Siirry pääsisältöön

Lattiat auki

Löysin Torista tulevaan keittiööni laatikoston kympillä melkein naapurikunnasta, joten kävin hakemassa sen pois. Keittiöön tulee saareketta ym., joten suurimmaksi osaksi kaapit tulee rakennettua itse, mutta tällainen laatikosto on toki näppärä. Jalat alle ja ehkä vetimet vaihtoon, saa nähdä sitten myöhemmin.Eilen aloin vihdoin repiä suurimmasta huoneesta lattiaa auki. Ideana on se, että teen yksi huone kerrallaan, pienemmässä tilassakin kun mahtuu väliaikaisesti asumaan. Tosin nyt työstössä oleva huone on samankokoinen kuin nykyinen asuntoni, joten tilanpuutetta ei pitäisi tulla.

Joka tapauksessa revin eilen ärräpäiden saattelemana säälittävän pienen määrän lankkuja irti. Kädet (siis räpyläosa) olivat kovilla, kun lankut ovat niskoissa melko kovin kiinni. Väkivalloin väänsin naulaa irti, mutta joskus ne olivat kovempaa kiinni niskassa kuin lankussa ja silloin jouduin kiskomaan naulankannankin viisisenttisestä lankusta läpi.

Ekan päivän saldo:Talossa on nk. multapenkkiperustus, joka on vajaassa sadassa vuodessa aiheuttanut niskojen ja tuvan reunoilla olevien lankkujen lahoamista. Niskat ovat hyvää, kovaa puuta heti tuosta multapenkin reunasta alkaen keskelle päin. Myöskään ne eivät ole päistäkään läpilahot, sillä niin tiukasti naulat niissä ovat kiinni.

Tänään pääsin vähän pidemmälle ja tällä vauhdilla koko lattia on purettu kolmen työpäivän päästä.
Oikeaan reunaan jäi siis noin kuusi lankkua, sen puolen seinää kun tästä ei näy. Pudotus monttuun on reilu pari metriä, joten aika tarkkaan sai katsoa, ettei tipahda lankkuja irti vääntäessä. Tänään otin avuksi rautasahan, jolla sahailin itsepäisimpiä nauloja poikki ja helpotin irrotusta huomattavasti. Keskellä huonetta näkyy kiinteästi seinustalla ollut penkki, joka täytyi saada irti lattian irrotusta varten. Myöskin toisessa nurkassa oli/on muurahaispesä, joka oli levinnyt myös tuon penkin ja seinän väliin. Muurahaispesän takia en vielä purkanut lattiaa nurkkaan saakka, vaan teen sen huomenna, kun myrkyt ovat hieman purreet. Täytyy myös lapioida pesämateriaali ämpäriin tms. ja kantaa tontin toiselle puolelle.

Kunnonkokoista lankkua lattiasta kuitenkin irtosi, paksuutta semmoinen viisi senttiä, leveys paristakymmenestä vajaaseen neljäänkymmeneen senttiin.Lankuissa on kuitenkin melko paksu maalikerros ja kaikki ovat päistään lahoja, joten korvaavaa materiaalia lattiaan täytyy laittaa. Fiilistelin ensin, että en olisi tehnyt lattiapinnalle mitään, antanut olla vanhassa maalissa ja antanut kulumien näkyä, mutta pakko kai nuo vanhat maalit on myöhemmin hioa tasaisemmiksi ja pistää uutta väriä päälle.

Huomenna vielä murkkupesä kantoon ja lankut nurkkaan saakka irti, sitten pari päivää taukoa...

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Työhuone

Pian en asu täällä enää yksin, vaan mun kanssa asumaan muuttaa miesihiminen. Miesihminen tarvitsee työhuoneen ja vanhasta makkarista ollaan nyt rakennettu sellaista.


Lattiaa on nostettu, jotta saatiin sinne eristettä. Uunin ympäriltä lattiaa ei voinut nostaa, joten tehtiin sitten tuollainen eritasoratkaisu. Tavaraa täältä huoneesta vielä puuttuu, mutta hieno siitä tuli, sen voi jo sanoa.


Työpöydän päälle löytyi tuollainen lasinen "hehkulamppu", johon pääsi asustelemaan ilmakasvi eli tillandsia. 


Siniseksi aikoinaan maalaamani Ikean mäntyinen vaatekaappi sai jälleen uuden ilmeen raikkaanvihreästä väristä.


Hei pitkästä aikaa

En ole jaksanut kauheasti tänne kirjoitella. Ei mistään erityisestä syystä, ei vain ole huvittanut. Eilen illalla ajattelin tehdä päivityksen, mutta siinäpä kävi sitten hassusti. Tietokone lakkasi toimimasta ja koitin palauttaa sitä edelliseen toimivaan kokoonpanoon. Sen seurauksena se jäi käynnistyksessä loputtomaan kierteeseen eikä käynnistynyt loppuun asti. Tein uudelleen palautuksen, jonka seurauksena kone nollasi itsensä eli palautti tehdasasetukset. Kaikki kahden viime vuoden aikana ottamani kuvat ja tekemäni tiedostot, puf, kadotettu ikuisiksi ajoiksi. Meni siis hieman säätämiseksi tämä homma.

On mulla osa tiedostoista onneksi jemmapaikoissa muualla, mutta osa tosiaan katosi. Aloitetaan puhtaalta pöydältä siis. Nyt mulla on uudenveroinen tietokone, joka toimii nopeasti. Eikä tarvinnut ostaa uutta, mitä aluksi ehdin jo pelätä.

Nyt asiaan. Koska on koko ajan pimeää, kuvat ovat sellaisia myös. Joitakin olen ehtinyt ottaa valoisaan aikaan, mutta ehkä näistä nyt idean näkee.

Uusi tapet…

Sisäihanuuksia syyskuussa

Totesin, että tuvan nurkka on liian pimeä. Tummakantinen (ja vähän hutju) pöytä synkensi tunnelmaa. Mä kaipaan nyt kaiken valon, etten ihan taas syysmasennu täällä.

Pöytä vaihtoon siis.


Pöytä on jatkettavaa mallia ja se pidentyy tuosta vielä 40 senttiä, jos tarve vaatii. Se oli tummanruskea eikä mitenkään kovin kummoisessa kunnossa. 80-luvun kaveri, joten ei tarvinnut pelätä turmelevansa antiikkia. Maalasin pöydän kalkkimaalilla ja hiersin vahan pintaan. Nyt on kiva. "Uudet" tuolitkin pääsivät pöydän ääreen.Nurkkaan löytyi lisäksi amppelisaniainen. Halusin riiputtaa sen puunväriseen hyllynkannattimeen. Se vaati pientä kannattimen purkua ja paloittelua, mutta nyt näyttää hyvältä.Saniainen onneksi viihtyy hämärässä. Sellainen tuo nurkka nimittäin on.