26. huhtikuuta 2015

Uusi lattia

Siinähän tuo nyt töröttää. Pikkuhuoneen uusi lattia siis.Pönttiksestä vähän tännepäin on lattialuukku. Kuva on lisäksi otettu tuvan puolelta, oviaukosta, joka on ollut suljettuna syksystä saakka. Hätkähdän joka kerta, kun silmä osuu oviaukon suuntaan, kun nyt siellä onkin valoisa huone.

Sahailin käsikäyttöisellä kuviosahalla pönttöuunin ympäristön lankut ja mielestäni onnistuin kohtalaisen hyvin. Uunin eteenhän tulee vielä metallinen levy lattiaa suojaamaan ennen kuin tulta tuonne laitetaan. Uunihan on lisäksi huonossa piipussa, joten sitä eikä muitakaan talon toisen pään tulisijoja voi käyttää ennen uuden piipun muuraamista.Lattiaa nostin niin paljon kuin nuohousluukun takia oli mahdollista. Nousua oli ehkä kolmisen senttiä. Uuni vaatii lisäksi kunnon tiskauksen. Imurilla lähti vain hämähäkinseitit.

Lattia tulee Uulan lattiamaalilla ja sävyksi koitan saada mahdollisimman paljon vanhaa väriä vastaavan harmaan.Sain irti vanhan tapetinpalan.Melko värikästä! Suunnittelin kahdelle seinälle tapettia, eli ulkoseinään ja tuvan väliseinään. Tapetiksi voisi sopia joku William Morrisin kokoelmista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Pihalla tapahtuu

Pihalla on tapahtunut ja tapahtuu, talossa ei sinisen lattian laittamisen jälkeen. Siksi näytettävää onkin vähän ja vain ulkoa. Suurin j...