13. lokakuuta 2015

Klapeja ja niiden surma

Tänään tipahti pihalle viisi kuutiota koivuklapia talvea varten. Viime talvesta jäi kuution verran käyttämättä, mutta melko laiskasti mä takkaa lämmittelinkin. Nyt tulisijoja on enemmän ja varmaan tulee lämmiteltyäkin.Huomenna sitten heittelemään niitä ovesta sisälle. Oven takainen tila oli täynnä lytistämättömiä pahvilaatikoita ja muuta sekalaista sälää. Raivasin eilen laatikot järjestykseen ja lytistin ne odottamaan sitä, että jaksan kantaa ne pahvinkeräykseen. "Huoneessa" on maalattia, joten päällystin lattian kuormalavoilla ja laitoin suurimmat pahvit niiden päälle, joten klapit eivät ole ihan maassa kiinni.

Ostin avotakkaan kipinäverkon. Viime talvena laudanpätkiä polttaessani sai olla vieressä koko ajan poimimassa kekäleitä lattialta, kun ne präiskivät pitkin poikin. Nyt ei tarvitse. Täällä osa klapeistakin kokee loppunsa.Kanalan lämpötilat pysyvät eristyksen ansioista noin kymmenen astetta ulkoilmaa suurempina. Viime viikolla iski kuitenkin paniikki, kun öisin oli yli kymmenen astetta pakkasta. Kanojen vesi ei jäätynyt missään vaiheessa ja maatiaiset kestävät kylmää melko hyvin, mutta en halua, että ne joutuvat elämään vain "kestämällä". Kanalassa ei ole vielä sähköjä, joten jouduin vetämään roikalla sähköt sinne. Hätäapuna oli yksi öljytäytteinen sähköpatteri, jonka kotelointiluokka (?) on ip44. Se ei riitä kanalaan, sillä siellä kuitenkin pöllyää. Siksi lähes maanisesti pyyhin pölyjä patterin päältä ja toivoin, ettei se syty. Viime viikosta selvittiin ja nyt on onneksi niin lämmintä, ettei lisälämpöä tarvitse.

Olen tehnyt viimein remppaa sisälläkin. Lukujärjestyksessä on ollut paneelia ja listoja. Loppuviikosta tulee sähkäri laittamaan valoja ja kanalaankin sähköt. Seuraavassa postauksessa siis remppa- ja ehkä vähän sisustusjuttuakin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Pihalla tapahtuu

Pihalla on tapahtunut ja tapahtuu, talossa ei sinisen lattian laittamisen jälkeen. Siksi näytettävää onkin vähän ja vain ulkoa. Suurin j...