Siirry pääsisältöön

Mööpelivalssia ja uutta lattiaa

Tänään on ollut kaunis päivä. Aurinko on paistanut ja maassa on jälleen lunta. Kummallisia ovat nämä tämän talven kelit olleet. 

Lattian kuivuttua pyörittelin huonekalut uusille paikoilleen. Katsotaan, jäävätkö näin vai pyöritelläänkö uudelleen.Leikkelin pelargoneista pitkät hujoppivarret pois ja siirsin ne tuvanpenkin päälle, ikkunan eteen.


Kahta lukuun ottamatta kaikissa oli muutama lehti myös alhaalla. Riskillä leikkasin myös nuo kaksi, joissa ei ollut, sillä niiden ylhäällä olleet lehdet eivät kovin kummoiset olleet. Katsotaan, kuinka niiden käy.

Kommentit

 1. Jos tuon puisen sohvan siirtäisit pois ikkunan edestä johonkin toiseen paikkaan saisit valoa huoneeseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on kaksi noita puuhsohvia eikä riittävästi ehjää seinää, jotta molemmat saisi ikkunan edestä pois. Onneks valoa kuitenkin riittää. Tässä huoneessa on yksi ikkuna itään, kaksi etelään ja kaksi länteen. Kuvia piti vähän tummentaa, kun valoa oli jo vähän liikaakin.

   Poista
 2. Ihanan kodikkaan näköistä ja erittäin onnistunut väri lattiassa :)

  VastaaPoista
 3. Löytyipä kiva blogi! Ja onpa teillä kaunis, klassinen hirsitupa komeine mattoineen :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Sinun blogiasi olen jo pitkään ihastellut :)

   Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Työhuone

Pian en asu täällä enää yksin, vaan mun kanssa asumaan muuttaa miesihiminen. Miesihminen tarvitsee työhuoneen ja vanhasta makkarista ollaan nyt rakennettu sellaista.


Lattiaa on nostettu, jotta saatiin sinne eristettä. Uunin ympäriltä lattiaa ei voinut nostaa, joten tehtiin sitten tuollainen eritasoratkaisu. Tavaraa täältä huoneesta vielä puuttuu, mutta hieno siitä tuli, sen voi jo sanoa.


Työpöydän päälle löytyi tuollainen lasinen "hehkulamppu", johon pääsi asustelemaan ilmakasvi eli tillandsia. 


Siniseksi aikoinaan maalaamani Ikean mäntyinen vaatekaappi sai jälleen uuden ilmeen raikkaanvihreästä väristä.


Hei pitkästä aikaa

En ole jaksanut kauheasti tänne kirjoitella. Ei mistään erityisestä syystä, ei vain ole huvittanut. Eilen illalla ajattelin tehdä päivityksen, mutta siinäpä kävi sitten hassusti. Tietokone lakkasi toimimasta ja koitin palauttaa sitä edelliseen toimivaan kokoonpanoon. Sen seurauksena se jäi käynnistyksessä loputtomaan kierteeseen eikä käynnistynyt loppuun asti. Tein uudelleen palautuksen, jonka seurauksena kone nollasi itsensä eli palautti tehdasasetukset. Kaikki kahden viime vuoden aikana ottamani kuvat ja tekemäni tiedostot, puf, kadotettu ikuisiksi ajoiksi. Meni siis hieman säätämiseksi tämä homma.

On mulla osa tiedostoista onneksi jemmapaikoissa muualla, mutta osa tosiaan katosi. Aloitetaan puhtaalta pöydältä siis. Nyt mulla on uudenveroinen tietokone, joka toimii nopeasti. Eikä tarvinnut ostaa uutta, mitä aluksi ehdin jo pelätä.

Nyt asiaan. Koska on koko ajan pimeää, kuvat ovat sellaisia myös. Joitakin olen ehtinyt ottaa valoisaan aikaan, mutta ehkä näistä nyt idean näkee.

Uusi tapet…

Sisäihanuuksia syyskuussa

Totesin, että tuvan nurkka on liian pimeä. Tummakantinen (ja vähän hutju) pöytä synkensi tunnelmaa. Mä kaipaan nyt kaiken valon, etten ihan taas syysmasennu täällä.

Pöytä vaihtoon siis.


Pöytä on jatkettavaa mallia ja se pidentyy tuosta vielä 40 senttiä, jos tarve vaatii. Se oli tummanruskea eikä mitenkään kovin kummoisessa kunnossa. 80-luvun kaveri, joten ei tarvinnut pelätä turmelevansa antiikkia. Maalasin pöydän kalkkimaalilla ja hiersin vahan pintaan. Nyt on kiva. "Uudet" tuolitkin pääsivät pöydän ääreen.Nurkkaan löytyi lisäksi amppelisaniainen. Halusin riiputtaa sen puunväriseen hyllynkannattimeen. Se vaati pientä kannattimen purkua ja paloittelua, mutta nyt näyttää hyvältä.Saniainen onneksi viihtyy hämärässä. Sellainen tuo nurkka nimittäin on.