15. heinäkuuta 2014

Muhjua hirressä

Nyt ei ole tarjolla kovinkaan kummoista kuvasaldoa. Pari päivää on mennyt lapioinnin merkeissä ja multapenkki on madaltunut noin puolella metrillä. Samalla monttu lattiassa on pienentynyt, kun olen viskonut reunoilta hiekkaa sinne. 

Nurkassa oli pätkät hirrestä lahonneet. Alin hirsi on ollut kokonaan hiekan alla. Rapsuttelin lahoa pois sorkkaraudalla ja lopulta taltalla. Yllättävää kyllä, kova puu tuli vastaan jo kolmen, neljän sentin päässä sisäreunasta. Yritin kovasti sitäkin poistaa, mutta erilaisten sahojen, talttojen ja väkivallan jälkeen päätin, että koska puu on kovaa eikä halua luovuttaa, pysyköön paikallaan sitten. Mulla on pieni hydraulinen tunkki, jolla tunkkasin seinää vajaan sentin ylöspäin, jotta sain äärimmäisen rumat paikkalaudat kiven ja hirren väliin. Kaikkiin mahdollisiin väleihin vielä pellavanauhaa ja sitten nauloilla kiinni.

Vasemmalla näkyy jo ylin lattiankannatinpalkki. Lattialankut tulee siis tuon palkin päälle. Palkilla saa myös hienosti rumat paikkaukset piiloon. Lattia ei tule pelkästään seinien varaan vaan tuolla korkeudella olevien palkkien alle tulee vielä ristiinkoolattuna samanmoiset sekä niiden alle vielä niskat.Ostin tyhmänä liian lyhyitä nauloja, kun pää ei taas jostain syystä toiminut aamulla. 75-millisellä saa just nuo paksummat pysymään seinässä, mutta ei niiden varaan uskalla painoa laittaa. Huomenna vahvistetaan 125-millisillä. Ne on jo melko järeitä kapistuksia. Ristiinkoolaukset sitten kulmaraudoilla ja ruuveilla...

Kyllä vaan näyttää hyvältä tuollainen uusi, suora puu. Tää oli tosin vasta vähän kokeilua. Kaivamista on vielä vähän jäljellä, mutta kun ei vaan lapio enää noussut. Hyvää yläselkätreeniä muuten tämä tämmöinen palkkien nostelu ja lapiointi :)

Vasemmassa reunassa näkyy puusta tehty tuuletusputki. Se on ollut aikaisemmin reilusti lattiapinnan alla, mutta jatkossa tuossa asemassaan se jäisi lattian sisään. Sitä täytyy siis laskea sisäreunastaan alemmas ja hieman kikkailla. Se on myös lahonnut hiekan sisällä ollessaan, joten vaihtoon menee.Mitä tekee remppanainen, kun evästauolla huomaa lusikan jääneen kotiin. Noh, improvisoi. Sujui se noinkin!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Pihalla tapahtuu

Pihalla on tapahtunut ja tapahtuu, talossa ei sinisen lattian laittamisen jälkeen. Siksi näytettävää onkin vähän ja vain ulkoa. Suurin j...