Siirry pääsisältöön

Kyllä täällä viihtyy

Eilen ja tänään oon saanut nauttia auringosta, joka ilmeisesti muualla Suomessa on ollut ukkospilvien takana... 

Terassin lattialaudoista jäi puuttumaan kaksi 80 sentin pätkää enkä viitsinyt tuollaista määrää lähteä mistään hakemaan, joten tein tarvittavat pätkät vielä lyhyemmistä pätkistä. Ne eivät näy juuri mihinkään, koska ovat pimeimmässä takanurkassa ja tein niihin niin järeät jatkospalat, että kestävät kyllä painoakin. Tarkasti olin menekin ilmeisesti laskenut, kun jäljelle jäi kaikenkaikkiaan pätkinä vajaa kaksi metriä lautaa...

Kävin hakemassa käytettynä myydyn aurinkotuolin ja olen lojunut siinä pari päivää hyvinkin onnistuneesti kirjaa lukien. Ensi kesänä voisi tuolinkin maalata jollain piristävällä värillä.Verhot ovat Ikean halvimmat mahdolliset, alle kolme euroa pari. Toimivat hyttysverkkonakin, jos alareunaan laittaa jonkin painon. Ihanasti leyhyvät tuulenvireessä.

Raahasin kasvihuoneessa olleet pöytävärkit nyt terassille. Tarkoitus olisi löytää jossain välissä puupenkki/sohva tuonne pöydän toiselle puolelle ja maalata se jollain kirkkaalla värillä.Sisäpuolella ei ole oikeasti ihan noin pimeää, mutta liika valoisuus ulkopuolella ja hieman hämärämpi valaistus sisäpuolella sai kameran taas kiukuttelemaan.

Ulkorakennuksesta löytyi rekvisiitaksi vanha tynnyri. Siellä oli myös pari ruosteista maitotonkkaa, joita en vielä saanut raahatuksi näkyville.Tän kesän projektina olisi vielä saada seinä aikaiseksi rajaamaan terassia varasto-osuudesta (eli tuohon tynnyrin taakse).

Ihanaa, kun pihalta voi käydä poimimassa kukkia maljakkoon. Eiväthän ne kovin kauaa kestä, mutta niitä on niin paljon, että voi vaikka joka päivä hakea uudet. Mesiangervo tuoksuu ihanalta.Kommentit

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Työhuone

Pian en asu täällä enää yksin, vaan mun kanssa asumaan muuttaa miesihiminen. Miesihminen tarvitsee työhuoneen ja vanhasta makkarista ollaan nyt rakennettu sellaista.


Lattiaa on nostettu, jotta saatiin sinne eristettä. Uunin ympäriltä lattiaa ei voinut nostaa, joten tehtiin sitten tuollainen eritasoratkaisu. Tavaraa täältä huoneesta vielä puuttuu, mutta hieno siitä tuli, sen voi jo sanoa.


Työpöydän päälle löytyi tuollainen lasinen "hehkulamppu", johon pääsi asustelemaan ilmakasvi eli tillandsia. 


Siniseksi aikoinaan maalaamani Ikean mäntyinen vaatekaappi sai jälleen uuden ilmeen raikkaanvihreästä väristä.


Hei pitkästä aikaa

En ole jaksanut kauheasti tänne kirjoitella. Ei mistään erityisestä syystä, ei vain ole huvittanut. Eilen illalla ajattelin tehdä päivityksen, mutta siinäpä kävi sitten hassusti. Tietokone lakkasi toimimasta ja koitin palauttaa sitä edelliseen toimivaan kokoonpanoon. Sen seurauksena se jäi käynnistyksessä loputtomaan kierteeseen eikä käynnistynyt loppuun asti. Tein uudelleen palautuksen, jonka seurauksena kone nollasi itsensä eli palautti tehdasasetukset. Kaikki kahden viime vuoden aikana ottamani kuvat ja tekemäni tiedostot, puf, kadotettu ikuisiksi ajoiksi. Meni siis hieman säätämiseksi tämä homma.

On mulla osa tiedostoista onneksi jemmapaikoissa muualla, mutta osa tosiaan katosi. Aloitetaan puhtaalta pöydältä siis. Nyt mulla on uudenveroinen tietokone, joka toimii nopeasti. Eikä tarvinnut ostaa uutta, mitä aluksi ehdin jo pelätä.

Nyt asiaan. Koska on koko ajan pimeää, kuvat ovat sellaisia myös. Joitakin olen ehtinyt ottaa valoisaan aikaan, mutta ehkä näistä nyt idean näkee.

Uusi tapet…

Sisäihanuuksia syyskuussa

Totesin, että tuvan nurkka on liian pimeä. Tummakantinen (ja vähän hutju) pöytä synkensi tunnelmaa. Mä kaipaan nyt kaiken valon, etten ihan taas syysmasennu täällä.

Pöytä vaihtoon siis.


Pöytä on jatkettavaa mallia ja se pidentyy tuosta vielä 40 senttiä, jos tarve vaatii. Se oli tummanruskea eikä mitenkään kovin kummoisessa kunnossa. 80-luvun kaveri, joten ei tarvinnut pelätä turmelevansa antiikkia. Maalasin pöydän kalkkimaalilla ja hiersin vahan pintaan. Nyt on kiva. "Uudet" tuolitkin pääsivät pöydän ääreen.Nurkkaan löytyi lisäksi amppelisaniainen. Halusin riiputtaa sen puunväriseen hyllynkannattimeen. Se vaati pientä kannattimen purkua ja paloittelua, mutta nyt näyttää hyvältä.Saniainen onneksi viihtyy hämärässä. Sellainen tuo nurkka nimittäin on.