17. elokuuta 2014

Viemärisaatö ja eteisen lattianranka

Kaivoin tosiaan eilen kivijalan alle kulkuväylän viemärille. Viime yönä tuli sellainen "liian vilkas mielikuvitus" -pelkofiilis kaivannon suhteen. Siellä tosiaan oli melko suuri reikä, josta mikä tahansa pääsisi sisälle. Oma koiranihan sieltä kivijalan alta kulkikin, kun oli sille helpompi reitti kuin kiipeäminen ovelle. 

Ajatusvirhe tuossa kaivamisessa oli, että mulla ei ollut tarvittavia viemärinosia. Ajattelin, että teen kaivannon valmiiksi ja käyn viikolla joku päivä pistämässä putket paikalleen ja kaivannon umpeen. Yöllisen ajatustuokion jälkeen päätin, että toista yötä reikä ei enää siellä möllötä, vaikken yötä talolla enää olisikaan. Pahaksi onneksi täälläpäin rautakaupat eivät ole sunnuntaisin auki. Ajoin 40 kilometriä nykyiseen kotikaupunkiin, nakkasin koiran kotiin ja lähdin katsomaan, josko tavaratalosta löytyisi osia (siellä on rautakauppaosasto). Löysin putkea, mutta pisimmät olivat puolen metrin pätkiä. Puolen metrin putki maksaa vain hitusen vähemmän kuin kahden metrin vastaava. Mutta koska oli pakko saada homma kasaan tänään, tuli sitten kyseinen viemäripätkä askarreltua niistä puolen metrin pätkistä.

Kaivanto vaatii vielä pari kottikärryllistä maata, mutta sen aika on sitten kun jaksan. Viemäri kulkee nyt talolta noin 15 metriä pihan perälle päin. Siitä päästä jatketaan ehkä tänä syksynä, viimeistään ensi keväänä.
Tuntui, etten saanut viikonloppuna mitään aikaiseksi, mutta sain ehkä kuitenkin. Viemäriputkienhakureissulla mukaan tarttui myös riittävästi ruuveja, jotta sain alemman koolauskerroksen tehdyksi eteiseen. Viemäriputki ei näköjään sopivasti näy kummassakaan kuvassa. Koitan sihdata ensi kerralla paremmin.Nyt kun koolaukset ovat paikallaan, pääsee mukavasti kulkemaan niitä pitkin eikä enää tarvitse ponnistaa metrin verran päästäkseen ovesta ulos tai tupaan. Eteisen hirret olivat muuten hyvässä (=pintapaikkailuja) kunnossa, mutta oven alta otin hirren kokonaan pois. Siinä on nyt väliaikainen systeemi siihen saakka, kun vaihdan uuden oven paikalleen. Kun saan vanhat karmit irti, täytyy oviaukon reunoja varmaan vähän fiksailla.

Viemärin ja vesiputkien kulut rapsutan palkkeihin moottorisahalla, osaksi myös sähköjohtojen. Loput sähköjohdot menevät seinän läpi poraamalla. Koolaukset on taas puolikkaan tuulensuojalevyn jaolla, eli 60 cm. Yksi kapeampi väli mahtuu mukaan.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Pihalla tapahtuu

Pihalla on tapahtunut ja tapahtuu, talossa ei sinisen lattian laittamisen jälkeen. Siksi näytettävää onkin vähän ja vain ulkoa. Suurin j...