Siirry pääsisältöön

Aamusumut

Lähdin aamulla ajelemaan talolle. Vähän tuntui oleva sumua ilmassa. Näkyvyys oli parhaimmillaan neljä katulampunväliä, huonoimmillaan kaksi. Varovasti piti ajella.Koska mulla on vilkas mielikuvitus, olin myös aivan varma, että jonkin sortin maailmanlopun airueet alkavat pian ilmestyä. Jos olette lukeneet Stephen Kingin Usvan (Mist) tai nähneet sen leffana, tiedätte mistä puhun. Millä tahansa hetkellä voi odottaa sumusta ilmestyvän tornitalon kokoisen olennon...

Naapurin pellolla kulkevan sähkölinjan tolpatkin hävisivät melko nopeasti näkyvistä.Sain eteisen lattian niin valmiiksi kuin sen tällä hetkellä voi saada.Kakkonen ja kolmonen eivät ole vielä kiinni, sillä: Vanha ovi on vinossa ja toinen ovilehti on niin matalalla, että lankut eivät sen alle enää mahdu. Loput lankut kiinnitetään siinä vaiheessa, kun ulko-ovi on vaihdettu.

Hieman tekisi jo mieli alkaa tehdä niitä hommia, joista lopputuloksena olisi jotain oikeasti valmiin näköistä. Esimerkiksi tuvan nurkassa odottaa tällä hetkellä iso pino helmipaneelia, jonka pontit pitäisi maalata ja sen jälkeen iskeä seinään. 
Ehkä ensin pitäisi kuitenkin hioa ja maalata eteisen lattia. Se olisi hyvä tehdä silloin, kun talossa ei vielä asuta. Voin hyödyntää talon kumpaakin päätä, joten jos toisessa päässä on märät lattiat, toista puolta voi asua. Eteistä tarvitaan kuitenkin koko ajan.

Ähräsin myös tuvan lattiaan puuttuvia lankkuja varalankkupinostani. Muistuttakaa mua, etten ikinä koskaan enää hanki mistään lankkuja, jotka ovat pyöreäpohjaisia. Niiden käsittely ja lattiaanlaitto on yhtä tuskaa. Sain kuitenkin lankut jotenkin lattiaan. Yksi iso rako lattiaan jäi, mutta katotaan, saanko siihen jotain keksityksi. Osa siitä jää ainakin saarekkeen alle. Uunikompleksin kylki on vino, mikä aiheutti hieman päänvaivaa. Onneksi lista ja lattiapelti peittävät tuon kuvan vasemmassa reunassa olevan raon.Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Pihalla tapahtuu

Pihalla on tapahtunut ja tapahtuu, talossa ei sinisen lattian laittamisen jälkeen. Siksi näytettävää onkin vähän ja vain ulkoa.

Suurin juttu on takapihalle pikkuhiljaa muodostuva puutarha, jonka keskeinen elementti on kovasti vetinen. Lampi on siis tuloillaan.

Reunukset ovat vielä kovastikin vaiheessa, mutta kyllähän tää jo kivalta näyttää. Vene on saatu miesihmisen vanhemmilta.
Onneksi meillä on hanavesi puoli-ilmaista. Sateita ei ole näkynyt, joten vesi piti valuttaa hanasta. Letku ei ihan riittänyt lammelle asti, joten loppupätkä valutettiin viemäriputkea pitkin.

Kasvimaalla kasvetaan kovasti. Sora-alueet on juuri siistitty (eli kaivoin satoja voikukkia yksi kerrallaan pikkulapiolla ylös, jotta sain ne juurineen irti) ja sinne on kärrätty lisää soraa viimevuotisten painuttua kasaan. Kasvimaan lisäksi myös horsmat ynnä muut kaverit kasvavat tehokkaasti taka-alalla.

Viime kesänä istutetut jättipoimulehdet rehottavat niin hyvin, että kukintoja on riittänyt maljakkoon asti ja mättäitä on vo…

Lattiasieni

Ei niin kivoja ylläreitä tänään. Kannoin viimeisiä lattiapalkkeja ulos tuvasta ja yhden pohjastahan se löytyi. Lattiasieni, tai ainakin joku sieni.


Kunnon rihmastot, ja levinneet pitkälle puun sisään. Toisaalta, onhan tuo ihan kaunis otus jos oikein positiivisesti ajattelee...


Ilo ja riemu jatkuivat, kun kaivoin viimeistä seinustaa vapaaksi hiekasta. Lisää sientä, ja ihan seinähirressä. Lattiahirsistä en ole ollut niin huolissaan, kun ne kuitenkin pistetään uusiksi ja sieni löytyi vain yhdestä. Seinän kanssa vähän jännää, huomenna pitää tunkata ja vaihtaa koko pätkä. Onneksi kyseessä on huoneiden välinen seinä, joten jos jotain aukkoja jää, ei haittaa, kun molemmilla puolilla on kuitenkin sisätilaa.

Kuvassa vasemmalla oleva palkki on kiinni parilla lyhkäsellä naulalla lähinnä vain näyttämässä, mille korkeudelle lattia tulee. Tiellähän se on, kun alinta hirttä lähdetään fiksaamaan, mutta olkoon tuossa hetken, fiiliksen vuoksi.


Valkoinen tuossa keskellä on sientä. Ja sitä oli kyllä ihan rei…

Työhuone

Pian en asu täällä enää yksin, vaan mun kanssa asumaan muuttaa miesihiminen. Miesihminen tarvitsee työhuoneen ja vanhasta makkarista ollaan nyt rakennettu sellaista.


Lattiaa on nostettu, jotta saatiin sinne eristettä. Uunin ympäriltä lattiaa ei voinut nostaa, joten tehtiin sitten tuollainen eritasoratkaisu. Tavaraa täältä huoneesta vielä puuttuu, mutta hieno siitä tuli, sen voi jo sanoa.


Työpöydän päälle löytyi tuollainen lasinen "hehkulamppu", johon pääsi asustelemaan ilmakasvi eli tillandsia. 


Siniseksi aikoinaan maalaamani Ikean mäntyinen vaatekaappi sai jälleen uuden ilmeen raikkaanvihreästä väristä.