Siirry pääsisältöön

Kyllä täällä viihtyy

Eilen ja tänään oon saanut nauttia auringosta, joka ilmeisesti muualla Suomessa on ollut ukkospilvien takana... 

Terassin lattialaudoista jäi puuttumaan kaksi 80 sentin pätkää enkä viitsinyt tuollaista määrää lähteä mistään hakemaan, joten tein tarvittavat pätkät vielä lyhyemmistä pätkistä. Ne eivät näy juuri mihinkään, koska ovat pimeimmässä takanurkassa ja tein niihin niin järeät jatkospalat, että kestävät kyllä painoakin. Tarkasti olin menekin ilmeisesti laskenut, kun jäljelle jäi kaikenkaikkiaan pätkinä vajaa kaksi metriä lautaa...

Kävin hakemassa käytettynä myydyn aurinkotuolin ja olen lojunut siinä pari päivää hyvinkin onnistuneesti kirjaa lukien. Ensi kesänä voisi tuolinkin maalata jollain piristävällä värillä.Verhot ovat Ikean halvimmat mahdolliset, alle kolme euroa pari. Toimivat hyttysverkkonakin, jos alareunaan laittaa jonkin painon. Ihanasti leyhyvät tuulenvireessä.

Raahasin kasvihuoneessa olleet pöytävärkit nyt terassille. Tarkoitus olisi löytää jossain välissä puupenkki/sohva tuonne pöydän toiselle puolelle ja maalata se jollain kirkkaalla värillä.Sisäpuolella ei ole oikeasti ihan noin pimeää, mutta liika valoisuus ulkopuolella ja hieman hämärämpi valaistus sisäpuolella sai kameran taas kiukuttelemaan.

Ulkorakennuksesta löytyi rekvisiitaksi vanha tynnyri. Siellä oli myös pari ruosteista maitotonkkaa, joita en vielä saanut raahatuksi näkyville.Tän kesän projektina olisi vielä saada seinä aikaiseksi rajaamaan terassia varasto-osuudesta (eli tuohon tynnyrin taakse).

Ihanaa, kun pihalta voi käydä poimimassa kukkia maljakkoon. Eiväthän ne kovin kauaa kestä, mutta niitä on niin paljon, että voi vaikka joka päivä hakea uudet. Mesiangervo tuoksuu ihanalta.Kommentit

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Pihalla tapahtuu

Pihalla on tapahtunut ja tapahtuu, talossa ei sinisen lattian laittamisen jälkeen. Siksi näytettävää onkin vähän ja vain ulkoa.

Suurin juttu on takapihalle pikkuhiljaa muodostuva puutarha, jonka keskeinen elementti on kovasti vetinen. Lampi on siis tuloillaan.

Reunukset ovat vielä kovastikin vaiheessa, mutta kyllähän tää jo kivalta näyttää. Vene on saatu miesihmisen vanhemmilta.
Onneksi meillä on hanavesi puoli-ilmaista. Sateita ei ole näkynyt, joten vesi piti valuttaa hanasta. Letku ei ihan riittänyt lammelle asti, joten loppupätkä valutettiin viemäriputkea pitkin.

Kasvimaalla kasvetaan kovasti. Sora-alueet on juuri siistitty (eli kaivoin satoja voikukkia yksi kerrallaan pikkulapiolla ylös, jotta sain ne juurineen irti) ja sinne on kärrätty lisää soraa viimevuotisten painuttua kasaan. Kasvimaan lisäksi myös horsmat ynnä muut kaverit kasvavat tehokkaasti taka-alalla.

Viime kesänä istutetut jättipoimulehdet rehottavat niin hyvin, että kukintoja on riittänyt maljakkoon asti ja mättäitä on vo…

Lattiasieni

Ei niin kivoja ylläreitä tänään. Kannoin viimeisiä lattiapalkkeja ulos tuvasta ja yhden pohjastahan se löytyi. Lattiasieni, tai ainakin joku sieni.


Kunnon rihmastot, ja levinneet pitkälle puun sisään. Toisaalta, onhan tuo ihan kaunis otus jos oikein positiivisesti ajattelee...


Ilo ja riemu jatkuivat, kun kaivoin viimeistä seinustaa vapaaksi hiekasta. Lisää sientä, ja ihan seinähirressä. Lattiahirsistä en ole ollut niin huolissaan, kun ne kuitenkin pistetään uusiksi ja sieni löytyi vain yhdestä. Seinän kanssa vähän jännää, huomenna pitää tunkata ja vaihtaa koko pätkä. Onneksi kyseessä on huoneiden välinen seinä, joten jos jotain aukkoja jää, ei haittaa, kun molemmilla puolilla on kuitenkin sisätilaa.

Kuvassa vasemmalla oleva palkki on kiinni parilla lyhkäsellä naulalla lähinnä vain näyttämässä, mille korkeudelle lattia tulee. Tiellähän se on, kun alinta hirttä lähdetään fiksaamaan, mutta olkoon tuossa hetken, fiiliksen vuoksi.


Valkoinen tuossa keskellä on sientä. Ja sitä oli kyllä ihan rei…

Työhuone

Pian en asu täällä enää yksin, vaan mun kanssa asumaan muuttaa miesihiminen. Miesihminen tarvitsee työhuoneen ja vanhasta makkarista ollaan nyt rakennettu sellaista.


Lattiaa on nostettu, jotta saatiin sinne eristettä. Uunin ympäriltä lattiaa ei voinut nostaa, joten tehtiin sitten tuollainen eritasoratkaisu. Tavaraa täältä huoneesta vielä puuttuu, mutta hieno siitä tuli, sen voi jo sanoa.


Työpöydän päälle löytyi tuollainen lasinen "hehkulamppu", johon pääsi asustelemaan ilmakasvi eli tillandsia. 


Siniseksi aikoinaan maalaamani Ikean mäntyinen vaatekaappi sai jälleen uuden ilmeen raikkaanvihreästä väristä.