Siirry pääsisältöön

Sisähommia vaihteeksi

Ulkona on ollut niin kurja keli monta päivää ettei siellä ole juuri mitään viitsinyt tehdä. Edellisen postauksen jälkeen on kyllä tapahtunut, muttei oikein vielä mitään näytettävää. Jatkuva lonniminen alkoi kyllästyttää, joten rupesin listoitushommiin tuvassa.Kyllä vain muuttaa koko huoneen ilmettä. Alareunaan pitäisi vielä jokin lista keksiä, mutta ehkä sen väri olisi valkoisen sijaan ruskea.

Tykkään, kun pihalta voi hakea kukkia maljakkoon.

Talvella saamani hevoslampetti pääsi sille paikalle, johon sen kaavailinkin eli ovilistojen rajalle. Se sopii sinne kuin nenä päähän.Pari kuvaa vielä oviaukoista hieman kauempaa kuvattuna. Hyvältä näyttää, vaikka itse sanonkin :)
Sain leikkopioneja. Ne ovat kauniita ja lievittävät vähän sitä tuskaa, että monien muiden kasvien tapaan talvi tappoi myös mun viime kesänä hankkimat pionit.Kommentit

 1. Kyllä, oikein hyvällä omalla tunnolla voit itsekin sanoa, että hyvältä näyttää! On upeat listat kyllä. Minäkin olen kerännyt kukkia maljakkoon jo useasti - ihana kesä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Katselin tänään juuri pihalla, että juhannusruusut aloittelevat kukintaansa ja koska mulla on niitä aivan järjettömänkokoiset puskat, niistä riittää hyvin myös maljakkoon.

   Poista
 2. Erikasmäen Torppari20. kesäkuuta 2016 klo 11.34

  Todella kaunista ja rauhallista.

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Työhuone

Pian en asu täällä enää yksin, vaan mun kanssa asumaan muuttaa miesihiminen. Miesihminen tarvitsee työhuoneen ja vanhasta makkarista ollaan nyt rakennettu sellaista.


Lattiaa on nostettu, jotta saatiin sinne eristettä. Uunin ympäriltä lattiaa ei voinut nostaa, joten tehtiin sitten tuollainen eritasoratkaisu. Tavaraa täältä huoneesta vielä puuttuu, mutta hieno siitä tuli, sen voi jo sanoa.


Työpöydän päälle löytyi tuollainen lasinen "hehkulamppu", johon pääsi asustelemaan ilmakasvi eli tillandsia. 


Siniseksi aikoinaan maalaamani Ikean mäntyinen vaatekaappi sai jälleen uuden ilmeen raikkaanvihreästä väristä.


Pihalla tapahtuu

Pihalla on tapahtunut ja tapahtuu, talossa ei sinisen lattian laittamisen jälkeen. Siksi näytettävää onkin vähän ja vain ulkoa.

Suurin juttu on takapihalle pikkuhiljaa muodostuva puutarha, jonka keskeinen elementti on kovasti vetinen. Lampi on siis tuloillaan.

Reunukset ovat vielä kovastikin vaiheessa, mutta kyllähän tää jo kivalta näyttää. Vene on saatu miesihmisen vanhemmilta.
Onneksi meillä on hanavesi puoli-ilmaista. Sateita ei ole näkynyt, joten vesi piti valuttaa hanasta. Letku ei ihan riittänyt lammelle asti, joten loppupätkä valutettiin viemäriputkea pitkin.

Kasvimaalla kasvetaan kovasti. Sora-alueet on juuri siistitty (eli kaivoin satoja voikukkia yksi kerrallaan pikkulapiolla ylös, jotta sain ne juurineen irti) ja sinne on kärrätty lisää soraa viimevuotisten painuttua kasaan. Kasvimaan lisäksi myös horsmat ynnä muut kaverit kasvavat tehokkaasti taka-alalla.

Viime kesänä istutetut jättipoimulehdet rehottavat niin hyvin, että kukintoja on riittänyt maljakkoon asti ja mättäitä on vo…

Hei pitkästä aikaa

En ole jaksanut kauheasti tänne kirjoitella. Ei mistään erityisestä syystä, ei vain ole huvittanut. Eilen illalla ajattelin tehdä päivityksen, mutta siinäpä kävi sitten hassusti. Tietokone lakkasi toimimasta ja koitin palauttaa sitä edelliseen toimivaan kokoonpanoon. Sen seurauksena se jäi käynnistyksessä loputtomaan kierteeseen eikä käynnistynyt loppuun asti. Tein uudelleen palautuksen, jonka seurauksena kone nollasi itsensä eli palautti tehdasasetukset. Kaikki kahden viime vuoden aikana ottamani kuvat ja tekemäni tiedostot, puf, kadotettu ikuisiksi ajoiksi. Meni siis hieman säätämiseksi tämä homma.

On mulla osa tiedostoista onneksi jemmapaikoissa muualla, mutta osa tosiaan katosi. Aloitetaan puhtaalta pöydältä siis. Nyt mulla on uudenveroinen tietokone, joka toimii nopeasti. Eikä tarvinnut ostaa uutta, mitä aluksi ehdin jo pelätä.

Nyt asiaan. Koska on koko ajan pimeää, kuvat ovat sellaisia myös. Joitakin olen ehtinyt ottaa valoisaan aikaan, mutta ehkä näistä nyt idean näkee.

Uusi tapet…