Siirry pääsisältöön

Kanalaa taas

Perjantaina tuli lisää rakennusmateriaalia ja sen jälkeen oonkin tehnyt aika pitkää päivää kanalan kanssa.

Seinät on levytetty talon rempasta ylijääneillä levyillä. Loiruavan lautaseinän päälle tein koolaukset/katon tukiseinän ja toki myös kattorakenteet. Katossa ei ole vielä eristettä, mutta ennen syksyä ne täytyy sinne pöllyttää. Tilaa on 40-60 cm, miten nyt haluaa laittaa.Lattia oli tosi vinossa, vasemman ja oikean reunan korkeusero oli liki kymmenen senttiä. Ihan niin paljoa en sitä kuitenkaan suoristanut, joten lattia jäi vähän vinoksi. Koolaukset tein niin, että vasempaan reunaan jäi 28 mm ja oikeaan 76 mm tuuletusrakoa. Päälle 100mm Finnfoamia, jota jäi yli viime syksyn viemäröintihommista. Levyjä ja paloja jäi edelleen yli, joten saan niillä eristetyksi kasvihuoneen pohjan.

Finnfoamin päälle tuli vesivaneria, jota nostin myös seinille puoli metriä.

Tänään pääsin ekaa kertaa puhkomaan hirsiseinään reikää. Vaikka nuo hirret ovat ulkoapäin aika rujonnäköiset, oli kiva huomata, että kyllä ne vaan aika kovaa puuta olivat.

Ja heti tuli valoisampaa!Katon tummemmat laudat ovat niitä, jotka "välikatosta" otin talteen. Muuten uutta tavaraa. Toivottavasti orret kelpaavat tirpoille. Ikkuna on kasvihuonesatsin ylimääräisistä tehty. Talveksi on olemassa vielä sisäruudutkin. Huomenna pitäisi vielä kalkita kaikki vesivanerista ylöspäin ja sen jälkeen kanala alkaakin olla pieniä kosmeettisia juttuja vaille valmis. Ovi on vielä vanha ja jos kanalaan haluaa mennä, joutuu kanoille kyllä melko tavalla kumartelemaan, sillä lattian noustua oven yläreuna on tosi matalalla. Uuden oviaukon ja oven ehdin tehdä tässä kesän aikana. Kanojen kulkuluukku on tällä hetkellä vain reikä. Huomisen hommaa on tehdä siihen kesäluukku. Myöhemmin eristeet siihenkin.Ikkunan edessä olevan penkin alle tulee munintalaatikot. 

Kokoa kanalalla on 180cm x 470cm, kahdeksan neliön kieppeillä siis.

Ulkotarha on vaiheessa. Kattosalot ja verkot puuttuvat. Koska tarhassa kasvaa kaksi koivua, voi kattoverkkojen laittaminen olla melko mielenkiintoista. Koko homma on tehty tänään vesisateessa. Huomenna pitää saada verkot paikalleen, satoi tai paistoi. Tarha on vähän lyhyempi kuin ensin suunnittelin, sillä mulla ei taida ihan riittää materiaalit siihen. Onneksi tätä voi myöhemmin suurentaa.

(Kanalan ikkunan edessä on vinossa lauta pitämässä ikkunaruutuja paikallaan, kunnes löydän sellaisia tiettyjä ikkunanpidinjuttuja.)

Kommentit

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Työhuone

Pian en asu täällä enää yksin, vaan mun kanssa asumaan muuttaa miesihiminen. Miesihminen tarvitsee työhuoneen ja vanhasta makkarista ollaan nyt rakennettu sellaista.


Lattiaa on nostettu, jotta saatiin sinne eristettä. Uunin ympäriltä lattiaa ei voinut nostaa, joten tehtiin sitten tuollainen eritasoratkaisu. Tavaraa täältä huoneesta vielä puuttuu, mutta hieno siitä tuli, sen voi jo sanoa.


Työpöydän päälle löytyi tuollainen lasinen "hehkulamppu", johon pääsi asustelemaan ilmakasvi eli tillandsia. 


Siniseksi aikoinaan maalaamani Ikean mäntyinen vaatekaappi sai jälleen uuden ilmeen raikkaanvihreästä väristä.


Pihalla tapahtuu

Pihalla on tapahtunut ja tapahtuu, talossa ei sinisen lattian laittamisen jälkeen. Siksi näytettävää onkin vähän ja vain ulkoa.

Suurin juttu on takapihalle pikkuhiljaa muodostuva puutarha, jonka keskeinen elementti on kovasti vetinen. Lampi on siis tuloillaan.

Reunukset ovat vielä kovastikin vaiheessa, mutta kyllähän tää jo kivalta näyttää. Vene on saatu miesihmisen vanhemmilta.
Onneksi meillä on hanavesi puoli-ilmaista. Sateita ei ole näkynyt, joten vesi piti valuttaa hanasta. Letku ei ihan riittänyt lammelle asti, joten loppupätkä valutettiin viemäriputkea pitkin.

Kasvimaalla kasvetaan kovasti. Sora-alueet on juuri siistitty (eli kaivoin satoja voikukkia yksi kerrallaan pikkulapiolla ylös, jotta sain ne juurineen irti) ja sinne on kärrätty lisää soraa viimevuotisten painuttua kasaan. Kasvimaan lisäksi myös horsmat ynnä muut kaverit kasvavat tehokkaasti taka-alalla.

Viime kesänä istutetut jättipoimulehdet rehottavat niin hyvin, että kukintoja on riittänyt maljakkoon asti ja mättäitä on vo…

Hei pitkästä aikaa

En ole jaksanut kauheasti tänne kirjoitella. Ei mistään erityisestä syystä, ei vain ole huvittanut. Eilen illalla ajattelin tehdä päivityksen, mutta siinäpä kävi sitten hassusti. Tietokone lakkasi toimimasta ja koitin palauttaa sitä edelliseen toimivaan kokoonpanoon. Sen seurauksena se jäi käynnistyksessä loputtomaan kierteeseen eikä käynnistynyt loppuun asti. Tein uudelleen palautuksen, jonka seurauksena kone nollasi itsensä eli palautti tehdasasetukset. Kaikki kahden viime vuoden aikana ottamani kuvat ja tekemäni tiedostot, puf, kadotettu ikuisiksi ajoiksi. Meni siis hieman säätämiseksi tämä homma.

On mulla osa tiedostoista onneksi jemmapaikoissa muualla, mutta osa tosiaan katosi. Aloitetaan puhtaalta pöydältä siis. Nyt mulla on uudenveroinen tietokone, joka toimii nopeasti. Eikä tarvinnut ostaa uutta, mitä aluksi ehdin jo pelätä.

Nyt asiaan. Koska on koko ajan pimeää, kuvat ovat sellaisia myös. Joitakin olen ehtinyt ottaa valoisaan aikaan, mutta ehkä näistä nyt idean näkee.

Uusi tapet…