Siirry pääsisältöön

Lisää pihajuttuja

Ja niitä varmaan jatkossa riittää. Yhtään ei huvita tehdä sisällä mitään hommia, kun ulkona alkaa olla kevätmeiningit.

Hankin jo aiemmin vähän sipulikukkia kasvariin. Erilaisia narsisseja, krookuksia ja helmililjoja. Nyt ne ovat mukavasti jo hieman avautuneet ja piristävät mieltä.




Tarkoitus on tilailla kohta soraa ja multaa takapihan lavakauluskasvimaata varten, mutta soralle riittäisi tarvetta myös kasvihuoneen ympärillä. Ajattelin laittaa soraa noin puoli metriä kasvarin seinistä ulospäin ulottuvalle alueelle ja eteen reilun puolentoista metrin etäisyydelle asti. Siihen voi sitten ruukussa laittaa jotain nättiä kasvamaan. 

Kasvihuoneen ovi vinksahti talven aikana, kun ei siinä ole ollut mitään vinottaistukia. Tekolistalle siis sekin.



Kasvihuoneen takana risuaita on saanut lisää korkeutta. Navetan edessä, pihan keskeisellä paikalla on ollut viime keväästä saakka risunippu, jota en silloin olevinaan saanut mihinkään mahdutettua. Nyt urakoin sen pois ja olenkin tyytyväinen, että navetan päätyovesta pääsee taas kulkemaan (jos uskaltaa, oven päällä seinä vähän roikkuu) ja saan oven vasemmalle puolelle täksi kesäksi uuden kukkapenkin.

Risujen liikuttaminen ei ollut ihan läpihuutojuttu, sillä viime kesän heinät ja muut mukavat olivat kasvaneet risujen kanssa solmuun. Pienen väkivallan avulla piha kuitenkin siistiytyi. Oksanpätkiä tosin on nyt piha täynnä, mutta haravoin ne pois vasta hieman kuivemmalla kelillä.



(Ennen-kuva samasta paikasta löytyy heti edellisen postauksen alusta.)

Kommentit

 1. Kannattaisiko navetan oven päällinen korjata turvalliseksi? Kauniita kukkia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taitaa olla mahdoton tehtävä saada korjatuksi, kun koko rakenne on rikki. Navetan korjaaminen olis muutenkin hyvä juttu, koska sisällä esim. päivä paistaa katosta läpi ja välikatto tulee varmaan joku päivä niskaan. Tulee vaan niin kalliiksi, ettei taida olla mahkuja siihen. Joku päivä ehkä purettava koko pytinki pois :(

   Poista
 2. Tosi nätti kasvihuone :)
  Harmi jos navetta on parhaat päivänsä jo nähnyt, tiedätkö milloin se on rakennettu?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Navetan oven yläpuolella on vuosiluku 1931, jota vaikkaan tekovuodeksi. Navetta on hiekkatiiltä, joten ei ole niin kestävää kuin kunnon poltettu savitiili.

   Poista
 3. Suloinen kasvihuone! Minulla on myös kova sipulikukka yms. inspiraatio meneillään joten olisipa ihana omistaa moinen kasvihuone. Se olisi äkkiä täynnä kevätistutuksia ja istuisin siellä itsekin ;).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti :) Viime vuonna kasvihuone valmistui vasta juhannuksena ja kyllä oli melkoista kituutusta kevät, kun sisällä koitin kasvatella kaikkea. Ulkona oli liian kylmää ja sisällä liian vähän tilaa. Onneksi on kasvari tänä vuonna.

   Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Työhuone

Pian en asu täällä enää yksin, vaan mun kanssa asumaan muuttaa miesihiminen. Miesihminen tarvitsee työhuoneen ja vanhasta makkarista ollaan nyt rakennettu sellaista.


Lattiaa on nostettu, jotta saatiin sinne eristettä. Uunin ympäriltä lattiaa ei voinut nostaa, joten tehtiin sitten tuollainen eritasoratkaisu. Tavaraa täältä huoneesta vielä puuttuu, mutta hieno siitä tuli, sen voi jo sanoa.


Työpöydän päälle löytyi tuollainen lasinen "hehkulamppu", johon pääsi asustelemaan ilmakasvi eli tillandsia. 


Siniseksi aikoinaan maalaamani Ikean mäntyinen vaatekaappi sai jälleen uuden ilmeen raikkaanvihreästä väristä.


Hei pitkästä aikaa

En ole jaksanut kauheasti tänne kirjoitella. Ei mistään erityisestä syystä, ei vain ole huvittanut. Eilen illalla ajattelin tehdä päivityksen, mutta siinäpä kävi sitten hassusti. Tietokone lakkasi toimimasta ja koitin palauttaa sitä edelliseen toimivaan kokoonpanoon. Sen seurauksena se jäi käynnistyksessä loputtomaan kierteeseen eikä käynnistynyt loppuun asti. Tein uudelleen palautuksen, jonka seurauksena kone nollasi itsensä eli palautti tehdasasetukset. Kaikki kahden viime vuoden aikana ottamani kuvat ja tekemäni tiedostot, puf, kadotettu ikuisiksi ajoiksi. Meni siis hieman säätämiseksi tämä homma.

On mulla osa tiedostoista onneksi jemmapaikoissa muualla, mutta osa tosiaan katosi. Aloitetaan puhtaalta pöydältä siis. Nyt mulla on uudenveroinen tietokone, joka toimii nopeasti. Eikä tarvinnut ostaa uutta, mitä aluksi ehdin jo pelätä.

Nyt asiaan. Koska on koko ajan pimeää, kuvat ovat sellaisia myös. Joitakin olen ehtinyt ottaa valoisaan aikaan, mutta ehkä näistä nyt idean näkee.

Uusi tapet…

Sisäihanuuksia syyskuussa

Totesin, että tuvan nurkka on liian pimeä. Tummakantinen (ja vähän hutju) pöytä synkensi tunnelmaa. Mä kaipaan nyt kaiken valon, etten ihan taas syysmasennu täällä.

Pöytä vaihtoon siis.


Pöytä on jatkettavaa mallia ja se pidentyy tuosta vielä 40 senttiä, jos tarve vaatii. Se oli tummanruskea eikä mitenkään kovin kummoisessa kunnossa. 80-luvun kaveri, joten ei tarvinnut pelätä turmelevansa antiikkia. Maalasin pöydän kalkkimaalilla ja hiersin vahan pintaan. Nyt on kiva. "Uudet" tuolitkin pääsivät pöydän ääreen.



Nurkkaan löytyi lisäksi amppelisaniainen. Halusin riiputtaa sen puunväriseen hyllynkannattimeen. Se vaati pientä kannattimen purkua ja paloittelua, mutta nyt näyttää hyvältä.



Saniainen onneksi viihtyy hämärässä. Sellainen tuo nurkka nimittäin on.