Siirry pääsisältöön

Porttia, kasvihuonetta, kanoja ja yksi kauhea tragedia - ehkä

No moi! Pitkästä aikaa! Olen laiskotellut. 

Olen tehnyt portin ajotielle ja aloitin pikkasen tekemään risuaitaa yhdistämään portti tienpuoleiseen lauta-aitaan. Kulkuportti tuossa vasemmassa reunassa on vain väliaikainen ja vähän näyttää mallia, miltä oikea sellainen pian näyttää. Roskikselle pitäisi myös keksiä joku nätti karsina.Kasvihuoneeseen tein oven, joka on tosin vähän vino, koska ristikkäistuki vielä puuttuu. Oven ikkunoiden ympärille pitäisi myös hankkia kapea lista. Ajaa kuitenkin asiansa tuollaisena.Mulla oli viikonloppuna vieraita, ja koska en saanut terassia edes alkutekijöihinsä, tein ruokailualueen kasvariin. Pöytänä toimii pukkijalkojen päällä oleva saunan ovi, valkoinen lankku toimii toisen puolen istuimina, kun ei tilaa ihan hirvittävästi ollut (eikä mulla myöskään enempää pihakalusteita).Taimien siirto sisältä kasvihuoneeseen tapahtui liian myöhään ja varsinkin tomaantintaimet näyttivät siltä, että ne kuolla kupsahtavat ihan justiinsa. Vaikka vanhat lehdet ovat edelleen aika rujonnäköisiä, uusia on kasvanut ja osa taimista kukkiikin.Kurkut ainakin tuntuvat viihtyvän.Kanojen kanssa meillä menee ihan kivasti. Molemmat aikuiset munivat munan päivässä, joten niitä riittää. Keltuaiset on muuten TOSI keltaisia! Tytöt tulevat tuohon häkin reunalle vastaan ja odottavat, että saisivat jotain.Alkuun niin kovin arat ja pelokkaat kanaset ovat rohkaistuneet kovin.Koitan heitä totuttaa kosketukseen niin, että tiputan jyviä tuohon käteni alle ja kun menevät niitä sieltä nokkimaan, silittelen ja rapsuttelen niiden selkää. Ehkä päästään joskus siihen, että niitä voi koskea ilman, että "huijaa" niitä mitenkään...

Kanat pitävät välillä sellaista ts-ts-ääntä, joka ilmeisesti ei ole aivastus ja mun tarkkailun mukaan liittyy mahdollisesti ruokailuun. Kaikki epäillyt hengitystieoireet täytyy kuitenkin ilmoittaa kunnaneläinlääkärille, joten katotaan nyt sitten, mitä viisaampi tästä sanoo... 

Varsinaisen tragedian sai aikaan hän:Noin viiden sentin mittainen sinitiaisen kakara. Siinä hän harhaili ja huuteli keskellä mun pihaa ja meinasin astua sen päälle, kun eihän se karkuun tajunnut lähteä. Totesin, ettei sitä oikein siihenkään voi jättää, tai on henki pois heti. Nostin hänet ylös ja voi että, kuinka voikaan olla suloinen tuollainen tirppa, joka nätisti istuu etusormella ja vain kattelee mua noilla pienillä silmillään.

Sinitiaisella on pesä talon eteläseinällä, ylhäällä laudoituksen alla. Vein tirpan pesän allaolevan puunrangan päälle istumaan. Sisältä kattelin, että emo sitä kävi aina välillä ruokkimassa. Jossain vaiheessa pientä ei enää näkynyt puussa eikä maassa, joten oletin jonkun syöneen sen. Siskoni kuitenkin kertoi, että tirpat saattavat hypätä pesästä ennen kuin ovat lentokykyisiä ja räpistellä sitten oksalta toiselle. Toivotaan näin, että sinitiaisen poikainen on turvassa jossain suuren syreenipuskan sisällä.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Pihalla tapahtuu

Pihalla on tapahtunut ja tapahtuu, talossa ei sinisen lattian laittamisen jälkeen. Siksi näytettävää onkin vähän ja vain ulkoa.

Suurin juttu on takapihalle pikkuhiljaa muodostuva puutarha, jonka keskeinen elementti on kovasti vetinen. Lampi on siis tuloillaan.

Reunukset ovat vielä kovastikin vaiheessa, mutta kyllähän tää jo kivalta näyttää. Vene on saatu miesihmisen vanhemmilta.
Onneksi meillä on hanavesi puoli-ilmaista. Sateita ei ole näkynyt, joten vesi piti valuttaa hanasta. Letku ei ihan riittänyt lammelle asti, joten loppupätkä valutettiin viemäriputkea pitkin.

Kasvimaalla kasvetaan kovasti. Sora-alueet on juuri siistitty (eli kaivoin satoja voikukkia yksi kerrallaan pikkulapiolla ylös, jotta sain ne juurineen irti) ja sinne on kärrätty lisää soraa viimevuotisten painuttua kasaan. Kasvimaan lisäksi myös horsmat ynnä muut kaverit kasvavat tehokkaasti taka-alalla.

Viime kesänä istutetut jättipoimulehdet rehottavat niin hyvin, että kukintoja on riittänyt maljakkoon asti ja mättäitä on vo…

Lattiasieni

Ei niin kivoja ylläreitä tänään. Kannoin viimeisiä lattiapalkkeja ulos tuvasta ja yhden pohjastahan se löytyi. Lattiasieni, tai ainakin joku sieni.


Kunnon rihmastot, ja levinneet pitkälle puun sisään. Toisaalta, onhan tuo ihan kaunis otus jos oikein positiivisesti ajattelee...


Ilo ja riemu jatkuivat, kun kaivoin viimeistä seinustaa vapaaksi hiekasta. Lisää sientä, ja ihan seinähirressä. Lattiahirsistä en ole ollut niin huolissaan, kun ne kuitenkin pistetään uusiksi ja sieni löytyi vain yhdestä. Seinän kanssa vähän jännää, huomenna pitää tunkata ja vaihtaa koko pätkä. Onneksi kyseessä on huoneiden välinen seinä, joten jos jotain aukkoja jää, ei haittaa, kun molemmilla puolilla on kuitenkin sisätilaa.

Kuvassa vasemmalla oleva palkki on kiinni parilla lyhkäsellä naulalla lähinnä vain näyttämässä, mille korkeudelle lattia tulee. Tiellähän se on, kun alinta hirttä lähdetään fiksaamaan, mutta olkoon tuossa hetken, fiiliksen vuoksi.


Valkoinen tuossa keskellä on sientä. Ja sitä oli kyllä ihan rei…

Työhuone

Pian en asu täällä enää yksin, vaan mun kanssa asumaan muuttaa miesihiminen. Miesihminen tarvitsee työhuoneen ja vanhasta makkarista ollaan nyt rakennettu sellaista.


Lattiaa on nostettu, jotta saatiin sinne eristettä. Uunin ympäriltä lattiaa ei voinut nostaa, joten tehtiin sitten tuollainen eritasoratkaisu. Tavaraa täältä huoneesta vielä puuttuu, mutta hieno siitä tuli, sen voi jo sanoa.


Työpöydän päälle löytyi tuollainen lasinen "hehkulamppu", johon pääsi asustelemaan ilmakasvi eli tillandsia. 


Siniseksi aikoinaan maalaamani Ikean mäntyinen vaatekaappi sai jälleen uuden ilmeen raikkaanvihreästä väristä.