Siirry pääsisältöön

Kanat!

Kävin viime yönä hakemassa viisi kanaa. Kaksi niistä on aikuisia, eli periaatteessa voisi piakkoin odottaa muniakin. Kolme on nuorikoita, joista tosin yksi on niin suuri, että aloittaa munimisen varmaan pian.

Kolmen tunnin matka suuntaansa ei ollut kovin vaikea, kanat kun pahvilaatikossaan olivat niin hiljaa, että niiden olemassaolon olisi voinut helposti unohtaa.

Kotona tytöt olivat kovin pelokkaita eivätkä suostuneet tulemaan laatikosta ulos. Jätin heidät suosiolla rauhaan. Aamulla aikuiset olivat hereillä kuopsuttelemassa kanalan lattialla ja nuorikot rivissä orrella.

Ruokakin maistui hyvin.Kanat ovat kaikki tuollaisia maitokahvin värisiä. Kauniita. Kaikkein vaalein kana on allaolevassa kuvassa penkin alla piilossa. Sillä ei ole vielä nimeä. Kauimpana on aikuinen kana nimeltään Kerttu. Vasemmassa reunassa seisoskelee myöskin täysikasvuinen Siiri. Etualalla on vaaleanharmailla pyrstöhöyhenillä varustettu nuorikko, joka on niistä kaikkein suurin - nimetön toistaiseksi. Etualalla oikealla on Rusina. Hän on kaikkein tummin väritykseltään.Kaikki uusi on jännää ja pelottavaa. Avasin ulkotarhaan luukun ja Siiri kotkotti luukulla useamman tunnin ennen kuin oli nyt näköjään mennyt ulos. Kerttu liittyi seuraan. Nuorikot hengaavat vielä sisällä.

Tässä pari kuvaa tyttöjen viidakkotontista.
Ovi tuosta vielä puuttuu. Nyt täytyy ruuvailla ja pujotella verkon välistä, että pääsee sisälle.

Kommentit

 1. Kanat ovat olleet ensimmäiset työnantajani, tai silloinkin Ilmajoen kunta, jonka maatalouslomittaja olin. Kelpaa tyttösten tonkia - on taas uskomattoman nätti tupa ja terassi tipuilla. Lämpenevää juhannusta t. Elisa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Mukavaa keskikesän juhlaa siihen suuntaan!

   Poista
 2. Kuulostaa ihan kuin olisit käynyt kanavarkaissa, yöllä... :D
  Onko kukko myös tulossa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hah, niin taitaa kuulostaa :D Ei vaan, kanat on pimeellä rauhallisempia, joten yöllä liikuttiin siksi, että matka olisi helpompi. Koitan pärjätä ilman kukkoa, sillä kasvissyöjäihmisenä tuntuisi mahdottomalta tappaa sitten kukkotipuja, jos kaikkia munia ei löydäkään ajoissa.

   Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Pihalla tapahtuu

Pihalla on tapahtunut ja tapahtuu, talossa ei sinisen lattian laittamisen jälkeen. Siksi näytettävää onkin vähän ja vain ulkoa.

Suurin juttu on takapihalle pikkuhiljaa muodostuva puutarha, jonka keskeinen elementti on kovasti vetinen. Lampi on siis tuloillaan.

Reunukset ovat vielä kovastikin vaiheessa, mutta kyllähän tää jo kivalta näyttää. Vene on saatu miesihmisen vanhemmilta.
Onneksi meillä on hanavesi puoli-ilmaista. Sateita ei ole näkynyt, joten vesi piti valuttaa hanasta. Letku ei ihan riittänyt lammelle asti, joten loppupätkä valutettiin viemäriputkea pitkin.

Kasvimaalla kasvetaan kovasti. Sora-alueet on juuri siistitty (eli kaivoin satoja voikukkia yksi kerrallaan pikkulapiolla ylös, jotta sain ne juurineen irti) ja sinne on kärrätty lisää soraa viimevuotisten painuttua kasaan. Kasvimaan lisäksi myös horsmat ynnä muut kaverit kasvavat tehokkaasti taka-alalla.

Viime kesänä istutetut jättipoimulehdet rehottavat niin hyvin, että kukintoja on riittänyt maljakkoon asti ja mättäitä on vo…

Lattiasieni

Ei niin kivoja ylläreitä tänään. Kannoin viimeisiä lattiapalkkeja ulos tuvasta ja yhden pohjastahan se löytyi. Lattiasieni, tai ainakin joku sieni.


Kunnon rihmastot, ja levinneet pitkälle puun sisään. Toisaalta, onhan tuo ihan kaunis otus jos oikein positiivisesti ajattelee...


Ilo ja riemu jatkuivat, kun kaivoin viimeistä seinustaa vapaaksi hiekasta. Lisää sientä, ja ihan seinähirressä. Lattiahirsistä en ole ollut niin huolissaan, kun ne kuitenkin pistetään uusiksi ja sieni löytyi vain yhdestä. Seinän kanssa vähän jännää, huomenna pitää tunkata ja vaihtaa koko pätkä. Onneksi kyseessä on huoneiden välinen seinä, joten jos jotain aukkoja jää, ei haittaa, kun molemmilla puolilla on kuitenkin sisätilaa.

Kuvassa vasemmalla oleva palkki on kiinni parilla lyhkäsellä naulalla lähinnä vain näyttämässä, mille korkeudelle lattia tulee. Tiellähän se on, kun alinta hirttä lähdetään fiksaamaan, mutta olkoon tuossa hetken, fiiliksen vuoksi.


Valkoinen tuossa keskellä on sientä. Ja sitä oli kyllä ihan rei…

Työhuone

Pian en asu täällä enää yksin, vaan mun kanssa asumaan muuttaa miesihiminen. Miesihminen tarvitsee työhuoneen ja vanhasta makkarista ollaan nyt rakennettu sellaista.


Lattiaa on nostettu, jotta saatiin sinne eristettä. Uunin ympäriltä lattiaa ei voinut nostaa, joten tehtiin sitten tuollainen eritasoratkaisu. Tavaraa täältä huoneesta vielä puuttuu, mutta hieno siitä tuli, sen voi jo sanoa.


Työpöydän päälle löytyi tuollainen lasinen "hehkulamppu", johon pääsi asustelemaan ilmakasvi eli tillandsia. 


Siniseksi aikoinaan maalaamani Ikean mäntyinen vaatekaappi sai jälleen uuden ilmeen raikkaanvihreästä väristä.