Siirry pääsisältöön

Ei haittais, vaikka tuulis vähän vähemmän

Sadas postaus, oho!

Oon kiskonu ylimääräisiä rikkaruohoja pihalta ja varsinkin "kukkapenkkien" kohdilta. Nyt tulppaanit vähän erottuvatkin. Reunassa on kanalaan johtava ovi.Akileijat jätin tuossa vielä noille sijoilleen, koska en halua häiritä tulppaaneita nyt, kun ne kukkivat.

Muita akileijoja siirsin toiseen L:n sakaraan ovien väliin. Keskelle jäi mustaherukkapuska.Kanalan välikatto on purettu ja ruuvailin parit levytkin seinään. Jälkimmäisen levyn jälkeen totesin, etten lähde enää siirtämään yhtäkään levyä navetasta, jossa ne tällä hetkellä ovat, noin kolmen metrin matkaa kanalaan. Tuuli oikeasti tarttuu tuollaiseen isoon levyyn. Jälkimmäisen kanssa seisoin lähemmäs vartin kanalan ulkoseinässä kiinni ja odotin, milloin tuuli tyyntyy pariksi sekunniksi niin, että pääsen kanalaan levyä tai itseäni rikkomatta. 

Tilaa tuolla kuitenkin on nyt ihanasti, kun välikatto ei ahdista.Lautaseinä loiruaa ja niin tekevät myös levyt. Voi olla, että annan niiden olla noin tai sitten askartelen koolaukset ja lautaa niiden päälle. Toisaalta taas tän kanalan nyt ei ole tarkoitus olla mikään sisustuksellinen karkki, joten vähän vinot seinätkin kelvannevat.

Kun tyhjensin tilaa, sieltä löytyi kuin löytyikin jopa muutama säilytettävä juttu.

Ensimmäisenä penkki, joka pääsee varmaankin tulevalle terassille joko istumiskäyttöön tai sitten kukkaruukkujen alle.Löytyi myös iso läjä pulloja, joista suurin osa oli mallia uudehko etikkapullo, joten niitä en säästänyt. Nämä neljä otin kuitenkin talteen. Reunimmaisissa on ollut lamppuöljyä ja isossa on myös sisällä jotain öljymäistä. En taida avata, pesen vain ulkopuolelta ja laitan esille.Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Työhuone

Pian en asu täällä enää yksin, vaan mun kanssa asumaan muuttaa miesihiminen. Miesihminen tarvitsee työhuoneen ja vanhasta makkarista ollaan nyt rakennettu sellaista.


Lattiaa on nostettu, jotta saatiin sinne eristettä. Uunin ympäriltä lattiaa ei voinut nostaa, joten tehtiin sitten tuollainen eritasoratkaisu. Tavaraa täältä huoneesta vielä puuttuu, mutta hieno siitä tuli, sen voi jo sanoa.


Työpöydän päälle löytyi tuollainen lasinen "hehkulamppu", johon pääsi asustelemaan ilmakasvi eli tillandsia. 


Siniseksi aikoinaan maalaamani Ikean mäntyinen vaatekaappi sai jälleen uuden ilmeen raikkaanvihreästä väristä.


Pihalla tapahtuu

Pihalla on tapahtunut ja tapahtuu, talossa ei sinisen lattian laittamisen jälkeen. Siksi näytettävää onkin vähän ja vain ulkoa.

Suurin juttu on takapihalle pikkuhiljaa muodostuva puutarha, jonka keskeinen elementti on kovasti vetinen. Lampi on siis tuloillaan.

Reunukset ovat vielä kovastikin vaiheessa, mutta kyllähän tää jo kivalta näyttää. Vene on saatu miesihmisen vanhemmilta.
Onneksi meillä on hanavesi puoli-ilmaista. Sateita ei ole näkynyt, joten vesi piti valuttaa hanasta. Letku ei ihan riittänyt lammelle asti, joten loppupätkä valutettiin viemäriputkea pitkin.

Kasvimaalla kasvetaan kovasti. Sora-alueet on juuri siistitty (eli kaivoin satoja voikukkia yksi kerrallaan pikkulapiolla ylös, jotta sain ne juurineen irti) ja sinne on kärrätty lisää soraa viimevuotisten painuttua kasaan. Kasvimaan lisäksi myös horsmat ynnä muut kaverit kasvavat tehokkaasti taka-alalla.

Viime kesänä istutetut jättipoimulehdet rehottavat niin hyvin, että kukintoja on riittänyt maljakkoon asti ja mättäitä on vo…

Hei pitkästä aikaa

En ole jaksanut kauheasti tänne kirjoitella. Ei mistään erityisestä syystä, ei vain ole huvittanut. Eilen illalla ajattelin tehdä päivityksen, mutta siinäpä kävi sitten hassusti. Tietokone lakkasi toimimasta ja koitin palauttaa sitä edelliseen toimivaan kokoonpanoon. Sen seurauksena se jäi käynnistyksessä loputtomaan kierteeseen eikä käynnistynyt loppuun asti. Tein uudelleen palautuksen, jonka seurauksena kone nollasi itsensä eli palautti tehdasasetukset. Kaikki kahden viime vuoden aikana ottamani kuvat ja tekemäni tiedostot, puf, kadotettu ikuisiksi ajoiksi. Meni siis hieman säätämiseksi tämä homma.

On mulla osa tiedostoista onneksi jemmapaikoissa muualla, mutta osa tosiaan katosi. Aloitetaan puhtaalta pöydältä siis. Nyt mulla on uudenveroinen tietokone, joka toimii nopeasti. Eikä tarvinnut ostaa uutta, mitä aluksi ehdin jo pelätä.

Nyt asiaan. Koska on koko ajan pimeää, kuvat ovat sellaisia myös. Joitakin olen ehtinyt ottaa valoisaan aikaan, mutta ehkä näistä nyt idean näkee.

Uusi tapet…