Siirry pääsisältöön

Uutta kukkapenkkiä ja tuvan tyhjennys

Kaivoin navetan seinustalle kukkapenkin. Aiemmin siinä kasvoi nokkosta. Nokkosen juurta tuli melkoisesti. Nyt penkissä kasvaa tähtiputkea, ukonhattua (?) ja jaloleinikkejä. Saa nähdä, kukkivatko jälkimmäiset Suomen kesässä.Viime kesänä istuttamistani omppupuista yksi (se työkavereilta läksiäislahjaksi saatu) kukkii hurjasti. Kahdesta muusta toisessa on muutamia kukkia ja toisessa ei lainkaan. Olisihan se mukavaa, jos jo toisena kesänä tulisi muutama omena.Omppupuun läheltä, talonkulmalta olen saanut kaivella ruokaa moneen otteeseen. Vieläkin näköjään riittää.Tupa tuntuu tyhjältä, sillä kasvit ovat muuttaneet ulos tai kasvihuoneeseen. Avomaankurkut ja kesäkurpitsat ovat olleet kasvimaalla jo reilun viikon, tänään muuttivat loputkin.

Jaloleinikkejä laitoin tosiaan kukkapenkkiin, mutta muutama pääsi kasvihuoneeseen sisälle pesuvateihin.Perunalaatikoissa on kahta eri tomaattilajiketta, kasvihuonekurkkua, myskikurpitsaa ja paprikaa. Lisäksi peltiämpärissä kasvaa vielä aika säälittävä viidakkokurkku. Saa nähdä, tuleeko siitä mitään.Pelargonit pääsivät toki myös kasvariin. Viime kesänä kukinta alkoi pian kasvihuoneeseen siirtämisen jälkeen.Ulkopuolelta ympäristö vaatii hieman vielä tasoittelua.Piha on niin täynnä kuoppia ja möykkyjä, että ruohonleikkurilla päristeleminen on aina hankalaa. Alkukesän projektiksi täytynee ottaa tasoitus. Luulin jo lapioimisen riittäneen tältä kesältä, mutta ei.

Kylvin keskiviikkona herneet. Ne eivät ole vielä itäneet. Muissa laatikoissa tapahtuu senkin edestä. Takarivin ekassa laatikossa on lehtikaalia, paria eri salaattia ja pinaattia sekä muutama ruusupapu kaunistuksena. Saman rivin tokassa laatikossa valkoiset retiisit puskevat lehteä oikein urakalla. Vieressä porkkanatkin ovat jo itäneet. Kolmannessa laatikossa on ruohosipulit, rosmariini, persiljaa ja tilliä. Neljännessä punajuurta ja raitajuurta.Eturivin ekassa laatikossa kasvaa yrttejä: suklaa- ja mojitominttua, salviaa, timjamia, basilikaa ja lehtipersiljaa. Seuraavassa laatikossa punasipuli ja keltasipuli kasvattelevat piippojaan. Kolmannessa laatikossa samettikukkien seurana ovat avomaankurkku ja kesäkurpitsa ja viimeisessä kasvuansa toivottavasti aloittelevat silpoydinherneet.

Kommentit

  1. Onpa sinulla siellä laatikko poikineen. Minunkin pitäisi hankkia noita istutuslaatikoita, tai sitten laittaa isäntä tekemään yksi iso vanhan rinnalle :).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä nuo vaan tuntuvat kauheen mukavilta. Työskentelykorkeus on parempi ja rikkaruohot on pysyneet aika hyvin poissa. Odotan sitä, että laatikot pursuavat kaikkea ihanaa. Näyttävät toivottavasti silloin kauniilta. Työllistä isäntää nyt vaan, eiköhän se tee, kun nätisti pyytää :)

      Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Työhuone

Pian en asu täällä enää yksin, vaan mun kanssa asumaan muuttaa miesihiminen. Miesihminen tarvitsee työhuoneen ja vanhasta makkarista ollaan nyt rakennettu sellaista.


Lattiaa on nostettu, jotta saatiin sinne eristettä. Uunin ympäriltä lattiaa ei voinut nostaa, joten tehtiin sitten tuollainen eritasoratkaisu. Tavaraa täältä huoneesta vielä puuttuu, mutta hieno siitä tuli, sen voi jo sanoa.


Työpöydän päälle löytyi tuollainen lasinen "hehkulamppu", johon pääsi asustelemaan ilmakasvi eli tillandsia. 


Siniseksi aikoinaan maalaamani Ikean mäntyinen vaatekaappi sai jälleen uuden ilmeen raikkaanvihreästä väristä.


Hei pitkästä aikaa

En ole jaksanut kauheasti tänne kirjoitella. Ei mistään erityisestä syystä, ei vain ole huvittanut. Eilen illalla ajattelin tehdä päivityksen, mutta siinäpä kävi sitten hassusti. Tietokone lakkasi toimimasta ja koitin palauttaa sitä edelliseen toimivaan kokoonpanoon. Sen seurauksena se jäi käynnistyksessä loputtomaan kierteeseen eikä käynnistynyt loppuun asti. Tein uudelleen palautuksen, jonka seurauksena kone nollasi itsensä eli palautti tehdasasetukset. Kaikki kahden viime vuoden aikana ottamani kuvat ja tekemäni tiedostot, puf, kadotettu ikuisiksi ajoiksi. Meni siis hieman säätämiseksi tämä homma.

On mulla osa tiedostoista onneksi jemmapaikoissa muualla, mutta osa tosiaan katosi. Aloitetaan puhtaalta pöydältä siis. Nyt mulla on uudenveroinen tietokone, joka toimii nopeasti. Eikä tarvinnut ostaa uutta, mitä aluksi ehdin jo pelätä.

Nyt asiaan. Koska on koko ajan pimeää, kuvat ovat sellaisia myös. Joitakin olen ehtinyt ottaa valoisaan aikaan, mutta ehkä näistä nyt idean näkee.

Uusi tapet…

Sisäihanuuksia syyskuussa

Totesin, että tuvan nurkka on liian pimeä. Tummakantinen (ja vähän hutju) pöytä synkensi tunnelmaa. Mä kaipaan nyt kaiken valon, etten ihan taas syysmasennu täällä.

Pöytä vaihtoon siis.


Pöytä on jatkettavaa mallia ja se pidentyy tuosta vielä 40 senttiä, jos tarve vaatii. Se oli tummanruskea eikä mitenkään kovin kummoisessa kunnossa. 80-luvun kaveri, joten ei tarvinnut pelätä turmelevansa antiikkia. Maalasin pöydän kalkkimaalilla ja hiersin vahan pintaan. Nyt on kiva. "Uudet" tuolitkin pääsivät pöydän ääreen.Nurkkaan löytyi lisäksi amppelisaniainen. Halusin riiputtaa sen puunväriseen hyllynkannattimeen. Se vaati pientä kannattimen purkua ja paloittelua, mutta nyt näyttää hyvältä.Saniainen onneksi viihtyy hämärässä. Sellainen tuo nurkka nimittäin on.