Siirry pääsisältöön

Kevättä pukkaa

Nyt tekis mieli puuhata pihalla. Harmi vaan, että piha on pinnalta mutavelliä ja lapiosyvyydeltä vielä jäässä. Eiköhän tuokin asia tosin piakkoin korjaannu. Lumikasat ovat viikon sisällä käyneet tosi pieniksi.Siivoilin vähän kasvihuonetta ja raahasin sinne tuollaisen laatikon. Ruuvasin sen yhdeltä seinältä kiinni kasvariin, joten se on melko tukeva tuossa. Laatikko toimii työskentelytasona ja kasviruukkujen satunnaisena säilytyspaikkana. Kasvusäkkien alla olevat perunalaatikot vaihtoivat paikkaa, sillä ensi kesänä kasvihuonetta ei tarvitse kahvittelukäyttöön, koska terassikin on jo olemassa. Lisäksi perunalaatikoita tarvitaan vielä pari lisää, jotta saan maksimoitua kasvatuspinta-alan. Jotenkin olin sellaisessa luulossa, että vaikka tässä nyt muutaman päivän onkin ollut tosi keväistä, ei täällä vähän pohjoisempana vielä mikään kasva. Olin väärässä. Tulppaanit puskevat kovaa vauhtia pintaan ainakin eteläseinustalla.Eräs joutui pesulle tämän ulkoilurupeaman jälkeen.Kävin hakemassa uudet listat ja vaikka ne nyt kuitenkin ovat aavistuksen verran erilaiset kuin vanhat, se ei haittaa ainakaan mua.

Makuuhuoneen toisen oven alareunaan pitäisi vielä keksiä joku juttu, jotta eristeet eivät tursuilisi oven alta. Vasemmalla on siis uudet listat, oikealla vanhat. Puukopan sain lahjaksi viime vuoden puolella.
Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Työhuone

Pian en asu täällä enää yksin, vaan mun kanssa asumaan muuttaa miesihiminen. Miesihminen tarvitsee työhuoneen ja vanhasta makkarista ollaan nyt rakennettu sellaista.


Lattiaa on nostettu, jotta saatiin sinne eristettä. Uunin ympäriltä lattiaa ei voinut nostaa, joten tehtiin sitten tuollainen eritasoratkaisu. Tavaraa täältä huoneesta vielä puuttuu, mutta hieno siitä tuli, sen voi jo sanoa.


Työpöydän päälle löytyi tuollainen lasinen "hehkulamppu", johon pääsi asustelemaan ilmakasvi eli tillandsia. 


Siniseksi aikoinaan maalaamani Ikean mäntyinen vaatekaappi sai jälleen uuden ilmeen raikkaanvihreästä väristä.


Pihalla tapahtuu

Pihalla on tapahtunut ja tapahtuu, talossa ei sinisen lattian laittamisen jälkeen. Siksi näytettävää onkin vähän ja vain ulkoa.

Suurin juttu on takapihalle pikkuhiljaa muodostuva puutarha, jonka keskeinen elementti on kovasti vetinen. Lampi on siis tuloillaan.

Reunukset ovat vielä kovastikin vaiheessa, mutta kyllähän tää jo kivalta näyttää. Vene on saatu miesihmisen vanhemmilta.
Onneksi meillä on hanavesi puoli-ilmaista. Sateita ei ole näkynyt, joten vesi piti valuttaa hanasta. Letku ei ihan riittänyt lammelle asti, joten loppupätkä valutettiin viemäriputkea pitkin.

Kasvimaalla kasvetaan kovasti. Sora-alueet on juuri siistitty (eli kaivoin satoja voikukkia yksi kerrallaan pikkulapiolla ylös, jotta sain ne juurineen irti) ja sinne on kärrätty lisää soraa viimevuotisten painuttua kasaan. Kasvimaan lisäksi myös horsmat ynnä muut kaverit kasvavat tehokkaasti taka-alalla.

Viime kesänä istutetut jättipoimulehdet rehottavat niin hyvin, että kukintoja on riittänyt maljakkoon asti ja mättäitä on vo…

Hei pitkästä aikaa

En ole jaksanut kauheasti tänne kirjoitella. Ei mistään erityisestä syystä, ei vain ole huvittanut. Eilen illalla ajattelin tehdä päivityksen, mutta siinäpä kävi sitten hassusti. Tietokone lakkasi toimimasta ja koitin palauttaa sitä edelliseen toimivaan kokoonpanoon. Sen seurauksena se jäi käynnistyksessä loputtomaan kierteeseen eikä käynnistynyt loppuun asti. Tein uudelleen palautuksen, jonka seurauksena kone nollasi itsensä eli palautti tehdasasetukset. Kaikki kahden viime vuoden aikana ottamani kuvat ja tekemäni tiedostot, puf, kadotettu ikuisiksi ajoiksi. Meni siis hieman säätämiseksi tämä homma.

On mulla osa tiedostoista onneksi jemmapaikoissa muualla, mutta osa tosiaan katosi. Aloitetaan puhtaalta pöydältä siis. Nyt mulla on uudenveroinen tietokone, joka toimii nopeasti. Eikä tarvinnut ostaa uutta, mitä aluksi ehdin jo pelätä.

Nyt asiaan. Koska on koko ajan pimeää, kuvat ovat sellaisia myös. Joitakin olen ehtinyt ottaa valoisaan aikaan, mutta ehkä näistä nyt idean näkee.

Uusi tapet…