29. huhtikuuta 2015

Yllärinä makkari

Hieman yllätin itsenikin päättäessäni, että siirrän sängyn suoraan makuuhuoneeseen. Olen tämän viikon tyhjentänyt makkaria, joka on ollut kaiken rakennus-, purku- ja muun sekalaisen tavaran jemmapaikka. Kolmena päivänä muutama tunti. Nyt näyttää jo paremmalta :)

Ekana näkymä tuvasta pikkuhuoneen kautta makkariin. Pieni ystävä eksyi myös kuvaan.Makkari sijaitsee talon luoteiskulmassa ja kaksi ikkunaa osoittaa länteen ja yksi pohjoiseen. Oviaukosta näkyy kylppäri.

Tuvan ikkunapenkit oli varmaan rakennettu paikanpäällä ja jouduin tekemään niinkin kamalan ratkaisun kuin sahaamaan penkin kahtia, jotta sen sai tuvasta ulos lattian rakentamisen ajaksi. Nyt toinen puolikas palaa tupaan ja toisen ajattelin jättää makkariin. Tuohon päälle sopii niin hyvin miljoonan pelargonin joukko! Penkin sisälle voi säilöä tavaraa, jota ei ihan jokapäiväisessa käytössä tarvitse. Sänky tulee tuohon pöydän takana olevalle seinälle ja sen ympärille jää ihan hyvin tilaa liikkua.

Makkarin lankut ovat upean leveät. Mun kolmeysin räpyläni näyttää hurjan pieneltä lankun rinnalla.Lattian alla on parikymmentä senttiä eristettä ja sen alla on betonivalu. En meinaa tehdä tälle lattialle toistaiseksi muuta kuin ehkä laittaa lankkujen alle ilmansulkupaperin. Makuuhuone saakin olla viileä, mutta katsotaan nyt, kuinka viileäksi se menee ensi talvena. Jos tulee liian kylmä, siirrän sängyn pikkuhuoneen puolelle ja sitten katsotaan tilannetta uudelleen. 

4 kommenttia:

 1. Vähänkö mahtavaa! Sä oot taas ahkeroinut lähipäivinä kovasti ja niin sitä vain tulee valmista. :) Aiotko tehdä makuuhuoneelle kalusteiden siirtämisen lisäksi enää muuta?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luulen, että makkarin tulevat toimenpiteet seuraavaan hetkeen on vain perusteellinen siivous ja sitten kamojen kanto sisään. Haluun päästä tekemään pihajuttuja, joten sisätilat saa jäädä nyt vähemmälle :)

   Poista
 2. Hei! Löysin vasta blogisi ja jään varmasti seuraamaan talosi remonttia :) MIelenkiintoista luettavaa!
  Olisi myös kiinnostavaa kuulla "alkuvaiheista" enemmän. Miksi päätit hankkia vanhan talon? Oletko opiskellut rakennus-juttuja vai miten olet osaamisesi hankkinut? :)
  Hyvää kevään jatkoa sinulle ja suloiselle koirallesi! :)

  -Mailou

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, että löysit blogiin! :) Mä voin jossain vaiheessa tehdä postauksen kyselemistäsi asioista, mutta noin lyhyestä sanottuna: Vanhat talot on ihania ja niitä olen kuolannut jo vuosikausia. Kun sitten tämä talo löytyi samasta maakunnasta kuin työpaikka, ei ollut paljon vaihtoehtoja kuin ostaa pois. Rakennushommathan näissä vanhoissa taloissa ei oo mitään rakettitiedettä, joten mun opiskelut on olleet netistä ja kirjoista peräisin (pari vuotta perehtymistä perinnerakentamiseen ja erityisesti siihen, mitä vanhan talon kanssa EI saa tehdä). Muiden vanhojen talojen omistajien blogit on olleet kultaakin kalliimpia! Käytännön jutut oppii tekemällä. Aina ei oo onnistunu ekalla kerralla :) Oma ala on mulla jotain ihan muuta kuin rakentamiseen liittyvää.

   Mukavaa keväänjatkoa sullekin!

   Poista

Pihalla tapahtuu

Pihalla on tapahtunut ja tapahtuu, talossa ei sinisen lattian laittamisen jälkeen. Siksi näytettävää onkin vähän ja vain ulkoa. Suurin j...