Siirry pääsisältöön

Sinisiä asioita

Oon ettinyt pitkään sopivaa vaatekaappia makkariin. Tähän asti mun vaatteet on olleet halkokomerossa ja kunnon vaatekaappia olen todellakin kaipaillut. Ensin haaveilin sellaisesta vanhasta, painavasta ja massiivisennäköisestä kaapista, mutta eihän sellainen olisi mahtunut siihen ainoaan paikkaan, johon kaapin makkarissa voisi laittaa. Aloin katsella kapeampia ja vanhoja sellaisia ei vain tullut vastaan sopivia eikä varsinkaan sopivalla hinnalla. Päädyin tekemään myönnytyksen nykyajalle.

Löysin Torista mäntyisen peruskaapin (halvalla!). Männyssä on se hyvä puoli, että se on puuta (jännä juttu), joten sille voi tehdä juttuja toisin kuin esim. lastulevylle.

Tässä mun kaappini ennen mitään tuunauksia.


Ja tuunauksen jälkeen.


Mukana uudet jalat ja vetimet. Jalkoja on vain kaksi paikallaan, sillä ruuvasin kaapin seinään kiinni. Lattia on niin vino, että jalkojen täytyisi olla säädettävät, jotta kaapin saisi keikkumattomaksi. Käy mulle hyvin tuolla tavalla.

Meinasin aluksi tehdä kaapin päälle koristeellisen kruunun, mutta koska haluan säilyttää sen päällä asioita, reunus olisi hankala.

Vetimet on ehkä väliaikaiset. Ostin joku aika takaperin kirpparilta (halvalla!) mustan nahkatakin askartelua varten ja leikkelin siitä nyt pari suikaletta vetimiksi.


Löysin Torista myös vanhan arkun (halvalla!) ja kävin sen hakemassa naapurikunnasta tänään. 


Arkku on peräisin kuulemma Rauha-mummolta Keuruulta. Vuosiluku on arkun tekovuosi.


Kommentit

 1. Tämä on kyllä hieno, ihanan vanhahtavan näköinen tuli :) Täytyy laittaa idea muistiin!
  -Mailou

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Värivalinta kyllä vanhentaa jo paljon :)

   Poista
 2. Löysin juuri blogisi! Ihania juttuja ja vinkkejä. Jaksamista vanhan talon kanssa. Terveisin toinen pohjalaistaloremppaaja.

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Pihalla tapahtuu

Pihalla on tapahtunut ja tapahtuu, talossa ei sinisen lattian laittamisen jälkeen. Siksi näytettävää onkin vähän ja vain ulkoa.

Suurin juttu on takapihalle pikkuhiljaa muodostuva puutarha, jonka keskeinen elementti on kovasti vetinen. Lampi on siis tuloillaan.

Reunukset ovat vielä kovastikin vaiheessa, mutta kyllähän tää jo kivalta näyttää. Vene on saatu miesihmisen vanhemmilta.
Onneksi meillä on hanavesi puoli-ilmaista. Sateita ei ole näkynyt, joten vesi piti valuttaa hanasta. Letku ei ihan riittänyt lammelle asti, joten loppupätkä valutettiin viemäriputkea pitkin.

Kasvimaalla kasvetaan kovasti. Sora-alueet on juuri siistitty (eli kaivoin satoja voikukkia yksi kerrallaan pikkulapiolla ylös, jotta sain ne juurineen irti) ja sinne on kärrätty lisää soraa viimevuotisten painuttua kasaan. Kasvimaan lisäksi myös horsmat ynnä muut kaverit kasvavat tehokkaasti taka-alalla.

Viime kesänä istutetut jättipoimulehdet rehottavat niin hyvin, että kukintoja on riittänyt maljakkoon asti ja mättäitä on vo…

Lattiasieni

Ei niin kivoja ylläreitä tänään. Kannoin viimeisiä lattiapalkkeja ulos tuvasta ja yhden pohjastahan se löytyi. Lattiasieni, tai ainakin joku sieni.


Kunnon rihmastot, ja levinneet pitkälle puun sisään. Toisaalta, onhan tuo ihan kaunis otus jos oikein positiivisesti ajattelee...


Ilo ja riemu jatkuivat, kun kaivoin viimeistä seinustaa vapaaksi hiekasta. Lisää sientä, ja ihan seinähirressä. Lattiahirsistä en ole ollut niin huolissaan, kun ne kuitenkin pistetään uusiksi ja sieni löytyi vain yhdestä. Seinän kanssa vähän jännää, huomenna pitää tunkata ja vaihtaa koko pätkä. Onneksi kyseessä on huoneiden välinen seinä, joten jos jotain aukkoja jää, ei haittaa, kun molemmilla puolilla on kuitenkin sisätilaa.

Kuvassa vasemmalla oleva palkki on kiinni parilla lyhkäsellä naulalla lähinnä vain näyttämässä, mille korkeudelle lattia tulee. Tiellähän se on, kun alinta hirttä lähdetään fiksaamaan, mutta olkoon tuossa hetken, fiiliksen vuoksi.


Valkoinen tuossa keskellä on sientä. Ja sitä oli kyllä ihan rei…

Työhuone

Pian en asu täällä enää yksin, vaan mun kanssa asumaan muuttaa miesihiminen. Miesihminen tarvitsee työhuoneen ja vanhasta makkarista ollaan nyt rakennettu sellaista.


Lattiaa on nostettu, jotta saatiin sinne eristettä. Uunin ympäriltä lattiaa ei voinut nostaa, joten tehtiin sitten tuollainen eritasoratkaisu. Tavaraa täältä huoneesta vielä puuttuu, mutta hieno siitä tuli, sen voi jo sanoa.


Työpöydän päälle löytyi tuollainen lasinen "hehkulamppu", johon pääsi asustelemaan ilmakasvi eli tillandsia. 


Siniseksi aikoinaan maalaamani Ikean mäntyinen vaatekaappi sai jälleen uuden ilmeen raikkaanvihreästä väristä.