2016

Pihan siistimistä

Sain ruohonleikkurin (kiitos!!), joka on päässyt töihin. Ihan keskimmäisin osa pihastani on ollut viime kesänä "nurmikkoa" ja muut alueet ovat kasvaneet joko puoleenreiteen heinää, vadelmaa tai horsmaa. Nurmikkokin on periaatteessa heinää mutta sitä on vaan lyhennetty nurmikkomaiseksi.

Kasvihuoneen ympäristö on siistiytynyt huimasti. Piha on melko möykkyinen, joten pahimpia täytyy vielä lapiolla tasoittaa ennen kuin leikkurilla niiden yli pääsee. Kasvihuoneen ympärille olen jo aloittanut murskereunusta. 


Heinikkoa todellakin sai jyrätä leikkurilla useaan kertaan ennen kuin se talttui. Kuivaa heinäpölyä tuli paljon. 
Talon eteläseinustalla kasvaa vielä vadelmaa, joka ei tuota marjoja. Pitäisi vielä repiä viimeisetkin versot pois ja sitten suhata riittävän usein leikkurilla yli, jotta ajan saatossa kuolevat. Nytkin mulla on kädet täynnä vadelmanpiikkejä. Tuntuvat etsivän reittinsä hanskojen läpi.

Eteläseinustalla kasvaa myös unikoita. Viime kesänä huomasin ne vasta loppukesällä eikä niitä paljoa ollut. Itse en ole niitä sinne kylvänyt. Olivat raukat kituuttaneet vadelmien seassa. Nyt nuppuja on moninkertainen määrä viime vuoteen verrattuna.


Kasvimaa etenee. Ensi viikon lopulla voisi tehdä jo kylvöjä. Viime yönä oli pakkasta, joten hyvä etten hätiköinyt.

Kaksi laatikkoa on jo valmiina odottamassa taimia ja siemeniä, loput kuvassa näkyvät saan istutuskuntoon varmaan tällä viikolla. Kahden viimeisen alusta on vielä sorakasa, joten niiden kanssa saa tehdä vähän enemmän hommia.

Laatikoissa on ruokamultaa, puutarhamultaa ja kanankakkaa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Pihalla tapahtuu

Pihalla on tapahtunut ja tapahtuu, talossa ei sinisen lattian laittamisen jälkeen. Siksi näytettävää onkin vähän ja vain ulkoa. Suurin j...