Siirry pääsisältöön

Uusia asukkaita ja lavakauluskasvimaan raakile

Kävin tänään hakemassa kolme uutta kanarouvaa. Tänään on höyhenet pöllynneet, kun valtasuhteita on pitänyt selvitellä. Uudet kanaset ovat sekarotuisia; pääosin maatiaista mutta onpa seassa faverolles-rotuakin. Ovat isoja tyttöjä.Kanasten jalat ovat karmeassa kunnossa, sillä niillä on kalkkijalka, jota ei ole kovin aktiivisesti hoidettu. On siis tiedossa jalkakylpypäiviä tytöille, kunhan nyt ensin tutustutaan.

Olen raivannut ja siistinyt takapihaa. Sinne tulee lavakauluskasvimaa. Koska piha viettää aika jyrkästi, askartelin tuollaisen pykällyksen, jotta sora pysyy paikallaan. Lapion ja kottikärryn kanssa ei kovin äkkiä valmista saa, mutta kyllähän tuo etenee. Piti fiiliksen vuoksi jo vähän mallailla kauluksiakin tuonne. Noita kahden kauluksen laatikoita tulee toistaiseksi kahdeksan.


Kommentit

 1. Komeat kanarouvat. Toivottavasti jalat tulevat kuntoon, en ole moisesta vaivasta koskaan kuullutkaan, mutta kanat ovatkin minulle vieras "rotu", jos näin voi asian pukea sanoiksi :). Mahtava viljelysalue on siellä nousemassa - ahkeraa! Minäkin hingun koko ajan ulkohommiin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On ilmeisesti aika yleinen vaiva kanoilla. Ei oo sinänsä vaarallinen, mutta epämukava, kun nuo jalat sitten kutisee. Hoito ei pitäisi myöskään olla kauhean monimutkainen operaatio, pestään vain eritteet pois jaloista ja sitten lääkitään loislääkkeellä. Pitäisi vaan saada kanaset pysymään sylissä pesun ajan.

   Pihahommat on taas edistyneet tänään, kovin on jo kesäisiäkin tunnelmia ulkona, ainakin auringonpaisteessa :)

   Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Pihalla tapahtuu

Pihalla on tapahtunut ja tapahtuu, talossa ei sinisen lattian laittamisen jälkeen. Siksi näytettävää onkin vähän ja vain ulkoa.

Suurin juttu on takapihalle pikkuhiljaa muodostuva puutarha, jonka keskeinen elementti on kovasti vetinen. Lampi on siis tuloillaan.

Reunukset ovat vielä kovastikin vaiheessa, mutta kyllähän tää jo kivalta näyttää. Vene on saatu miesihmisen vanhemmilta.
Onneksi meillä on hanavesi puoli-ilmaista. Sateita ei ole näkynyt, joten vesi piti valuttaa hanasta. Letku ei ihan riittänyt lammelle asti, joten loppupätkä valutettiin viemäriputkea pitkin.

Kasvimaalla kasvetaan kovasti. Sora-alueet on juuri siistitty (eli kaivoin satoja voikukkia yksi kerrallaan pikkulapiolla ylös, jotta sain ne juurineen irti) ja sinne on kärrätty lisää soraa viimevuotisten painuttua kasaan. Kasvimaan lisäksi myös horsmat ynnä muut kaverit kasvavat tehokkaasti taka-alalla.

Viime kesänä istutetut jättipoimulehdet rehottavat niin hyvin, että kukintoja on riittänyt maljakkoon asti ja mättäitä on vo…

Lattiasieni

Ei niin kivoja ylläreitä tänään. Kannoin viimeisiä lattiapalkkeja ulos tuvasta ja yhden pohjastahan se löytyi. Lattiasieni, tai ainakin joku sieni.


Kunnon rihmastot, ja levinneet pitkälle puun sisään. Toisaalta, onhan tuo ihan kaunis otus jos oikein positiivisesti ajattelee...


Ilo ja riemu jatkuivat, kun kaivoin viimeistä seinustaa vapaaksi hiekasta. Lisää sientä, ja ihan seinähirressä. Lattiahirsistä en ole ollut niin huolissaan, kun ne kuitenkin pistetään uusiksi ja sieni löytyi vain yhdestä. Seinän kanssa vähän jännää, huomenna pitää tunkata ja vaihtaa koko pätkä. Onneksi kyseessä on huoneiden välinen seinä, joten jos jotain aukkoja jää, ei haittaa, kun molemmilla puolilla on kuitenkin sisätilaa.

Kuvassa vasemmalla oleva palkki on kiinni parilla lyhkäsellä naulalla lähinnä vain näyttämässä, mille korkeudelle lattia tulee. Tiellähän se on, kun alinta hirttä lähdetään fiksaamaan, mutta olkoon tuossa hetken, fiiliksen vuoksi.


Valkoinen tuossa keskellä on sientä. Ja sitä oli kyllä ihan rei…

Työhuone

Pian en asu täällä enää yksin, vaan mun kanssa asumaan muuttaa miesihiminen. Miesihminen tarvitsee työhuoneen ja vanhasta makkarista ollaan nyt rakennettu sellaista.


Lattiaa on nostettu, jotta saatiin sinne eristettä. Uunin ympäriltä lattiaa ei voinut nostaa, joten tehtiin sitten tuollainen eritasoratkaisu. Tavaraa täältä huoneesta vielä puuttuu, mutta hieno siitä tuli, sen voi jo sanoa.


Työpöydän päälle löytyi tuollainen lasinen "hehkulamppu", johon pääsi asustelemaan ilmakasvi eli tillandsia. 


Siniseksi aikoinaan maalaamani Ikean mäntyinen vaatekaappi sai jälleen uuden ilmeen raikkaanvihreästä väristä.