Siirry pääsisältöön

Aina ei voi onnistua, mutta pientä etenemistä silti

Paperoin tarvittavat osat ja päätin nyt kuitenkin pistää villoja, kun niitä tuossa niin sopivasti oli. Ehdin laittaa pari ristikoolauspalkkiakin, mutta jäi vähän kesken. Yhdestä nurkasta jäi vajaaksi villat, kun en viitsinyt avata uutta pakettia. Sitä kun ei saa siististi jemmaan mihinkään.Mun pitäis putkittaa eteisen lattiassa kulkemaan vielä kaksi sähköjohtoa. Viikonlopun hommia nekin.


Päivän "paras" fiilis tuli kuitenkin siitä, kun alkoi sataa kaatamalla ja mulla oli terassilla erinäisiä työvälineitä, joita en mielelläni sateeseen jätä. Pari palkinpalastakin siinä taisi olla ja totesin, että ne on parempi ottaa sisälle suojaan. Kiireellä keräsin tavaroita kasaan ja toin sisälle. Jossain vaiheessa palkkien päällä taiteillessani hävisi tasapaino ja tipahdin villojen ja tuulensuojalevyn läpi. Muutama ärräpää saattoi päästä. Pudotus ei ole korkea enkä satuttanut itseäni, mutta ei juuri sillä hetkellä olisi huvittanut alkaa kaapia villoja pois ja paikata pohjan levyjä. Pakko se oli kuitenkin tehdä. Ehkäpä tästä eteenpäin voisin harkita lappeellaan olevien palkkien käyttöä kulkuväylinä epämääräisen tasapainoilun sijaan.

Jospa viikonloppuna mulla olisi jo vähän lankkua lattian päällä :)

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Työhuone

Pian en asu täällä enää yksin, vaan mun kanssa asumaan muuttaa miesihiminen. Miesihminen tarvitsee työhuoneen ja vanhasta makkarista ollaan nyt rakennettu sellaista.


Lattiaa on nostettu, jotta saatiin sinne eristettä. Uunin ympäriltä lattiaa ei voinut nostaa, joten tehtiin sitten tuollainen eritasoratkaisu. Tavaraa täältä huoneesta vielä puuttuu, mutta hieno siitä tuli, sen voi jo sanoa.


Työpöydän päälle löytyi tuollainen lasinen "hehkulamppu", johon pääsi asustelemaan ilmakasvi eli tillandsia. 


Siniseksi aikoinaan maalaamani Ikean mäntyinen vaatekaappi sai jälleen uuden ilmeen raikkaanvihreästä väristä.


Pihalla tapahtuu

Pihalla on tapahtunut ja tapahtuu, talossa ei sinisen lattian laittamisen jälkeen. Siksi näytettävää onkin vähän ja vain ulkoa.

Suurin juttu on takapihalle pikkuhiljaa muodostuva puutarha, jonka keskeinen elementti on kovasti vetinen. Lampi on siis tuloillaan.

Reunukset ovat vielä kovastikin vaiheessa, mutta kyllähän tää jo kivalta näyttää. Vene on saatu miesihmisen vanhemmilta.
Onneksi meillä on hanavesi puoli-ilmaista. Sateita ei ole näkynyt, joten vesi piti valuttaa hanasta. Letku ei ihan riittänyt lammelle asti, joten loppupätkä valutettiin viemäriputkea pitkin.

Kasvimaalla kasvetaan kovasti. Sora-alueet on juuri siistitty (eli kaivoin satoja voikukkia yksi kerrallaan pikkulapiolla ylös, jotta sain ne juurineen irti) ja sinne on kärrätty lisää soraa viimevuotisten painuttua kasaan. Kasvimaan lisäksi myös horsmat ynnä muut kaverit kasvavat tehokkaasti taka-alalla.

Viime kesänä istutetut jättipoimulehdet rehottavat niin hyvin, että kukintoja on riittänyt maljakkoon asti ja mättäitä on vo…

Hei pitkästä aikaa

En ole jaksanut kauheasti tänne kirjoitella. Ei mistään erityisestä syystä, ei vain ole huvittanut. Eilen illalla ajattelin tehdä päivityksen, mutta siinäpä kävi sitten hassusti. Tietokone lakkasi toimimasta ja koitin palauttaa sitä edelliseen toimivaan kokoonpanoon. Sen seurauksena se jäi käynnistyksessä loputtomaan kierteeseen eikä käynnistynyt loppuun asti. Tein uudelleen palautuksen, jonka seurauksena kone nollasi itsensä eli palautti tehdasasetukset. Kaikki kahden viime vuoden aikana ottamani kuvat ja tekemäni tiedostot, puf, kadotettu ikuisiksi ajoiksi. Meni siis hieman säätämiseksi tämä homma.

On mulla osa tiedostoista onneksi jemmapaikoissa muualla, mutta osa tosiaan katosi. Aloitetaan puhtaalta pöydältä siis. Nyt mulla on uudenveroinen tietokone, joka toimii nopeasti. Eikä tarvinnut ostaa uutta, mitä aluksi ehdin jo pelätä.

Nyt asiaan. Koska on koko ajan pimeää, kuvat ovat sellaisia myös. Joitakin olen ehtinyt ottaa valoisaan aikaan, mutta ehkä näistä nyt idean näkee.

Uusi tapet…