Siirry pääsisältöön

Listaonnistumisia ja -epäonnistumisia

Lähdin eilen ajelemaan maakunnan toiselle puolelle sahalle, joka nettisivujensa perusteella tekee vanhanmallisia listoja. Näinhän siellä tehdäänkin, mutta kaikki on tilaustavaraa ja toimitusaika on parisen viikkoa. Enpä saanut siis listoja mukaani samantien laitettavaksi.

Onni oli kuitenkin matkassa, sillä mallistosta löytyi samanlaista listaa kuin mulla täällä ovien ympärillä on. Nyt mun ei tarvitse kikkailla sen kanssa, mihin huoneeseen tulee minkäkinlaista listaa (kahta erilaistahan ei samaan huoneeseen voi laittaa). Lisäksi listan metrihinta oli noin puolet siitä, mitä aluksi kuvittelin.

Olen fiksannut olemassaolevia listoja ja päässyt eteenpäin. Ongelmia ovien listoituksessa on ollut siinä, että puolipaneelin tai levytyksen takia listat näyttäisivät hölmöiltä, jos ne laittaisi vain suoraan seinään. Ne jäisivät puolipaneelin tasoa matalammalle.

Hain 28x28mm höylättyä rimaa, jonka maalasin. Tuolla rimalla saan kikkailluksi listat hyvin.


Laitoin listoja eteiseen jo aiemmin, mutta en tykännyt niiden ulkonäöstä. Vanha konsti näytti tältä:


Vasemmalla olevan oven listat menevät siis uusiksi. Ulko-ovi saa kelvata tuollaisenaan, sillä nykyinen ovi on kapeampi kuin vanha oviaukko, joten jollakin leveällä konstilla vanha täytyy saada piiloon.

Tässä vielä lähäriä rimoista ja listoista.Oven yläpuolinen lista on yläosasta vielä irti. Voi olla, että se täytyy vielä ottaa alas, kun toisen seinän paneeleita laitetaan joskus tulevaisuudessa.

Ja äiti: tiiän, ettet kestä, mutta saattaa olla, etten maalaa listoja samanvärisiksi.

Kylppärin toinen ovikin sai vihdoin listat ympärilleen.


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Työhuone

Pian en asu täällä enää yksin, vaan mun kanssa asumaan muuttaa miesihiminen. Miesihminen tarvitsee työhuoneen ja vanhasta makkarista ollaan nyt rakennettu sellaista.


Lattiaa on nostettu, jotta saatiin sinne eristettä. Uunin ympäriltä lattiaa ei voinut nostaa, joten tehtiin sitten tuollainen eritasoratkaisu. Tavaraa täältä huoneesta vielä puuttuu, mutta hieno siitä tuli, sen voi jo sanoa.


Työpöydän päälle löytyi tuollainen lasinen "hehkulamppu", johon pääsi asustelemaan ilmakasvi eli tillandsia. 


Siniseksi aikoinaan maalaamani Ikean mäntyinen vaatekaappi sai jälleen uuden ilmeen raikkaanvihreästä väristä.


Hei pitkästä aikaa

En ole jaksanut kauheasti tänne kirjoitella. Ei mistään erityisestä syystä, ei vain ole huvittanut. Eilen illalla ajattelin tehdä päivityksen, mutta siinäpä kävi sitten hassusti. Tietokone lakkasi toimimasta ja koitin palauttaa sitä edelliseen toimivaan kokoonpanoon. Sen seurauksena se jäi käynnistyksessä loputtomaan kierteeseen eikä käynnistynyt loppuun asti. Tein uudelleen palautuksen, jonka seurauksena kone nollasi itsensä eli palautti tehdasasetukset. Kaikki kahden viime vuoden aikana ottamani kuvat ja tekemäni tiedostot, puf, kadotettu ikuisiksi ajoiksi. Meni siis hieman säätämiseksi tämä homma.

On mulla osa tiedostoista onneksi jemmapaikoissa muualla, mutta osa tosiaan katosi. Aloitetaan puhtaalta pöydältä siis. Nyt mulla on uudenveroinen tietokone, joka toimii nopeasti. Eikä tarvinnut ostaa uutta, mitä aluksi ehdin jo pelätä.

Nyt asiaan. Koska on koko ajan pimeää, kuvat ovat sellaisia myös. Joitakin olen ehtinyt ottaa valoisaan aikaan, mutta ehkä näistä nyt idean näkee.

Uusi tapet…

Sisäihanuuksia syyskuussa

Totesin, että tuvan nurkka on liian pimeä. Tummakantinen (ja vähän hutju) pöytä synkensi tunnelmaa. Mä kaipaan nyt kaiken valon, etten ihan taas syysmasennu täällä.

Pöytä vaihtoon siis.


Pöytä on jatkettavaa mallia ja se pidentyy tuosta vielä 40 senttiä, jos tarve vaatii. Se oli tummanruskea eikä mitenkään kovin kummoisessa kunnossa. 80-luvun kaveri, joten ei tarvinnut pelätä turmelevansa antiikkia. Maalasin pöydän kalkkimaalilla ja hiersin vahan pintaan. Nyt on kiva. "Uudet" tuolitkin pääsivät pöydän ääreen.Nurkkaan löytyi lisäksi amppelisaniainen. Halusin riiputtaa sen puunväriseen hyllynkannattimeen. Se vaati pientä kannattimen purkua ja paloittelua, mutta nyt näyttää hyvältä.Saniainen onneksi viihtyy hämärässä. Sellainen tuo nurkka nimittäin on.