Siirry pääsisältöön

Kevättä pukkaa

Nyt tekis mieli puuhata pihalla. Harmi vaan, että piha on pinnalta mutavelliä ja lapiosyvyydeltä vielä jäässä. Eiköhän tuokin asia tosin piakkoin korjaannu. Lumikasat ovat viikon sisällä käyneet tosi pieniksi.Siivoilin vähän kasvihuonetta ja raahasin sinne tuollaisen laatikon. Ruuvasin sen yhdeltä seinältä kiinni kasvariin, joten se on melko tukeva tuossa. Laatikko toimii työskentelytasona ja kasviruukkujen satunnaisena säilytyspaikkana. Kasvusäkkien alla olevat perunalaatikot vaihtoivat paikkaa, sillä ensi kesänä kasvihuonetta ei tarvitse kahvittelukäyttöön, koska terassikin on jo olemassa. Lisäksi perunalaatikoita tarvitaan vielä pari lisää, jotta saan maksimoitua kasvatuspinta-alan. Jotenkin olin sellaisessa luulossa, että vaikka tässä nyt muutaman päivän onkin ollut tosi keväistä, ei täällä vähän pohjoisempana vielä mikään kasva. Olin väärässä. Tulppaanit puskevat kovaa vauhtia pintaan ainakin eteläseinustalla.Eräs joutui pesulle tämän ulkoilurupeaman jälkeen.Kävin hakemassa uudet listat ja vaikka ne nyt kuitenkin ovat aavistuksen verran erilaiset kuin vanhat, se ei haittaa ainakaan mua.

Makuuhuoneen toisen oven alareunaan pitäisi vielä keksiä joku juttu, jotta eristeet eivät tursuilisi oven alta. Vasemmalla on siis uudet listat, oikealla vanhat. Puukopan sain lahjaksi viime vuoden puolella.
Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Työhuone

Pian en asu täällä enää yksin, vaan mun kanssa asumaan muuttaa miesihiminen. Miesihminen tarvitsee työhuoneen ja vanhasta makkarista ollaan nyt rakennettu sellaista.


Lattiaa on nostettu, jotta saatiin sinne eristettä. Uunin ympäriltä lattiaa ei voinut nostaa, joten tehtiin sitten tuollainen eritasoratkaisu. Tavaraa täältä huoneesta vielä puuttuu, mutta hieno siitä tuli, sen voi jo sanoa.


Työpöydän päälle löytyi tuollainen lasinen "hehkulamppu", johon pääsi asustelemaan ilmakasvi eli tillandsia. 


Siniseksi aikoinaan maalaamani Ikean mäntyinen vaatekaappi sai jälleen uuden ilmeen raikkaanvihreästä väristä.


Hei pitkästä aikaa

En ole jaksanut kauheasti tänne kirjoitella. Ei mistään erityisestä syystä, ei vain ole huvittanut. Eilen illalla ajattelin tehdä päivityksen, mutta siinäpä kävi sitten hassusti. Tietokone lakkasi toimimasta ja koitin palauttaa sitä edelliseen toimivaan kokoonpanoon. Sen seurauksena se jäi käynnistyksessä loputtomaan kierteeseen eikä käynnistynyt loppuun asti. Tein uudelleen palautuksen, jonka seurauksena kone nollasi itsensä eli palautti tehdasasetukset. Kaikki kahden viime vuoden aikana ottamani kuvat ja tekemäni tiedostot, puf, kadotettu ikuisiksi ajoiksi. Meni siis hieman säätämiseksi tämä homma.

On mulla osa tiedostoista onneksi jemmapaikoissa muualla, mutta osa tosiaan katosi. Aloitetaan puhtaalta pöydältä siis. Nyt mulla on uudenveroinen tietokone, joka toimii nopeasti. Eikä tarvinnut ostaa uutta, mitä aluksi ehdin jo pelätä.

Nyt asiaan. Koska on koko ajan pimeää, kuvat ovat sellaisia myös. Joitakin olen ehtinyt ottaa valoisaan aikaan, mutta ehkä näistä nyt idean näkee.

Uusi tapet…

Sisäihanuuksia syyskuussa

Totesin, että tuvan nurkka on liian pimeä. Tummakantinen (ja vähän hutju) pöytä synkensi tunnelmaa. Mä kaipaan nyt kaiken valon, etten ihan taas syysmasennu täällä.

Pöytä vaihtoon siis.


Pöytä on jatkettavaa mallia ja se pidentyy tuosta vielä 40 senttiä, jos tarve vaatii. Se oli tummanruskea eikä mitenkään kovin kummoisessa kunnossa. 80-luvun kaveri, joten ei tarvinnut pelätä turmelevansa antiikkia. Maalasin pöydän kalkkimaalilla ja hiersin vahan pintaan. Nyt on kiva. "Uudet" tuolitkin pääsivät pöydän ääreen.Nurkkaan löytyi lisäksi amppelisaniainen. Halusin riiputtaa sen puunväriseen hyllynkannattimeen. Se vaati pientä kannattimen purkua ja paloittelua, mutta nyt näyttää hyvältä.Saniainen onneksi viihtyy hämärässä. Sellainen tuo nurkka nimittäin on.