Siirry pääsisältöön

Ei huvita yhtään

Ootte varmaan huomanneetkin, että ei huvita. Ei huvita tehdä mitään, ei kirjoittaa mitään, ei edes lukea muiden blogeja. Mitä tää tällänen on?

No, syytän turnausväsymystä ja vihdoin alkanutta kesää. Ilmoista on nautittu enemmänkin rötväämisen ja lukemisen suhteen eikä remppa- tai pihahommia kyllä kiinnosta tehdä yhtään.

Alkukuusta tuli piipunmuurauksen aika. Vanha piippu purettiin katonrajaan asti ja muurattiin uusiksi. Vanhat tiilet oli muurattu katon yläpuolisesta osasta pystyyn ja ne olivat syöpyneet jo puoliväliin saakka. Piippua piti pystyssä kuulemma vain piipunpellit.

Itsehän koitin kerran käydä katolla, mutta en kyllä pystynyt tuota katonreunaa korkeammalle kipuamaan. Näppärästi nousi uusi piippu vanhan tilalle. Purkamaton piipunosa pinnoitettiin sisäpuolelta ja täten sitä on turvallista käyttää.

Tulisijat pistettiin samalla kuntoon. Makkarin pönttis pinnoitettiin sisäpuolelta, vaikkei se kovin huonossa kunnossa ollutkaan. Arina vaihdettiin samalla, vanha oli vääntynyt.Pikkuhuoneen pönttiksen tulipesän takaseinässä oli reikä, mutta se paikkailtiin kuntoon. Todettiin, että kylppärin hella vetää, joten sitäkin voi ensi talvena lämmittää, mikäli kovat pakkaset iskevät. Hellan päällä on hiljattain ostamani pärekori, jonka lopullinen paikka on vaatekaapin päällä (kunhan saan kaapinpäällisen tyhjäksi).Piippua ja tulisijoja kunnostamassa on ollut Mika Heikkilä (ei ole maksettu mainos). Näppärästi hän noita hommia on tehnyt. Vielä puuttuu piipusta pellit, mutta ne on kuulemma tulossa piakkoin.

Kommentit

  1. Moi! Sinulle olisi pienimuotoinen haaste ja kiitos blogissani. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Tartun tähän tavalla tai toisella myöhemmin :)

      Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Työhuone

Pian en asu täällä enää yksin, vaan mun kanssa asumaan muuttaa miesihiminen. Miesihminen tarvitsee työhuoneen ja vanhasta makkarista ollaan nyt rakennettu sellaista.


Lattiaa on nostettu, jotta saatiin sinne eristettä. Uunin ympäriltä lattiaa ei voinut nostaa, joten tehtiin sitten tuollainen eritasoratkaisu. Tavaraa täältä huoneesta vielä puuttuu, mutta hieno siitä tuli, sen voi jo sanoa.


Työpöydän päälle löytyi tuollainen lasinen "hehkulamppu", johon pääsi asustelemaan ilmakasvi eli tillandsia. 


Siniseksi aikoinaan maalaamani Ikean mäntyinen vaatekaappi sai jälleen uuden ilmeen raikkaanvihreästä väristä.


Hei pitkästä aikaa

En ole jaksanut kauheasti tänne kirjoitella. Ei mistään erityisestä syystä, ei vain ole huvittanut. Eilen illalla ajattelin tehdä päivityksen, mutta siinäpä kävi sitten hassusti. Tietokone lakkasi toimimasta ja koitin palauttaa sitä edelliseen toimivaan kokoonpanoon. Sen seurauksena se jäi käynnistyksessä loputtomaan kierteeseen eikä käynnistynyt loppuun asti. Tein uudelleen palautuksen, jonka seurauksena kone nollasi itsensä eli palautti tehdasasetukset. Kaikki kahden viime vuoden aikana ottamani kuvat ja tekemäni tiedostot, puf, kadotettu ikuisiksi ajoiksi. Meni siis hieman säätämiseksi tämä homma.

On mulla osa tiedostoista onneksi jemmapaikoissa muualla, mutta osa tosiaan katosi. Aloitetaan puhtaalta pöydältä siis. Nyt mulla on uudenveroinen tietokone, joka toimii nopeasti. Eikä tarvinnut ostaa uutta, mitä aluksi ehdin jo pelätä.

Nyt asiaan. Koska on koko ajan pimeää, kuvat ovat sellaisia myös. Joitakin olen ehtinyt ottaa valoisaan aikaan, mutta ehkä näistä nyt idean näkee.

Uusi tapet…

Sisäihanuuksia syyskuussa

Totesin, että tuvan nurkka on liian pimeä. Tummakantinen (ja vähän hutju) pöytä synkensi tunnelmaa. Mä kaipaan nyt kaiken valon, etten ihan taas syysmasennu täällä.

Pöytä vaihtoon siis.


Pöytä on jatkettavaa mallia ja se pidentyy tuosta vielä 40 senttiä, jos tarve vaatii. Se oli tummanruskea eikä mitenkään kovin kummoisessa kunnossa. 80-luvun kaveri, joten ei tarvinnut pelätä turmelevansa antiikkia. Maalasin pöydän kalkkimaalilla ja hiersin vahan pintaan. Nyt on kiva. "Uudet" tuolitkin pääsivät pöydän ääreen.Nurkkaan löytyi lisäksi amppelisaniainen. Halusin riiputtaa sen puunväriseen hyllynkannattimeen. Se vaati pientä kannattimen purkua ja paloittelua, mutta nyt näyttää hyvältä.Saniainen onneksi viihtyy hämärässä. Sellainen tuo nurkka nimittäin on.