Siirry pääsisältöön

Ärrrrrsyttää!

Talolla ei ole viemäriä ja koska ollaan pöndellä, kunnallistekniikkaa ei ihan vierestä löydy. Siksi talolle pitää askarrella oma jätevedenpuhdistussysteemi. Mulla on jo tiedossa, millainen vyrpytin maan alle kaivetaan, mutta ennen sen kaivamista on muutama mutka matkassa.

Kunta vaatii toimenpideilmoituksen jätevesisysteemeistä. Ilmoitus on toki kevyempi kuin toimenpidelupalupa, mutta ilmoitukseenkin vaaditaan suunnitelma. Kuulemma jätevesipuhdistamon asennusohje kelpaa suunnitelmaan, mutta asemapiirros vaaditaan silti. Olen ottanut kesäkuun alussa yhteyttä kaikkiin kunnan alueella tai edes hieman siellä suunnalla toimiviin jätevesijärjestelmien suunnitteluyrityksiin tai -toiminimiin tarjouspyynnön perässä. Yksikään ei ole minulle vastannut. Mennään kuitenkin syyskuun lopussa. Ilmeisesti töitä on heillä niin paljon, ettei raha enää kelpaa. 

Tästä syystä piirränkin asemapiirroksen itse ja teen siihen kylkeen selvityksen suunnitelmasta noi muutenkin. CAD:stä on kokemusta tasan sen verran, että tein sillä talon sähköpiirustukset, mutta hidastahan tuo silti on. Mutta hei, kyllähän sitä voi asennoitua niin, että aina oppii jotain uutta...

Kommentit

  1. Tee asemapiirustus käsin vaikka ihan ruutupaperille, jos haluat aikaa säästää. Se kelpaa kyllä siinä missä koneellakin tehty.

    VastaaPoista
  2. Kiitos, askartelin piirroksen jo tuolla CADilla, joten nyt toivotaan vain, että mun suunnitelmat menee läpi.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Työhuone

Pian en asu täällä enää yksin, vaan mun kanssa asumaan muuttaa miesihiminen. Miesihminen tarvitsee työhuoneen ja vanhasta makkarista ollaan nyt rakennettu sellaista.


Lattiaa on nostettu, jotta saatiin sinne eristettä. Uunin ympäriltä lattiaa ei voinut nostaa, joten tehtiin sitten tuollainen eritasoratkaisu. Tavaraa täältä huoneesta vielä puuttuu, mutta hieno siitä tuli, sen voi jo sanoa.


Työpöydän päälle löytyi tuollainen lasinen "hehkulamppu", johon pääsi asustelemaan ilmakasvi eli tillandsia. 


Siniseksi aikoinaan maalaamani Ikean mäntyinen vaatekaappi sai jälleen uuden ilmeen raikkaanvihreästä väristä.


Pihalla tapahtuu

Pihalla on tapahtunut ja tapahtuu, talossa ei sinisen lattian laittamisen jälkeen. Siksi näytettävää onkin vähän ja vain ulkoa.

Suurin juttu on takapihalle pikkuhiljaa muodostuva puutarha, jonka keskeinen elementti on kovasti vetinen. Lampi on siis tuloillaan.

Reunukset ovat vielä kovastikin vaiheessa, mutta kyllähän tää jo kivalta näyttää. Vene on saatu miesihmisen vanhemmilta.
Onneksi meillä on hanavesi puoli-ilmaista. Sateita ei ole näkynyt, joten vesi piti valuttaa hanasta. Letku ei ihan riittänyt lammelle asti, joten loppupätkä valutettiin viemäriputkea pitkin.

Kasvimaalla kasvetaan kovasti. Sora-alueet on juuri siistitty (eli kaivoin satoja voikukkia yksi kerrallaan pikkulapiolla ylös, jotta sain ne juurineen irti) ja sinne on kärrätty lisää soraa viimevuotisten painuttua kasaan. Kasvimaan lisäksi myös horsmat ynnä muut kaverit kasvavat tehokkaasti taka-alalla.

Viime kesänä istutetut jättipoimulehdet rehottavat niin hyvin, että kukintoja on riittänyt maljakkoon asti ja mättäitä on vo…

Hei pitkästä aikaa

En ole jaksanut kauheasti tänne kirjoitella. Ei mistään erityisestä syystä, ei vain ole huvittanut. Eilen illalla ajattelin tehdä päivityksen, mutta siinäpä kävi sitten hassusti. Tietokone lakkasi toimimasta ja koitin palauttaa sitä edelliseen toimivaan kokoonpanoon. Sen seurauksena se jäi käynnistyksessä loputtomaan kierteeseen eikä käynnistynyt loppuun asti. Tein uudelleen palautuksen, jonka seurauksena kone nollasi itsensä eli palautti tehdasasetukset. Kaikki kahden viime vuoden aikana ottamani kuvat ja tekemäni tiedostot, puf, kadotettu ikuisiksi ajoiksi. Meni siis hieman säätämiseksi tämä homma.

On mulla osa tiedostoista onneksi jemmapaikoissa muualla, mutta osa tosiaan katosi. Aloitetaan puhtaalta pöydältä siis. Nyt mulla on uudenveroinen tietokone, joka toimii nopeasti. Eikä tarvinnut ostaa uutta, mitä aluksi ehdin jo pelätä.

Nyt asiaan. Koska on koko ajan pimeää, kuvat ovat sellaisia myös. Joitakin olen ehtinyt ottaa valoisaan aikaan, mutta ehkä näistä nyt idean näkee.

Uusi tapet…