Siirry pääsisältöön

Isojen remppahommien käynnistelyä

Olen katkonut välikaton koolaukseen tarvittavia lankkuja oikeaan mittaan ja vienyt niitä odottelemaan viileämpiä ja sateisia päiviä, jolloin pihalla ei viitsi tehdä mitään.


Ullakon lattiasta kiskon laudat irti ja lisään ristiinkoolauksen. Tässä nyt vasta ekan kerroksen lankkuja eli matalat ikkunat jäävät kokonaan eristepinnan alle :( Eristettä tulee nyt 55 senttiä eli luulis ens talvena tarkeevan vähän paremmin.

Luulen, että irrottelen laudat osissa ja kiinnitän lankut myös etenemisen mukaan. Pysyy sitten ainakin kasassa tuo homma enkä tipahda alakertaan. Toivottavasti.

Lankkujen saaminen yläkertaan olikin hikistä touhua. Ensin koitin tikkaita pitkin kiivetä ulkopuolelta ja samalla tuupata lankkua ikkunasta sisään, mutta eihän siitä mitään tullut. Painaa kiitettävän paljon tuollainen 20 senttiä leveä puupalikka. Sitten keksin tämän.


Alhaalla nostin lankun pukin päälle ja kipaisin ylös vetämään lankun sisälle. Tässäkin piti pitää taukoa lankkujen välillä, sillä melkoista ranteidentappohommaa tuo oli. Vielä ei oo läheskään kaikki sisällä mutta tällä pääsee hyvin alkuun.

Pari päivää sitten vaihdoin kanalaan kuivikkeet ja vanhan ja tutun turpeen lisäksi laitoin pohjalle olkia. Ne olivatkin rouvien mielestä hurjia eikä lattialle voinut mennä hetkeen. Nyt ne jo uskaltavat kuopimaan. Intoutuivat munimaan myös lattialle nurkkaan. Kukaan ei ole olkien lisäämisen jälkeen muninut laatikkoon.


Kommentit

  1. Yritä saada joku auttamaan varmaan menisi lankut ja niistä rakenteleminen helpommin. Hienosti kyllä etenee. M

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä mä saan apua niihin hommiin, mihin oikeesti tarviin. Mutta jos joka välissä pitäisi apuja ootella, ei tulisi tekemisestä mitään. Voiton puolella tässä kuitenkin ollaan talon kanssa.

      Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Työhuone

Pian en asu täällä enää yksin, vaan mun kanssa asumaan muuttaa miesihiminen. Miesihminen tarvitsee työhuoneen ja vanhasta makkarista ollaan nyt rakennettu sellaista.


Lattiaa on nostettu, jotta saatiin sinne eristettä. Uunin ympäriltä lattiaa ei voinut nostaa, joten tehtiin sitten tuollainen eritasoratkaisu. Tavaraa täältä huoneesta vielä puuttuu, mutta hieno siitä tuli, sen voi jo sanoa.


Työpöydän päälle löytyi tuollainen lasinen "hehkulamppu", johon pääsi asustelemaan ilmakasvi eli tillandsia. 


Siniseksi aikoinaan maalaamani Ikean mäntyinen vaatekaappi sai jälleen uuden ilmeen raikkaanvihreästä väristä.


Pihalla tapahtuu

Pihalla on tapahtunut ja tapahtuu, talossa ei sinisen lattian laittamisen jälkeen. Siksi näytettävää onkin vähän ja vain ulkoa.

Suurin juttu on takapihalle pikkuhiljaa muodostuva puutarha, jonka keskeinen elementti on kovasti vetinen. Lampi on siis tuloillaan.

Reunukset ovat vielä kovastikin vaiheessa, mutta kyllähän tää jo kivalta näyttää. Vene on saatu miesihmisen vanhemmilta.
Onneksi meillä on hanavesi puoli-ilmaista. Sateita ei ole näkynyt, joten vesi piti valuttaa hanasta. Letku ei ihan riittänyt lammelle asti, joten loppupätkä valutettiin viemäriputkea pitkin.

Kasvimaalla kasvetaan kovasti. Sora-alueet on juuri siistitty (eli kaivoin satoja voikukkia yksi kerrallaan pikkulapiolla ylös, jotta sain ne juurineen irti) ja sinne on kärrätty lisää soraa viimevuotisten painuttua kasaan. Kasvimaan lisäksi myös horsmat ynnä muut kaverit kasvavat tehokkaasti taka-alalla.

Viime kesänä istutetut jättipoimulehdet rehottavat niin hyvin, että kukintoja on riittänyt maljakkoon asti ja mättäitä on vo…

Hei pitkästä aikaa

En ole jaksanut kauheasti tänne kirjoitella. Ei mistään erityisestä syystä, ei vain ole huvittanut. Eilen illalla ajattelin tehdä päivityksen, mutta siinäpä kävi sitten hassusti. Tietokone lakkasi toimimasta ja koitin palauttaa sitä edelliseen toimivaan kokoonpanoon. Sen seurauksena se jäi käynnistyksessä loputtomaan kierteeseen eikä käynnistynyt loppuun asti. Tein uudelleen palautuksen, jonka seurauksena kone nollasi itsensä eli palautti tehdasasetukset. Kaikki kahden viime vuoden aikana ottamani kuvat ja tekemäni tiedostot, puf, kadotettu ikuisiksi ajoiksi. Meni siis hieman säätämiseksi tämä homma.

On mulla osa tiedostoista onneksi jemmapaikoissa muualla, mutta osa tosiaan katosi. Aloitetaan puhtaalta pöydältä siis. Nyt mulla on uudenveroinen tietokone, joka toimii nopeasti. Eikä tarvinnut ostaa uutta, mitä aluksi ehdin jo pelätä.

Nyt asiaan. Koska on koko ajan pimeää, kuvat ovat sellaisia myös. Joitakin olen ehtinyt ottaa valoisaan aikaan, mutta ehkä näistä nyt idean näkee.

Uusi tapet…