Siirry pääsisältöön

Melkein viimeisiä viedään tuvan lattian kanssa

Niin kuin otsikkokin kertoo, vähiin käy ährääminen tuvan lattialankkujen kanssa. Vähän palapeliltähän tuo kieltämättä vielä näyttää, sillä osan lattiasta olen päällystänyt perussahatavaralla. Nämä ovat siis niitä kohtia, joihin tulee päälle jotain muuta: skafferi, keittiönkaapit tai saareke. Uunin viereinen kohta on myös lankuttamatta, koska sen voin tehdä vasta, kun saan sähköjohdot pois kuleksimasta.Laatikosto on jotakuinkin oikeassa kohdassa, nurkkaan skafferi alkaen laatikoston kyljestä ja laatikoston vasemmalle puolelle tulee 50 cm sähköuuni, joka on ikkunasta noin 25 cm päässä. Siihen väliin laitetaan vielä pieni laskutaso. Ikkunan alle tulee matalammalla oleva taso ja sen alle säilytystilaa. Yläkaappeja en halua. Saareke tulee jotakuinkin noiden raakalautojen rajaamalle osalle. Tosin se laajenee vielä hieman vasemmalle ja kuvaajaan päin, koko noin 220x105 cm. Vesiputket ja viemäri eivät ole vielä ihan lopullisessa sijainnissaan. Ainakin viemäri liikahtaa tuosta vasemmalle parikymmentä senttiä jahka reitti on selvä :)Löysin Torista ilmoituksen parinkymmenen kilometrin päässä majailevista lattialankuista. Pitihän ne sitten ostaa pois. Paikkalankuiksi ja ehkäpä pöydäksi nuo taitavat päätyä, sillä en tajunnut kysyä, millaisia ne ovat kääntöpuolelta. Kuperia, eli tässä on periaatteessa pistetty tukki puoliksi ja lovettu vain niskojen kohdalle paikat, joiden varassa lankut lepäävät niskojen päällä. Talon nykyiset lankuthan ovat tasaiset molemmilta puolilta. Vaikka tein vain paikkalankutusta tänään, mulla meni ikä ja terveys loveusten tekemiseen olemassaolevien niskojen kohdalle. Tuotakin piti muistaakseni madaltaa vielä sentin verran.Tämän päivän hommat olivat muutenkin piperrystä, sillä pilkoin puolen metrin palasia viimeiseen nurkkaan. Vasemmalla puolella on muualta tuodut lankut, oikealla puolella talon omat. Omat ovat hieman harmaammat väriltään, mutta ilmeisesti tuo ruskea on melko yleinen väri tällaisten talojen lattioissa. 

Koska nyt en voinut enää hyödyntää lankkujen numerointia, piti vähän veistelläkin, jotta sain ne sopimaan toisiinsa. Vähän jäi vielä kesken, koska viime viikosta saakka vihoitelleet ranne/sormet eivät jaksaneet sahata enää siistiä jälkeä. Rasitusvammahan siinä taitaa olla. 
Päivitystahti hidastunee tästä hieman, sillä tänään oli viimeinen lomapäivä ja huomenna pääsen takaisin töihin lepäämään. En siis ehdi rempata talolla ihan entiseen malliin. 

Kommentit

 1. Hienoa Riina.
  Olet tehnyt todella hienosti töitä.
  Oikein yllättää tietämyksesi vanhan talon remontoimisesta.
  Jatka samaa malliin 😃 ja tsemppiä uusiin hommiin.
  Terveisin serkkusi Tero

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa! Mulla oli puoli vuotta aikaa opiskella ahkerasti vanhojen talojen kunnostuksesta ennen kuin ostin talon. Muutenhan en tiedä mistään mitään. Hiljaa hyvä tulee :)

   Poista
 2. Hei!
  Ihana seurata tätä blogia, kun tuttu talo lapsuudesta kyseessä. Talossa asui ihana, pikkuinen Hilmamummo.

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Työhuone

Pian en asu täällä enää yksin, vaan mun kanssa asumaan muuttaa miesihiminen. Miesihminen tarvitsee työhuoneen ja vanhasta makkarista ollaan nyt rakennettu sellaista.


Lattiaa on nostettu, jotta saatiin sinne eristettä. Uunin ympäriltä lattiaa ei voinut nostaa, joten tehtiin sitten tuollainen eritasoratkaisu. Tavaraa täältä huoneesta vielä puuttuu, mutta hieno siitä tuli, sen voi jo sanoa.


Työpöydän päälle löytyi tuollainen lasinen "hehkulamppu", johon pääsi asustelemaan ilmakasvi eli tillandsia. 


Siniseksi aikoinaan maalaamani Ikean mäntyinen vaatekaappi sai jälleen uuden ilmeen raikkaanvihreästä väristä.


Pihalla tapahtuu

Pihalla on tapahtunut ja tapahtuu, talossa ei sinisen lattian laittamisen jälkeen. Siksi näytettävää onkin vähän ja vain ulkoa.

Suurin juttu on takapihalle pikkuhiljaa muodostuva puutarha, jonka keskeinen elementti on kovasti vetinen. Lampi on siis tuloillaan.

Reunukset ovat vielä kovastikin vaiheessa, mutta kyllähän tää jo kivalta näyttää. Vene on saatu miesihmisen vanhemmilta.
Onneksi meillä on hanavesi puoli-ilmaista. Sateita ei ole näkynyt, joten vesi piti valuttaa hanasta. Letku ei ihan riittänyt lammelle asti, joten loppupätkä valutettiin viemäriputkea pitkin.

Kasvimaalla kasvetaan kovasti. Sora-alueet on juuri siistitty (eli kaivoin satoja voikukkia yksi kerrallaan pikkulapiolla ylös, jotta sain ne juurineen irti) ja sinne on kärrätty lisää soraa viimevuotisten painuttua kasaan. Kasvimaan lisäksi myös horsmat ynnä muut kaverit kasvavat tehokkaasti taka-alalla.

Viime kesänä istutetut jättipoimulehdet rehottavat niin hyvin, että kukintoja on riittänyt maljakkoon asti ja mättäitä on vo…

Hei pitkästä aikaa

En ole jaksanut kauheasti tänne kirjoitella. Ei mistään erityisestä syystä, ei vain ole huvittanut. Eilen illalla ajattelin tehdä päivityksen, mutta siinäpä kävi sitten hassusti. Tietokone lakkasi toimimasta ja koitin palauttaa sitä edelliseen toimivaan kokoonpanoon. Sen seurauksena se jäi käynnistyksessä loputtomaan kierteeseen eikä käynnistynyt loppuun asti. Tein uudelleen palautuksen, jonka seurauksena kone nollasi itsensä eli palautti tehdasasetukset. Kaikki kahden viime vuoden aikana ottamani kuvat ja tekemäni tiedostot, puf, kadotettu ikuisiksi ajoiksi. Meni siis hieman säätämiseksi tämä homma.

On mulla osa tiedostoista onneksi jemmapaikoissa muualla, mutta osa tosiaan katosi. Aloitetaan puhtaalta pöydältä siis. Nyt mulla on uudenveroinen tietokone, joka toimii nopeasti. Eikä tarvinnut ostaa uutta, mitä aluksi ehdin jo pelätä.

Nyt asiaan. Koska on koko ajan pimeää, kuvat ovat sellaisia myös. Joitakin olen ehtinyt ottaa valoisaan aikaan, mutta ehkä näistä nyt idean näkee.

Uusi tapet…