Siirry pääsisältöön

Sitte syssymmällä

Moro! Vieläkään ei meinaa huvittaa. Oon ollu jotenkin ihan puhki uudessa työpaikassa aloittamisen jälkeen, vaikken oikein ymmärräkään miksi. Tän viikon oon yskiny keuhkojani pihalle ja kuumeillu. Eilen päätin, että meen vähän ulos istuttelemaan jo reilu viikko sitten ostamiani perennoja ja muita kukkia, muuten pimahtaa pää täällä neljän seinän sisällä.

Viikko sitten kaivoin jo yhden kukkapenkin, johon istutin ruusuja. Lähimpänä ja kukatonna on hennon vaaleanpunainen köynnösruusu ja sen takana pinkki neilikkaruusu. Ruusujen alle piilotin reilu kymmenkunta tulppaaninsipulia.Takana näkyy jo perennapenkkiä.Täältä löytyy syysleimua, valkoista punatähkää, palavaarakkautta ja ruusumalvaa. Ennestään oli myös sinistä akileijaa. Keskellä oleva mustaherukka saa ensi vuonna lähtöpassit. Tänne piilotin laukkoja ja montaa laatua tulppaaneja myös.

Yhden penkin kaivoin piharakennuksen toisen "siiven" keskelle, ovien väliin. Oikealla oleva ovi johtaa siis kanalaan.Kultapalloa ei missään taimimyymälöissä ollut myynnissä, mutta sain juurakon ostetuksi eräältä naiselta tästä läheltä. Takapihalta löysin jonkun malvan, jonka siirsin penkkiin. Veikkaan, ettei se tuosta lähde kasvamaan, mutta varistelkoon ainakin siemenensä penkkiin. Muuten ostotaimina on sitten syyspäivänhattua, palavaarakkautta, ritarinkannusta ja jaloritarinkannusta. Vaaleammansininen ritarinkannus on kuulemma yli 50 vuotta vanhaa kantaa. Tänne istutin myös laukkoja ja tulppaaneja. Yhteensä sipuleita tuli laitetuksi maahan noin 130. Jos joku niistä kukkisi keväällä :)

Vähän raakunnäköisiähän kukkapenkit vielä ovat, mutta jospa ensi vuonna jaksaisivat näyttää jo paremmilta.

Keväällä saamani iso(komea?)maksaruohot ovat viihtyneet ja näyttävät vanhaa seinää vasten kauniilta.Ulko-oven ympäristössä pelargoniat ja ruusubegoniat kukkivat vielä nätisti, mutta hankin muutaman syklaamin paikkaamaan orvokkien jättämiä aukkoja.Tällä viikolla sain myös uuden pihatien. Itse en tosin laittanut sen eteen juuri tikkua ristiin, sillä sairastin ja olo oli kamala. Naapuri kävi kaivurilla raapaisemassa pintamaan pois. Alle tuli maanrakennuskangas ja päälle 0-16mm kalliomurske, joka kuulemma kovettuu hyväksi pinnaksi ajan kuluessa. Keväällä oli melkoinen ongelma, että piha oli sateen jälkeen mutavelliä ja autolla ei meinannut päästä mihinkään suuntaan. Jospa nyt pärjäisi sadekelilläkin.Pihatien oikea reuna on jotakuinkin suora, hiekkaläntit tiestä oikealle ovat kasojen paikat, jotka on tarkoitus päästää kasvamaan ruohoa.

Tulipa piippukin tuossa taannoin kokonaan valmiiksi. On hattu ja kaikki!Nyt pitäisi kaivaa jostain takataskusta se kiinnostus ja huvittaminen. Ennen pakkasten tuloa pitäisi tehdä kanalaan uusi ovi sekä heittää eristeet sen välikattoon. Noh, ensi viikonloppuun asti on ainakin kohtalaisen lämmintä.

