11. heinäkuuta 2014

Uunin juuria ynnä muuta

Yksi etappi on takanapäin, nimittäin lankkujen irroitus. Jäljelle jäi vain iso kuoppa ja muutama tukinpätkä. Viimeisten kahden lankun irrotus oli vähän turhan jännää, kun ei ollut muuta seisomapaikkaa kuin tuossa niskoilla. Kävi vähän mun huonon tasapainon päälle... Kuvasta saattaa löytää myös apulaisen, jolle vannotin, ettei tämän huoneen puolelle saa tulla. 


Montusta käsin katsottuna uunilla on melkoisen komiat juuret. Tuota rakennelmaa en ihan heti lähde heiluttamaan, mikä tarkoittanee sitä, että uunin viereen tulee hieman ohuempi eristekerros kuin muualle. Katotaan nyt, miten saan sumplituksi sen.


Löysin puorista useita pätkiä aitaa, joista tein väliaikaisen suljetun pihan koiraa varten. Oli pieni iloissaan, kun harvoin on päässyt juoksemaan vapaana.


Ylläolevassa kuvassa näkyy puorin läpi toiselle puolelle. Sieltä löytyi, mitäpä muutakaan kuin punaherukkapuska. En ollut aiemmin huomannutkaan, mutta näkyy tulevan jonkin verran satoakin...


Lisää ylläreitä löytyi sisäpihan puolelta: 


...mustaherukkahan se siinä. Tosin on kovin pieni ja marjojakin tulossa vain kourallinen, mutta mukava ylläri silti. Siinä se nököttää kärrynpyöriä vasten.


Oven ja karmin ulkopuolet on nyt maalattu kahteen kertaan. Väristä jo näkyy, että nappiin meni, mutta vanha musta pohjaväri paistaa vielä läpi, joten kolmas kerros maalia on vielä paikallaan. Sitten pääseekin jo asentamaan karmeja ja lukkoa...


Tänään oli vähän leppoisampi päivä. Istuin ulkorappusilla, join kahvia termarista ja nautin hiljaisuudesta ja ihanasta ilmasta. Kyllä mun kelpaa, varsinkin ensi kesänä, kun hommat on vähän pidemmällä :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Pihalla tapahtuu

Pihalla on tapahtunut ja tapahtuu, talossa ei sinisen lattian laittamisen jälkeen. Siksi näytettävää onkin vähän ja vain ulkoa. Suurin j...