Siirry pääsisältöön

Ei huvita yhtään

Ootte varmaan huomanneetkin, että ei huvita. Ei huvita tehdä mitään, ei kirjoittaa mitään, ei edes lukea muiden blogeja. Mitä tää tällänen on?

No, syytän turnausväsymystä ja vihdoin alkanutta kesää. Ilmoista on nautittu enemmänkin rötväämisen ja lukemisen suhteen eikä remppa- tai pihahommia kyllä kiinnosta tehdä yhtään.

Alkukuusta tuli piipunmuurauksen aika. Vanha piippu purettiin katonrajaan asti ja muurattiin uusiksi. Vanhat tiilet oli muurattu katon yläpuolisesta osasta pystyyn ja ne olivat syöpyneet jo puoliväliin saakka. Piippua piti pystyssä kuulemma vain piipunpellit.

Itsehän koitin kerran käydä katolla, mutta en kyllä pystynyt tuota katonreunaa korkeammalle kipuamaan. Näppärästi nousi uusi piippu vanhan tilalle. Purkamaton piipunosa pinnoitettiin sisäpuolelta ja täten sitä on turvallista käyttää.

Tulisijat pistettiin samalla kuntoon. Makkarin pönttis pinnoitettiin sisäpuolelta, vaikkei se kovin huonossa kunnossa ollutkaan. Arina vaihdettiin samalla, vanha oli vääntynyt.Pikkuhuoneen pönttiksen tulipesän takaseinässä oli reikä, mutta se paikkailtiin kuntoon. Todettiin, että kylppärin hella vetää, joten sitäkin voi ensi talvena lämmittää, mikäli kovat pakkaset iskevät. Hellan päällä on hiljattain ostamani pärekori, jonka lopullinen paikka on vaatekaapin päällä (kunhan saan kaapinpäällisen tyhjäksi).Piippua ja tulisijoja kunnostamassa on ollut Mika Heikkilä (ei ole maksettu mainos). Näppärästi hän noita hommia on tehnyt. Vielä puuttuu piipusta pellit, mutta ne on kuulemma tulossa piakkoin.

Kommentit

  1. Moi! Sinulle olisi pienimuotoinen haaste ja kiitos blogissani. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Tartun tähän tavalla tai toisella myöhemmin :)

      Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Pihalla tapahtuu

Pihalla on tapahtunut ja tapahtuu, talossa ei sinisen lattian laittamisen jälkeen. Siksi näytettävää onkin vähän ja vain ulkoa.

Suurin juttu on takapihalle pikkuhiljaa muodostuva puutarha, jonka keskeinen elementti on kovasti vetinen. Lampi on siis tuloillaan.

Reunukset ovat vielä kovastikin vaiheessa, mutta kyllähän tää jo kivalta näyttää. Vene on saatu miesihmisen vanhemmilta.
Onneksi meillä on hanavesi puoli-ilmaista. Sateita ei ole näkynyt, joten vesi piti valuttaa hanasta. Letku ei ihan riittänyt lammelle asti, joten loppupätkä valutettiin viemäriputkea pitkin.

Kasvimaalla kasvetaan kovasti. Sora-alueet on juuri siistitty (eli kaivoin satoja voikukkia yksi kerrallaan pikkulapiolla ylös, jotta sain ne juurineen irti) ja sinne on kärrätty lisää soraa viimevuotisten painuttua kasaan. Kasvimaan lisäksi myös horsmat ynnä muut kaverit kasvavat tehokkaasti taka-alalla.

Viime kesänä istutetut jättipoimulehdet rehottavat niin hyvin, että kukintoja on riittänyt maljakkoon asti ja mättäitä on vo…

Lattiasieni

Ei niin kivoja ylläreitä tänään. Kannoin viimeisiä lattiapalkkeja ulos tuvasta ja yhden pohjastahan se löytyi. Lattiasieni, tai ainakin joku sieni.


Kunnon rihmastot, ja levinneet pitkälle puun sisään. Toisaalta, onhan tuo ihan kaunis otus jos oikein positiivisesti ajattelee...


Ilo ja riemu jatkuivat, kun kaivoin viimeistä seinustaa vapaaksi hiekasta. Lisää sientä, ja ihan seinähirressä. Lattiahirsistä en ole ollut niin huolissaan, kun ne kuitenkin pistetään uusiksi ja sieni löytyi vain yhdestä. Seinän kanssa vähän jännää, huomenna pitää tunkata ja vaihtaa koko pätkä. Onneksi kyseessä on huoneiden välinen seinä, joten jos jotain aukkoja jää, ei haittaa, kun molemmilla puolilla on kuitenkin sisätilaa.

Kuvassa vasemmalla oleva palkki on kiinni parilla lyhkäsellä naulalla lähinnä vain näyttämässä, mille korkeudelle lattia tulee. Tiellähän se on, kun alinta hirttä lähdetään fiksaamaan, mutta olkoon tuossa hetken, fiiliksen vuoksi.


Valkoinen tuossa keskellä on sientä. Ja sitä oli kyllä ihan rei…

Työhuone

Pian en asu täällä enää yksin, vaan mun kanssa asumaan muuttaa miesihiminen. Miesihminen tarvitsee työhuoneen ja vanhasta makkarista ollaan nyt rakennettu sellaista.


Lattiaa on nostettu, jotta saatiin sinne eristettä. Uunin ympäriltä lattiaa ei voinut nostaa, joten tehtiin sitten tuollainen eritasoratkaisu. Tavaraa täältä huoneesta vielä puuttuu, mutta hieno siitä tuli, sen voi jo sanoa.


Työpöydän päälle löytyi tuollainen lasinen "hehkulamppu", johon pääsi asustelemaan ilmakasvi eli tillandsia. 


Siniseksi aikoinaan maalaamani Ikean mäntyinen vaatekaappi sai jälleen uuden ilmeen raikkaanvihreästä väristä.