Kommentit

  1. Pidä nyt rauhassa luova tauko ja parantele itsesi. Palaan juuri Nuppulinnasta varmana, että viiden vuoden hitaalla remontilla pärjää ainakin seuraavat viisi vuotta. Siirtyminen pihalle ja kukkapekkeihin vahvistaa kummasti. Kultapalloni olivat kaatuneinakin komeita. Uuteen työhösikin iloa t. Elisa

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Yritän. Ehkä voiskin olla järkevää tehdä joku viisivuotissuunnitelma, niin ei ottais ressiä siitä, kun kaikkea ei saa heti valmiiksi.

      Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Pihalla tapahtuu

Pihalla on tapahtunut ja tapahtuu, talossa ei sinisen lattian laittamisen jälkeen. Siksi näytettävää onkin vähän ja vain ulkoa.

Suurin juttu on takapihalle pikkuhiljaa muodostuva puutarha, jonka keskeinen elementti on kovasti vetinen. Lampi on siis tuloillaan.

Reunukset ovat vielä kovastikin vaiheessa, mutta kyllähän tää jo kivalta näyttää. Vene on saatu miesihmisen vanhemmilta.
Onneksi meillä on hanavesi puoli-ilmaista. Sateita ei ole näkynyt, joten vesi piti valuttaa hanasta. Letku ei ihan riittänyt lammelle asti, joten loppupätkä valutettiin viemäriputkea pitkin.

Kasvimaalla kasvetaan kovasti. Sora-alueet on juuri siistitty (eli kaivoin satoja voikukkia yksi kerrallaan pikkulapiolla ylös, jotta sain ne juurineen irti) ja sinne on kärrätty lisää soraa viimevuotisten painuttua kasaan. Kasvimaan lisäksi myös horsmat ynnä muut kaverit kasvavat tehokkaasti taka-alalla.

Viime kesänä istutetut jättipoimulehdet rehottavat niin hyvin, että kukintoja on riittänyt maljakkoon asti ja mättäitä on vo…

Lattiasieni

Ei niin kivoja ylläreitä tänään. Kannoin viimeisiä lattiapalkkeja ulos tuvasta ja yhden pohjastahan se löytyi. Lattiasieni, tai ainakin joku sieni.


Kunnon rihmastot, ja levinneet pitkälle puun sisään. Toisaalta, onhan tuo ihan kaunis otus jos oikein positiivisesti ajattelee...


Ilo ja riemu jatkuivat, kun kaivoin viimeistä seinustaa vapaaksi hiekasta. Lisää sientä, ja ihan seinähirressä. Lattiahirsistä en ole ollut niin huolissaan, kun ne kuitenkin pistetään uusiksi ja sieni löytyi vain yhdestä. Seinän kanssa vähän jännää, huomenna pitää tunkata ja vaihtaa koko pätkä. Onneksi kyseessä on huoneiden välinen seinä, joten jos jotain aukkoja jää, ei haittaa, kun molemmilla puolilla on kuitenkin sisätilaa.

Kuvassa vasemmalla oleva palkki on kiinni parilla lyhkäsellä naulalla lähinnä vain näyttämässä, mille korkeudelle lattia tulee. Tiellähän se on, kun alinta hirttä lähdetään fiksaamaan, mutta olkoon tuossa hetken, fiiliksen vuoksi.


Valkoinen tuossa keskellä on sientä. Ja sitä oli kyllä ihan rei…

Työhuone

Pian en asu täällä enää yksin, vaan mun kanssa asumaan muuttaa miesihiminen. Miesihminen tarvitsee työhuoneen ja vanhasta makkarista ollaan nyt rakennettu sellaista.


Lattiaa on nostettu, jotta saatiin sinne eristettä. Uunin ympäriltä lattiaa ei voinut nostaa, joten tehtiin sitten tuollainen eritasoratkaisu. Tavaraa täältä huoneesta vielä puuttuu, mutta hieno siitä tuli, sen voi jo sanoa.


Työpöydän päälle löytyi tuollainen lasinen "hehkulamppu", johon pääsi asustelemaan ilmakasvi eli tillandsia. 


Siniseksi aikoinaan maalaamani Ikean mäntyinen vaatekaappi sai jälleen uuden ilmeen raikkaanvihreästä väristä.