Siirry pääsisältöön

Sinisiä asioita

Oon ettinyt pitkään sopivaa vaatekaappia makkariin. Tähän asti mun vaatteet on olleet halkokomerossa ja kunnon vaatekaappia olen todellakin kaipaillut. Ensin haaveilin sellaisesta vanhasta, painavasta ja massiivisennäköisestä kaapista, mutta eihän sellainen olisi mahtunut siihen ainoaan paikkaan, johon kaapin makkarissa voisi laittaa. Aloin katsella kapeampia ja vanhoja sellaisia ei vain tullut vastaan sopivia eikä varsinkaan sopivalla hinnalla. Päädyin tekemään myönnytyksen nykyajalle.

Löysin Torista mäntyisen peruskaapin (halvalla!). Männyssä on se hyvä puoli, että se on puuta (jännä juttu), joten sille voi tehdä juttuja toisin kuin esim. lastulevylle.

Tässä mun kaappini ennen mitään tuunauksia.


Ja tuunauksen jälkeen.


Mukana uudet jalat ja vetimet. Jalkoja on vain kaksi paikallaan, sillä ruuvasin kaapin seinään kiinni. Lattia on niin vino, että jalkojen täytyisi olla säädettävät, jotta kaapin saisi keikkumattomaksi. Käy mulle hyvin tuolla tavalla.

Meinasin aluksi tehdä kaapin päälle koristeellisen kruunun, mutta koska haluan säilyttää sen päällä asioita, reunus olisi hankala.

Vetimet on ehkä väliaikaiset. Ostin joku aika takaperin kirpparilta (halvalla!) mustan nahkatakin askartelua varten ja leikkelin siitä nyt pari suikaletta vetimiksi.


Löysin Torista myös vanhan arkun (halvalla!) ja kävin sen hakemassa naapurikunnasta tänään. 


Arkku on peräisin kuulemma Rauha-mummolta Keuruulta. Vuosiluku on arkun tekovuosi.


Kommentit

 1. Tämä on kyllä hieno, ihanan vanhahtavan näköinen tuli :) Täytyy laittaa idea muistiin!
  -Mailou

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Värivalinta kyllä vanhentaa jo paljon :)

   Poista
 2. Löysin juuri blogisi! Ihania juttuja ja vinkkejä. Jaksamista vanhan talon kanssa. Terveisin toinen pohjalaistaloremppaaja.

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Työhuone

Pian en asu täällä enää yksin, vaan mun kanssa asumaan muuttaa miesihiminen. Miesihminen tarvitsee työhuoneen ja vanhasta makkarista ollaan nyt rakennettu sellaista.


Lattiaa on nostettu, jotta saatiin sinne eristettä. Uunin ympäriltä lattiaa ei voinut nostaa, joten tehtiin sitten tuollainen eritasoratkaisu. Tavaraa täältä huoneesta vielä puuttuu, mutta hieno siitä tuli, sen voi jo sanoa.


Työpöydän päälle löytyi tuollainen lasinen "hehkulamppu", johon pääsi asustelemaan ilmakasvi eli tillandsia. 


Siniseksi aikoinaan maalaamani Ikean mäntyinen vaatekaappi sai jälleen uuden ilmeen raikkaanvihreästä väristä.


Sisäihanuuksia syyskuussa

Totesin, että tuvan nurkka on liian pimeä. Tummakantinen (ja vähän hutju) pöytä synkensi tunnelmaa. Mä kaipaan nyt kaiken valon, etten ihan taas syysmasennu täällä.

Pöytä vaihtoon siis.


Pöytä on jatkettavaa mallia ja se pidentyy tuosta vielä 40 senttiä, jos tarve vaatii. Se oli tummanruskea eikä mitenkään kovin kummoisessa kunnossa. 80-luvun kaveri, joten ei tarvinnut pelätä turmelevansa antiikkia. Maalasin pöydän kalkkimaalilla ja hiersin vahan pintaan. Nyt on kiva. "Uudet" tuolitkin pääsivät pöydän ääreen.Nurkkaan löytyi lisäksi amppelisaniainen. Halusin riiputtaa sen puunväriseen hyllynkannattimeen. Se vaati pientä kannattimen purkua ja paloittelua, mutta nyt näyttää hyvältä.Saniainen onneksi viihtyy hämärässä. Sellainen tuo nurkka nimittäin on.Hei pitkästä aikaa

En ole jaksanut kauheasti tänne kirjoitella. Ei mistään erityisestä syystä, ei vain ole huvittanut. Eilen illalla ajattelin tehdä päivityksen, mutta siinäpä kävi sitten hassusti. Tietokone lakkasi toimimasta ja koitin palauttaa sitä edelliseen toimivaan kokoonpanoon. Sen seurauksena se jäi käynnistyksessä loputtomaan kierteeseen eikä käynnistynyt loppuun asti. Tein uudelleen palautuksen, jonka seurauksena kone nollasi itsensä eli palautti tehdasasetukset. Kaikki kahden viime vuoden aikana ottamani kuvat ja tekemäni tiedostot, puf, kadotettu ikuisiksi ajoiksi. Meni siis hieman säätämiseksi tämä homma.

On mulla osa tiedostoista onneksi jemmapaikoissa muualla, mutta osa tosiaan katosi. Aloitetaan puhtaalta pöydältä siis. Nyt mulla on uudenveroinen tietokone, joka toimii nopeasti. Eikä tarvinnut ostaa uutta, mitä aluksi ehdin jo pelätä.

Nyt asiaan. Koska on koko ajan pimeää, kuvat ovat sellaisia myös. Joitakin olen ehtinyt ottaa valoisaan aikaan, mutta ehkä näistä nyt idean näkee.

Uusi tapet…