Siirry pääsisältöön

Uusia asukkaita ja lavakauluskasvimaan raakile

Kävin tänään hakemassa kolme uutta kanarouvaa. Tänään on höyhenet pöllynneet, kun valtasuhteita on pitänyt selvitellä. Uudet kanaset ovat sekarotuisia; pääosin maatiaista mutta onpa seassa faverolles-rotuakin. Ovat isoja tyttöjä.Kanasten jalat ovat karmeassa kunnossa, sillä niillä on kalkkijalka, jota ei ole kovin aktiivisesti hoidettu. On siis tiedossa jalkakylpypäiviä tytöille, kunhan nyt ensin tutustutaan.

Olen raivannut ja siistinyt takapihaa. Sinne tulee lavakauluskasvimaa. Koska piha viettää aika jyrkästi, askartelin tuollaisen pykällyksen, jotta sora pysyy paikallaan. Lapion ja kottikärryn kanssa ei kovin äkkiä valmista saa, mutta kyllähän tuo etenee. Piti fiiliksen vuoksi jo vähän mallailla kauluksiakin tuonne. Noita kahden kauluksen laatikoita tulee toistaiseksi kahdeksan.


Kommentit

 1. Komeat kanarouvat. Toivottavasti jalat tulevat kuntoon, en ole moisesta vaivasta koskaan kuullutkaan, mutta kanat ovatkin minulle vieras "rotu", jos näin voi asian pukea sanoiksi :). Mahtava viljelysalue on siellä nousemassa - ahkeraa! Minäkin hingun koko ajan ulkohommiin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On ilmeisesti aika yleinen vaiva kanoilla. Ei oo sinänsä vaarallinen, mutta epämukava, kun nuo jalat sitten kutisee. Hoito ei pitäisi myöskään olla kauhean monimutkainen operaatio, pestään vain eritteet pois jaloista ja sitten lääkitään loislääkkeellä. Pitäisi vaan saada kanaset pysymään sylissä pesun ajan.

   Pihahommat on taas edistyneet tänään, kovin on jo kesäisiäkin tunnelmia ulkona, ainakin auringonpaisteessa :)

   Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Työhuone

Pian en asu täällä enää yksin, vaan mun kanssa asumaan muuttaa miesihiminen. Miesihminen tarvitsee työhuoneen ja vanhasta makkarista ollaan nyt rakennettu sellaista.


Lattiaa on nostettu, jotta saatiin sinne eristettä. Uunin ympäriltä lattiaa ei voinut nostaa, joten tehtiin sitten tuollainen eritasoratkaisu. Tavaraa täältä huoneesta vielä puuttuu, mutta hieno siitä tuli, sen voi jo sanoa.


Työpöydän päälle löytyi tuollainen lasinen "hehkulamppu", johon pääsi asustelemaan ilmakasvi eli tillandsia. 


Siniseksi aikoinaan maalaamani Ikean mäntyinen vaatekaappi sai jälleen uuden ilmeen raikkaanvihreästä väristä.


Hei pitkästä aikaa

En ole jaksanut kauheasti tänne kirjoitella. Ei mistään erityisestä syystä, ei vain ole huvittanut. Eilen illalla ajattelin tehdä päivityksen, mutta siinäpä kävi sitten hassusti. Tietokone lakkasi toimimasta ja koitin palauttaa sitä edelliseen toimivaan kokoonpanoon. Sen seurauksena se jäi käynnistyksessä loputtomaan kierteeseen eikä käynnistynyt loppuun asti. Tein uudelleen palautuksen, jonka seurauksena kone nollasi itsensä eli palautti tehdasasetukset. Kaikki kahden viime vuoden aikana ottamani kuvat ja tekemäni tiedostot, puf, kadotettu ikuisiksi ajoiksi. Meni siis hieman säätämiseksi tämä homma.

On mulla osa tiedostoista onneksi jemmapaikoissa muualla, mutta osa tosiaan katosi. Aloitetaan puhtaalta pöydältä siis. Nyt mulla on uudenveroinen tietokone, joka toimii nopeasti. Eikä tarvinnut ostaa uutta, mitä aluksi ehdin jo pelätä.

Nyt asiaan. Koska on koko ajan pimeää, kuvat ovat sellaisia myös. Joitakin olen ehtinyt ottaa valoisaan aikaan, mutta ehkä näistä nyt idean näkee.

Uusi tapet…

Sisäihanuuksia syyskuussa

Totesin, että tuvan nurkka on liian pimeä. Tummakantinen (ja vähän hutju) pöytä synkensi tunnelmaa. Mä kaipaan nyt kaiken valon, etten ihan taas syysmasennu täällä.

Pöytä vaihtoon siis.


Pöytä on jatkettavaa mallia ja se pidentyy tuosta vielä 40 senttiä, jos tarve vaatii. Se oli tummanruskea eikä mitenkään kovin kummoisessa kunnossa. 80-luvun kaveri, joten ei tarvinnut pelätä turmelevansa antiikkia. Maalasin pöydän kalkkimaalilla ja hiersin vahan pintaan. Nyt on kiva. "Uudet" tuolitkin pääsivät pöydän ääreen.Nurkkaan löytyi lisäksi amppelisaniainen. Halusin riiputtaa sen puunväriseen hyllynkannattimeen. Se vaati pientä kannattimen purkua ja paloittelua, mutta nyt näyttää hyvältä.Saniainen onneksi viihtyy hämärässä. Sellainen tuo nurkka nimittäin on.