Siirry pääsisältöön

Ensimmäinen yö talolla

Nyt on yksi yö takana talolla. Tultiin perjantai-iltana ja siivosin tupaa siihen kuntoon, että ilkesi pari mattoa nakata lattialle ja pistää petin siihen. Laitoin väliaikaisesti myös toisen tupaan johtavan oviaukkoon karmit ja oven paikalleen. 

Vähän jännitti, kuinka kylmää yöllä tulee, ulos kun oli luvattu seitsemää astetta eikä talolla toistaiseksi ole mitään lämmitystä. Hyvin täällä kuitenkin tarkeni enkä edes tarvinnut ylimääräistä villapeittoa, jonka varasin joukkoon.

Tärkeimmät, eli kahvinkeitin ja tietokone mahdollistavat oleilun viikonlopun yli täällä. Nyt onkin tullut katsottua yleisurheilun EM-kisoja iltaisin ahkerasti. Netti näköjään kestää sen. Se kestää myös ohjelmien katselun Netflixistä, joten ei mulla ole mitään hätää :)

Ostin retkisuihkun, jonka avulla saan peseydyttyä navetan saunahuoneessa. 

Eilisillan tunnelmaa... Tietokone on hienon rakennelman päällä, koska sen tuuletin on täynnä pölyä ja kuumenee ilman ilmarakoa. Tai kuumenee se sittenkin, mutta vähän vähemmän.


Tänään olen kaivanut eteisen lattian reunoja matalammiksi ja kivijalan alle kulkua viemäriputkea varten. Ällöttävän pölyistä hommaa ja siksi retkisuihku onkin aika ehdoton.

Aloin myös rakentaa lattiarakenteita eteiseen, mutta ruuvit loppuivat kesken, joten huominen menee säätämiseksi (en voinut lähteä rautakauppaan, kun en uskalla jättää koiraa tänne yksin). Sahaan kaiken mahdollisen oikeaan mittaan ja käyn joku päivä ensi viikolla töiden jälkeen ruuvaamassa kaiken kiinni. Koitan laittaa huomenna vielä kuvaa lattiasäädöstä.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Työhuone

Pian en asu täällä enää yksin, vaan mun kanssa asumaan muuttaa miesihiminen. Miesihminen tarvitsee työhuoneen ja vanhasta makkarista ollaan nyt rakennettu sellaista.


Lattiaa on nostettu, jotta saatiin sinne eristettä. Uunin ympäriltä lattiaa ei voinut nostaa, joten tehtiin sitten tuollainen eritasoratkaisu. Tavaraa täältä huoneesta vielä puuttuu, mutta hieno siitä tuli, sen voi jo sanoa.


Työpöydän päälle löytyi tuollainen lasinen "hehkulamppu", johon pääsi asustelemaan ilmakasvi eli tillandsia. 


Siniseksi aikoinaan maalaamani Ikean mäntyinen vaatekaappi sai jälleen uuden ilmeen raikkaanvihreästä väristä.


Pihalla tapahtuu

Pihalla on tapahtunut ja tapahtuu, talossa ei sinisen lattian laittamisen jälkeen. Siksi näytettävää onkin vähän ja vain ulkoa.

Suurin juttu on takapihalle pikkuhiljaa muodostuva puutarha, jonka keskeinen elementti on kovasti vetinen. Lampi on siis tuloillaan.

Reunukset ovat vielä kovastikin vaiheessa, mutta kyllähän tää jo kivalta näyttää. Vene on saatu miesihmisen vanhemmilta.
Onneksi meillä on hanavesi puoli-ilmaista. Sateita ei ole näkynyt, joten vesi piti valuttaa hanasta. Letku ei ihan riittänyt lammelle asti, joten loppupätkä valutettiin viemäriputkea pitkin.

Kasvimaalla kasvetaan kovasti. Sora-alueet on juuri siistitty (eli kaivoin satoja voikukkia yksi kerrallaan pikkulapiolla ylös, jotta sain ne juurineen irti) ja sinne on kärrätty lisää soraa viimevuotisten painuttua kasaan. Kasvimaan lisäksi myös horsmat ynnä muut kaverit kasvavat tehokkaasti taka-alalla.

Viime kesänä istutetut jättipoimulehdet rehottavat niin hyvin, että kukintoja on riittänyt maljakkoon asti ja mättäitä on vo…

Hei pitkästä aikaa

En ole jaksanut kauheasti tänne kirjoitella. Ei mistään erityisestä syystä, ei vain ole huvittanut. Eilen illalla ajattelin tehdä päivityksen, mutta siinäpä kävi sitten hassusti. Tietokone lakkasi toimimasta ja koitin palauttaa sitä edelliseen toimivaan kokoonpanoon. Sen seurauksena se jäi käynnistyksessä loputtomaan kierteeseen eikä käynnistynyt loppuun asti. Tein uudelleen palautuksen, jonka seurauksena kone nollasi itsensä eli palautti tehdasasetukset. Kaikki kahden viime vuoden aikana ottamani kuvat ja tekemäni tiedostot, puf, kadotettu ikuisiksi ajoiksi. Meni siis hieman säätämiseksi tämä homma.

On mulla osa tiedostoista onneksi jemmapaikoissa muualla, mutta osa tosiaan katosi. Aloitetaan puhtaalta pöydältä siis. Nyt mulla on uudenveroinen tietokone, joka toimii nopeasti. Eikä tarvinnut ostaa uutta, mitä aluksi ehdin jo pelätä.

Nyt asiaan. Koska on koko ajan pimeää, kuvat ovat sellaisia myös. Joitakin olen ehtinyt ottaa valoisaan aikaan, mutta ehkä näistä nyt idean näkee.

Uusi tapet…