Siirry pääsisältöön

Listaonnistumisia ja -epäonnistumisia

Lähdin eilen ajelemaan maakunnan toiselle puolelle sahalle, joka nettisivujensa perusteella tekee vanhanmallisia listoja. Näinhän siellä tehdäänkin, mutta kaikki on tilaustavaraa ja toimitusaika on parisen viikkoa. Enpä saanut siis listoja mukaani samantien laitettavaksi.

Onni oli kuitenkin matkassa, sillä mallistosta löytyi samanlaista listaa kuin mulla täällä ovien ympärillä on. Nyt mun ei tarvitse kikkailla sen kanssa, mihin huoneeseen tulee minkäkinlaista listaa (kahta erilaistahan ei samaan huoneeseen voi laittaa). Lisäksi listan metrihinta oli noin puolet siitä, mitä aluksi kuvittelin.

Olen fiksannut olemassaolevia listoja ja päässyt eteenpäin. Ongelmia ovien listoituksessa on ollut siinä, että puolipaneelin tai levytyksen takia listat näyttäisivät hölmöiltä, jos ne laittaisi vain suoraan seinään. Ne jäisivät puolipaneelin tasoa matalammalle.

Hain 28x28mm höylättyä rimaa, jonka maalasin. Tuolla rimalla saan kikkailluksi listat hyvin.


Laitoin listoja eteiseen jo aiemmin, mutta en tykännyt niiden ulkonäöstä. Vanha konsti näytti tältä:


Vasemmalla olevan oven listat menevät siis uusiksi. Ulko-ovi saa kelvata tuollaisenaan, sillä nykyinen ovi on kapeampi kuin vanha oviaukko, joten jollakin leveällä konstilla vanha täytyy saada piiloon.

Tässä vielä lähäriä rimoista ja listoista.Oven yläpuolinen lista on yläosasta vielä irti. Voi olla, että se täytyy vielä ottaa alas, kun toisen seinän paneeleita laitetaan joskus tulevaisuudessa.

Ja äiti: tiiän, ettet kestä, mutta saattaa olla, etten maalaa listoja samanvärisiksi.

Kylppärin toinen ovikin sai vihdoin listat ympärilleen.


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Työhuone

Pian en asu täällä enää yksin, vaan mun kanssa asumaan muuttaa miesihiminen. Miesihminen tarvitsee työhuoneen ja vanhasta makkarista ollaan nyt rakennettu sellaista.


Lattiaa on nostettu, jotta saatiin sinne eristettä. Uunin ympäriltä lattiaa ei voinut nostaa, joten tehtiin sitten tuollainen eritasoratkaisu. Tavaraa täältä huoneesta vielä puuttuu, mutta hieno siitä tuli, sen voi jo sanoa.


Työpöydän päälle löytyi tuollainen lasinen "hehkulamppu", johon pääsi asustelemaan ilmakasvi eli tillandsia. 


Siniseksi aikoinaan maalaamani Ikean mäntyinen vaatekaappi sai jälleen uuden ilmeen raikkaanvihreästä väristä.


Pihalla tapahtuu

Pihalla on tapahtunut ja tapahtuu, talossa ei sinisen lattian laittamisen jälkeen. Siksi näytettävää onkin vähän ja vain ulkoa.

Suurin juttu on takapihalle pikkuhiljaa muodostuva puutarha, jonka keskeinen elementti on kovasti vetinen. Lampi on siis tuloillaan.

Reunukset ovat vielä kovastikin vaiheessa, mutta kyllähän tää jo kivalta näyttää. Vene on saatu miesihmisen vanhemmilta.
Onneksi meillä on hanavesi puoli-ilmaista. Sateita ei ole näkynyt, joten vesi piti valuttaa hanasta. Letku ei ihan riittänyt lammelle asti, joten loppupätkä valutettiin viemäriputkea pitkin.

Kasvimaalla kasvetaan kovasti. Sora-alueet on juuri siistitty (eli kaivoin satoja voikukkia yksi kerrallaan pikkulapiolla ylös, jotta sain ne juurineen irti) ja sinne on kärrätty lisää soraa viimevuotisten painuttua kasaan. Kasvimaan lisäksi myös horsmat ynnä muut kaverit kasvavat tehokkaasti taka-alalla.

Viime kesänä istutetut jättipoimulehdet rehottavat niin hyvin, että kukintoja on riittänyt maljakkoon asti ja mättäitä on vo…

Hei pitkästä aikaa

En ole jaksanut kauheasti tänne kirjoitella. Ei mistään erityisestä syystä, ei vain ole huvittanut. Eilen illalla ajattelin tehdä päivityksen, mutta siinäpä kävi sitten hassusti. Tietokone lakkasi toimimasta ja koitin palauttaa sitä edelliseen toimivaan kokoonpanoon. Sen seurauksena se jäi käynnistyksessä loputtomaan kierteeseen eikä käynnistynyt loppuun asti. Tein uudelleen palautuksen, jonka seurauksena kone nollasi itsensä eli palautti tehdasasetukset. Kaikki kahden viime vuoden aikana ottamani kuvat ja tekemäni tiedostot, puf, kadotettu ikuisiksi ajoiksi. Meni siis hieman säätämiseksi tämä homma.

On mulla osa tiedostoista onneksi jemmapaikoissa muualla, mutta osa tosiaan katosi. Aloitetaan puhtaalta pöydältä siis. Nyt mulla on uudenveroinen tietokone, joka toimii nopeasti. Eikä tarvinnut ostaa uutta, mitä aluksi ehdin jo pelätä.

Nyt asiaan. Koska on koko ajan pimeää, kuvat ovat sellaisia myös. Joitakin olen ehtinyt ottaa valoisaan aikaan, mutta ehkä näistä nyt idean näkee.

Uusi tapet…