Siirry pääsisältöön

Takapihan kuulumisia

Asiat on edelleen kesken, mutta koska ne varmaan ovat sitä vielä pitkään, laitan tänne vähän väliaikafiiliksiä takapihalta.

Pitkään laatikkoon piti laittaa mansikkaa, mutta taimia ei ookaan pitkään aikaan enää saanut maakunnasta. Viime talvi vei ihmisiltä mansikat ja kaikki ostettiin taimistoilta heti, kun niitä tuli myyntiin. Osa laatikosta on siis tyhjänä. Laitan sinne varmaan salaattia ja retiisiä, ne kun ehtivät vielä kasvaa.


Aamupäivän istuskelualue on myös sorattu. Tein sen reunaan aidan, että kehtaa vaikka aurinkoa ottaa. Aidan toiselle puolelle, loppupihaan, tulee aivan satumainen ja ihana perennapuutarha. Ensi vuonna siis. Ellen ihan vähän aloita jo tänä vuonna...


Aidalta hommat jatkuvat navettaa ja kivikasaa kohti. Kasvimaan hyötykasvien lisäksi pihalla kasvaa myös kaikki ei-toivotut kasvit. Niitä on tässä pikkuhiljaa nujerrettu. Homma jatkuu. Tarkoitus olisi, että reunassa näkyvä kukkapenkki jatkuu kasvimaan reunaa kiertämään. Kulkuväylät sorataan ja valittuihin paikkoihin tulee pari karvias- ja pari mustaherukkapuskaa. Niiden alueen katan hakkeella tai kuorikatteella. Leikattavaa nurmikkoa tulisi mahdollisimman vähän. Kivikasan edessä on monta raparperipuskaa niin kuin näkyy (heh). Kun saan horsmat tieltä pois, myös niiden ympäristöä ajattelin kattaa kuorikkeella.


Kameran laajakulma vääristää. Ihan noin vinossa ei tuo navetan pääty kuitenkaan ole.

Juhannusruusu kukkii. Hyvää juhannusta ihmiset!


Kommentit

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Työhuone

Pian en asu täällä enää yksin, vaan mun kanssa asumaan muuttaa miesihiminen. Miesihminen tarvitsee työhuoneen ja vanhasta makkarista ollaan nyt rakennettu sellaista.


Lattiaa on nostettu, jotta saatiin sinne eristettä. Uunin ympäriltä lattiaa ei voinut nostaa, joten tehtiin sitten tuollainen eritasoratkaisu. Tavaraa täältä huoneesta vielä puuttuu, mutta hieno siitä tuli, sen voi jo sanoa.


Työpöydän päälle löytyi tuollainen lasinen "hehkulamppu", johon pääsi asustelemaan ilmakasvi eli tillandsia. 


Siniseksi aikoinaan maalaamani Ikean mäntyinen vaatekaappi sai jälleen uuden ilmeen raikkaanvihreästä väristä.


Pihalla tapahtuu

Pihalla on tapahtunut ja tapahtuu, talossa ei sinisen lattian laittamisen jälkeen. Siksi näytettävää onkin vähän ja vain ulkoa.

Suurin juttu on takapihalle pikkuhiljaa muodostuva puutarha, jonka keskeinen elementti on kovasti vetinen. Lampi on siis tuloillaan.

Reunukset ovat vielä kovastikin vaiheessa, mutta kyllähän tää jo kivalta näyttää. Vene on saatu miesihmisen vanhemmilta.
Onneksi meillä on hanavesi puoli-ilmaista. Sateita ei ole näkynyt, joten vesi piti valuttaa hanasta. Letku ei ihan riittänyt lammelle asti, joten loppupätkä valutettiin viemäriputkea pitkin.

Kasvimaalla kasvetaan kovasti. Sora-alueet on juuri siistitty (eli kaivoin satoja voikukkia yksi kerrallaan pikkulapiolla ylös, jotta sain ne juurineen irti) ja sinne on kärrätty lisää soraa viimevuotisten painuttua kasaan. Kasvimaan lisäksi myös horsmat ynnä muut kaverit kasvavat tehokkaasti taka-alalla.

Viime kesänä istutetut jättipoimulehdet rehottavat niin hyvin, että kukintoja on riittänyt maljakkoon asti ja mättäitä on vo…

Hei pitkästä aikaa

En ole jaksanut kauheasti tänne kirjoitella. Ei mistään erityisestä syystä, ei vain ole huvittanut. Eilen illalla ajattelin tehdä päivityksen, mutta siinäpä kävi sitten hassusti. Tietokone lakkasi toimimasta ja koitin palauttaa sitä edelliseen toimivaan kokoonpanoon. Sen seurauksena se jäi käynnistyksessä loputtomaan kierteeseen eikä käynnistynyt loppuun asti. Tein uudelleen palautuksen, jonka seurauksena kone nollasi itsensä eli palautti tehdasasetukset. Kaikki kahden viime vuoden aikana ottamani kuvat ja tekemäni tiedostot, puf, kadotettu ikuisiksi ajoiksi. Meni siis hieman säätämiseksi tämä homma.

On mulla osa tiedostoista onneksi jemmapaikoissa muualla, mutta osa tosiaan katosi. Aloitetaan puhtaalta pöydältä siis. Nyt mulla on uudenveroinen tietokone, joka toimii nopeasti. Eikä tarvinnut ostaa uutta, mitä aluksi ehdin jo pelätä.

Nyt asiaan. Koska on koko ajan pimeää, kuvat ovat sellaisia myös. Joitakin olen ehtinyt ottaa valoisaan aikaan, mutta ehkä näistä nyt idean näkee.

Uusi tapet…