Siirry pääsisältöön

Ihanuuksia

Olin lauantaina auttelemassa yhden talon tyhjennyksessä. Saimme luvan ottaa sieltä haluamiamme asioita. Ja mitä ihanaa sieltä löytyikään!

Kaksi keltaista tuolia menevät kyllä käyttöön, samoin neljä silkkitäkkiä. Ne ovat ihanan paksuja ja painavia. Tuuletusta ne tosin kaipaavat, mutta se ei onneksi ole ongelma.


Lisäksi löytyi emalia. Päällimmäisen, Ritarin olen saanut jo aikaisemmin.


Löytyi myös tuvan seinälle kaappi, jollaista olen netin myyntipalstoilta etsinytkin. Nyt se tuli vastaan ja nappasin sen mukaan. Toisella puolella on ritilät, mutta ajattelin laittaa sinnekin kiinteät hyllyt, kun ei tämä enää tiskikaappikäyttöön päädy.


Kaapin sisälle asettelin Arabian Louhi-astiaston. Tusinan verran kuppeja, alus- ja pullalautasia, tarjoilulautanen, kermakko ja sokerikko odottavat nyt käyttöä. Mitään aikaisempia käytönjälkiä en niistä löytänyt, joten ovat ihan priimakunnossa.


Muitakin juttuja tarttui mukaan, mutta niistä ehkä myöhemmin lisää. 

Olen päätynyt säilyttämään laatan kylppärin lattiassa. Teen lattian sen päälle, mutta jätän tuuletusvälin. Lisäksi rakenteesta tulee sellainen, että lattian alta olevasta kellarista pääsee tutkailemaan välitilan kuulumisia. Kellariin tulee myös tuuletusputki ulkoa, joten sen kautta saa ilman vaihtumaan.


Yläkuvassa oleva lattian väri on jotakuinkin sellainen, joka talon muihinkin lattioihin eteistä lukuun ottamatta tulee.


Alla näkyy vesiputken nousu. Totesin, että tuota lattiaa tuskin tarvitsee piikata enempää auki, sillä napataan kaivurilla ulkokautta kulkuväylä, lapiolla ulkopuolelta sitten loput. Näin tein viemärinkin kanssa ja lähes kaikki kaivuutyö tehtiin ulkopuolella. Tässähän riittää, että saa vesiputken mentävän reiän perustusten alle.


Hiiret ovat tehneet käytäviään (ja jättäneet kakkojaan) lasivillaan. 


Loppuun vielä kuvia pihan piristyksestä.


Tuo on joku jännä calluna-lajike. Toivon, ettei siihen tule kukkia, sillä se näyttää just nyt sopivan hauskalta...


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Työhuone

Pian en asu täällä enää yksin, vaan mun kanssa asumaan muuttaa miesihiminen. Miesihminen tarvitsee työhuoneen ja vanhasta makkarista ollaan nyt rakennettu sellaista.


Lattiaa on nostettu, jotta saatiin sinne eristettä. Uunin ympäriltä lattiaa ei voinut nostaa, joten tehtiin sitten tuollainen eritasoratkaisu. Tavaraa täältä huoneesta vielä puuttuu, mutta hieno siitä tuli, sen voi jo sanoa.


Työpöydän päälle löytyi tuollainen lasinen "hehkulamppu", johon pääsi asustelemaan ilmakasvi eli tillandsia. 


Siniseksi aikoinaan maalaamani Ikean mäntyinen vaatekaappi sai jälleen uuden ilmeen raikkaanvihreästä väristä.


Pihalla tapahtuu

Pihalla on tapahtunut ja tapahtuu, talossa ei sinisen lattian laittamisen jälkeen. Siksi näytettävää onkin vähän ja vain ulkoa.

Suurin juttu on takapihalle pikkuhiljaa muodostuva puutarha, jonka keskeinen elementti on kovasti vetinen. Lampi on siis tuloillaan.

Reunukset ovat vielä kovastikin vaiheessa, mutta kyllähän tää jo kivalta näyttää. Vene on saatu miesihmisen vanhemmilta.
Onneksi meillä on hanavesi puoli-ilmaista. Sateita ei ole näkynyt, joten vesi piti valuttaa hanasta. Letku ei ihan riittänyt lammelle asti, joten loppupätkä valutettiin viemäriputkea pitkin.

Kasvimaalla kasvetaan kovasti. Sora-alueet on juuri siistitty (eli kaivoin satoja voikukkia yksi kerrallaan pikkulapiolla ylös, jotta sain ne juurineen irti) ja sinne on kärrätty lisää soraa viimevuotisten painuttua kasaan. Kasvimaan lisäksi myös horsmat ynnä muut kaverit kasvavat tehokkaasti taka-alalla.

Viime kesänä istutetut jättipoimulehdet rehottavat niin hyvin, että kukintoja on riittänyt maljakkoon asti ja mättäitä on vo…

Hei pitkästä aikaa

En ole jaksanut kauheasti tänne kirjoitella. Ei mistään erityisestä syystä, ei vain ole huvittanut. Eilen illalla ajattelin tehdä päivityksen, mutta siinäpä kävi sitten hassusti. Tietokone lakkasi toimimasta ja koitin palauttaa sitä edelliseen toimivaan kokoonpanoon. Sen seurauksena se jäi käynnistyksessä loputtomaan kierteeseen eikä käynnistynyt loppuun asti. Tein uudelleen palautuksen, jonka seurauksena kone nollasi itsensä eli palautti tehdasasetukset. Kaikki kahden viime vuoden aikana ottamani kuvat ja tekemäni tiedostot, puf, kadotettu ikuisiksi ajoiksi. Meni siis hieman säätämiseksi tämä homma.

On mulla osa tiedostoista onneksi jemmapaikoissa muualla, mutta osa tosiaan katosi. Aloitetaan puhtaalta pöydältä siis. Nyt mulla on uudenveroinen tietokone, joka toimii nopeasti. Eikä tarvinnut ostaa uutta, mitä aluksi ehdin jo pelätä.

Nyt asiaan. Koska on koko ajan pimeää, kuvat ovat sellaisia myös. Joitakin olen ehtinyt ottaa valoisaan aikaan, mutta ehkä näistä nyt idean näkee.

Uusi tapet…