9. huhtikuuta 2015

Risuaita

Päätin, että osa tonttia ympäröivästä aidasta on risuaitaa. Ideahan siinä on se, että laitetaan pareittain heinäseipäitä tai muita keppejä, joiden väliin vain ladotaan kaikkea mahdollista risua. 

Piti käydä ulkona vain rautakangen kanssa kokeilemassa, vieläkö maa on jäässä. Eihän se ollut, joten vahingossa tein vähän aitaakin.


Heinäseipäitä mulla on jonkin verran tuolla jemmassa, joten aita on toistaiseksi ihan ilmainen. Rautalankaa pitäisi ostaa, niin saisi seipäät suoraan ja ehkä vähän kieputettua risujakin kiinni. Tuohan tuosta painuu, joten joka kevät siihen saa kerätä taas kaikki risut. Pikkasen saa tulla vielä korkeuttakin, mutta ei yli metriin kuitenkaan. Tarkoitus on aluksi tehdä aitaa tuohon navetannurkalle asti. Toki, jos risuja löytyy muualta riittävästi, teen aitaa niin paljon kuin tulee.

Omalta pihalta löytyy vielä useitakin karsimiskohteita. Tuossa aidan vieressä heti yksi.


Ikkunan edessä oleva puska saa lähteä kuin myös osa tuosta syreeniviidakosta. Etualalla on myös huonomarjaista vadelmaryteikköä, joka pääsee myös aitaa tiivistämään.

2 kommenttia:

  1. Kiva idea tuo risuaita! Oletko suunnitellut millaista aitaa muualle? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuohon tien viereen tulee talon vanhaa puuaitaa ja muualle aluksi verkkoaitaa, jotta koira pysyy pihalla. Tarkoitus on kuitenkin verkkoaitakin korvata risuaidalla jollain aikataululla.

      Poista

Pihalla tapahtuu

Pihalla on tapahtunut ja tapahtuu, talossa ei sinisen lattian laittamisen jälkeen. Siksi näytettävää onkin vähän ja vain ulkoa. Suurin j...