Siirry pääsisältöön

"Uusi" kukkapenkki ja saamarin murkut

Mulla on tuossa sisääntulon vieressä ollut epämääräinen alue, jossa on kasvanut unikoita jo valmiiksi ja johon olen laittanut pari kuunliljaa ja kevätvuohenjuurta. Varsinainen kukkapenkki se ei siis ole ollut, maakin melkein pelkkää hiekkaa vain. Alueella on kasvanut enemmän rikkaruohoja kuin niitä toivottuja kasveja. Tänään päätin muuttaa asian. 

Revin ylimääräisen juurineen pois ja jätin jäljelle vain nuo toivotut. Päälle laitoin katetta. Nyt tuo näyttää jo ihan kivalta. Vähän voisin toisenkinlaisia unikonsiemeniä tuonne katteen alle jemmata. Mulla kasvaa pihassa vain näitä valkoisia ja keltaisia.


Ennen-kuvan muistin ottaa vasta kitkemisen puolivälissä. Kyllä tästäkin näkee jonkinmoisen eron.


Tiistaina ihmeteltiin, kun tuvan ikkunan alle lattialle oli varissut jostain neulasia. Jokunen tunti tästä eteenpäin olin kuulevinani rapinaa samasta suunnasta. Kävin kurkkaamassa ja ikkunalaudalla oli pari muurahaista. Samantien tajusin, että neulaset ovat muurahaispesästä, joka on nyt jossain tuolla mun seinän sisässä. Sirottelin myrkyt (kun en muutakaan siihen hätään keksinyt) ja hetken päästä aloin purkamishommiin. Ulkopuolelta laudoitus ja tuulensuojalevy irti. Niiden takaa neulasia, muurahaisia ja munia alkoikin tipahdella. Sisäpuolella irrotin melkein koko seinän paneelit, sillä olivat tehneet pesää paneelin ja ilmansulkupaperin väliin. Lisäksi revin kaikki ikkunan eristeet irti, sillä suurin osa pesästä oli eristeessä. Jätin myrkkyä ikkunan ja seinän väliseen rakoon ennen uusien eristeiden laittoa. Sisäpuolelta ei huomaa, että mitään olisi tehtykään mutta ulkopuolelta puuttuu laudoitus. Joku väliaikainen siihen täytyy keksiä, sillä eteläseinän laudoituksen uusiminen on varmaan ensi kesän hommaa. Sen verran kurjassa kunnossa se on.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Työhuone

Pian en asu täällä enää yksin, vaan mun kanssa asumaan muuttaa miesihiminen. Miesihminen tarvitsee työhuoneen ja vanhasta makkarista ollaan nyt rakennettu sellaista.


Lattiaa on nostettu, jotta saatiin sinne eristettä. Uunin ympäriltä lattiaa ei voinut nostaa, joten tehtiin sitten tuollainen eritasoratkaisu. Tavaraa täältä huoneesta vielä puuttuu, mutta hieno siitä tuli, sen voi jo sanoa.


Työpöydän päälle löytyi tuollainen lasinen "hehkulamppu", johon pääsi asustelemaan ilmakasvi eli tillandsia. 


Siniseksi aikoinaan maalaamani Ikean mäntyinen vaatekaappi sai jälleen uuden ilmeen raikkaanvihreästä väristä.


Pihalla tapahtuu

Pihalla on tapahtunut ja tapahtuu, talossa ei sinisen lattian laittamisen jälkeen. Siksi näytettävää onkin vähän ja vain ulkoa.

Suurin juttu on takapihalle pikkuhiljaa muodostuva puutarha, jonka keskeinen elementti on kovasti vetinen. Lampi on siis tuloillaan.

Reunukset ovat vielä kovastikin vaiheessa, mutta kyllähän tää jo kivalta näyttää. Vene on saatu miesihmisen vanhemmilta.
Onneksi meillä on hanavesi puoli-ilmaista. Sateita ei ole näkynyt, joten vesi piti valuttaa hanasta. Letku ei ihan riittänyt lammelle asti, joten loppupätkä valutettiin viemäriputkea pitkin.

Kasvimaalla kasvetaan kovasti. Sora-alueet on juuri siistitty (eli kaivoin satoja voikukkia yksi kerrallaan pikkulapiolla ylös, jotta sain ne juurineen irti) ja sinne on kärrätty lisää soraa viimevuotisten painuttua kasaan. Kasvimaan lisäksi myös horsmat ynnä muut kaverit kasvavat tehokkaasti taka-alalla.

Viime kesänä istutetut jättipoimulehdet rehottavat niin hyvin, että kukintoja on riittänyt maljakkoon asti ja mättäitä on vo…

Hei pitkästä aikaa

En ole jaksanut kauheasti tänne kirjoitella. Ei mistään erityisestä syystä, ei vain ole huvittanut. Eilen illalla ajattelin tehdä päivityksen, mutta siinäpä kävi sitten hassusti. Tietokone lakkasi toimimasta ja koitin palauttaa sitä edelliseen toimivaan kokoonpanoon. Sen seurauksena se jäi käynnistyksessä loputtomaan kierteeseen eikä käynnistynyt loppuun asti. Tein uudelleen palautuksen, jonka seurauksena kone nollasi itsensä eli palautti tehdasasetukset. Kaikki kahden viime vuoden aikana ottamani kuvat ja tekemäni tiedostot, puf, kadotettu ikuisiksi ajoiksi. Meni siis hieman säätämiseksi tämä homma.

On mulla osa tiedostoista onneksi jemmapaikoissa muualla, mutta osa tosiaan katosi. Aloitetaan puhtaalta pöydältä siis. Nyt mulla on uudenveroinen tietokone, joka toimii nopeasti. Eikä tarvinnut ostaa uutta, mitä aluksi ehdin jo pelätä.

Nyt asiaan. Koska on koko ajan pimeää, kuvat ovat sellaisia myös. Joitakin olen ehtinyt ottaa valoisaan aikaan, mutta ehkä näistä nyt idean näkee.

Uusi tapet…