Siirry pääsisältöön

Ovimaalin valintaa ja lattianpurkua

Viikonloppu venähti molemmista päistään muiden bisnesten takia, joten pääsin eilen vasta jatkamaan purkamista. Yhden (puolikkaan) lattialankun irrottamiseen menee aikaa 20 minuutista kolmeen varttiin. Eilen kuitenkin yksi viheliäinen lankunpätkä päätti haastaa mua hieman reilu kaksi tuntia. Oli siinä vääntämistä, naulojen sahaamista ja lisää vääntämistä. Olin jopa asennoitunut vääntämään lankun rikki, mutta eipä se suostunut siihenkään. Parin tunnin vääntämisen jälkeen päätin, että kun tämä lankku nyt on saatu irti, riittää hommat tältä päivältä. Tähän asti päästiin:


Samalla revin myös seinäpenkin takana seinässä olleet huokolevyt irti. Ja mitä niiden takana odottikaan? Aivan priimakuntoiset hirret ikkunoiden alla. Olin valmistautunut siihen, että ikkunoiden alushirret täytyy vaihtaa tai muuten paikata ja sen takia seinä pitäis piilottaa puolipaneelin alle. Mutta hei, ei tarvitsekaan, vaan hirret taitaa jäädä näkyville myös tällä seinällä.Tänään pääsin taas lattian kanssa eteenpäin. On hassua, kuinka suurta riemua voikaan tuntea silloin, kun joku lankku päättää antautua minuuteissa. Huh, sellaisia oli tänään jopa kaksi!Melko vähiin käy, ennen kuin loppuu. Huomiselle vähän irroitushommia ja sit saakin ruveta lapioimaan.Eilen mulle saapui uusi ulko-ovi. Vanhat ovet on toki kauniit ja parhaiten sopivat talon ilmeeseen, mutta ovat tosi kapeat, epäkäytännölliset ja jos niistä haluais saada jollain tapaa lämpöeristetyt talvea varten, täytyisi kuitenkin jotain levytystä tehdä pintaan, mikä piilottaisi ovien peilit. Siksi taivun ainakin toistaiseksi nykyaikaiseen lämpöeristettyyn ulko-oveen. Ostin tämän edullisesti Tori.fin kautta.Maalaan tuon samalla keltaisella kuin alkuperäinenkin ovi. Yläpuolinen ikkuna ei taida mukaan enää mahtua, mutta muuten sovittelu tehdään vasta oven maalauksen jälkeen. Tuossa on nyt kuvassa oven sisäpuoli. Sen maalaan valkoiseksi (en vain vielä tiedä, millä valkoisella), ulkopuoli siis keltaiseksi.

Tällaisen maalinäytteen kanssa lähdin rautakauppaan:Jotain melko samanväristä maalia mukaan tarttuikin. Samalla seinällä ei ole mitään muuta keltaista, joten pieni sävyero tuskin haitannee.

Lopuksi vielä kuva pihapiiristä, jota koristavat netistä tilaamani tuulensuojalevyt ja 400 metriä puutavaraa. Miten ne voivatkaan mahtua noin pieneen kasaan...
P.S. Voin kertoa, että näillä keleillä remppaaminen on melko hikistä touhua. Harvemmin vaatteet on olleet näin märät muutaman hetken jälkeen. Onneksi talossa on pari astetta viileämpää kuin ulkona. Ennustaa siis hyviä yönunia tulevinakin hellekesinä :)

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Pihalla tapahtuu

Pihalla on tapahtunut ja tapahtuu, talossa ei sinisen lattian laittamisen jälkeen. Siksi näytettävää onkin vähän ja vain ulkoa.

Suurin juttu on takapihalle pikkuhiljaa muodostuva puutarha, jonka keskeinen elementti on kovasti vetinen. Lampi on siis tuloillaan.

Reunukset ovat vielä kovastikin vaiheessa, mutta kyllähän tää jo kivalta näyttää. Vene on saatu miesihmisen vanhemmilta.
Onneksi meillä on hanavesi puoli-ilmaista. Sateita ei ole näkynyt, joten vesi piti valuttaa hanasta. Letku ei ihan riittänyt lammelle asti, joten loppupätkä valutettiin viemäriputkea pitkin.

Kasvimaalla kasvetaan kovasti. Sora-alueet on juuri siistitty (eli kaivoin satoja voikukkia yksi kerrallaan pikkulapiolla ylös, jotta sain ne juurineen irti) ja sinne on kärrätty lisää soraa viimevuotisten painuttua kasaan. Kasvimaan lisäksi myös horsmat ynnä muut kaverit kasvavat tehokkaasti taka-alalla.

Viime kesänä istutetut jättipoimulehdet rehottavat niin hyvin, että kukintoja on riittänyt maljakkoon asti ja mättäitä on vo…

Lattiasieni

Ei niin kivoja ylläreitä tänään. Kannoin viimeisiä lattiapalkkeja ulos tuvasta ja yhden pohjastahan se löytyi. Lattiasieni, tai ainakin joku sieni.


Kunnon rihmastot, ja levinneet pitkälle puun sisään. Toisaalta, onhan tuo ihan kaunis otus jos oikein positiivisesti ajattelee...


Ilo ja riemu jatkuivat, kun kaivoin viimeistä seinustaa vapaaksi hiekasta. Lisää sientä, ja ihan seinähirressä. Lattiahirsistä en ole ollut niin huolissaan, kun ne kuitenkin pistetään uusiksi ja sieni löytyi vain yhdestä. Seinän kanssa vähän jännää, huomenna pitää tunkata ja vaihtaa koko pätkä. Onneksi kyseessä on huoneiden välinen seinä, joten jos jotain aukkoja jää, ei haittaa, kun molemmilla puolilla on kuitenkin sisätilaa.

Kuvassa vasemmalla oleva palkki on kiinni parilla lyhkäsellä naulalla lähinnä vain näyttämässä, mille korkeudelle lattia tulee. Tiellähän se on, kun alinta hirttä lähdetään fiksaamaan, mutta olkoon tuossa hetken, fiiliksen vuoksi.


Valkoinen tuossa keskellä on sientä. Ja sitä oli kyllä ihan rei…

Työhuone

Pian en asu täällä enää yksin, vaan mun kanssa asumaan muuttaa miesihiminen. Miesihminen tarvitsee työhuoneen ja vanhasta makkarista ollaan nyt rakennettu sellaista.


Lattiaa on nostettu, jotta saatiin sinne eristettä. Uunin ympäriltä lattiaa ei voinut nostaa, joten tehtiin sitten tuollainen eritasoratkaisu. Tavaraa täältä huoneesta vielä puuttuu, mutta hieno siitä tuli, sen voi jo sanoa.


Työpöydän päälle löytyi tuollainen lasinen "hehkulamppu", johon pääsi asustelemaan ilmakasvi eli tillandsia. 


Siniseksi aikoinaan maalaamani Ikean mäntyinen vaatekaappi sai jälleen uuden ilmeen raikkaanvihreästä väristä.