Siirry pääsisältöön

Kohta terassi

On tässä ollut monta viikkoa jo sellainen olo, että ei oikein huvita tehdä mitään. Aika onkin mennyt melkein vain rötvätessä ja sarjoja tuijottaessa. Ehkäpä nuo laiskotteluviikot olivat tarpeen, sillä nyt taas tuntuu olevan uutta intoa...

Tässä on kuva mun terassista. Eikö ookin hieno!


Höpöhöpö, eihän tuossa terassia vielä ole, mutta tuohon se tulee. Olen tänään tyhjentänyt tuota alustaa epämääräisistä kasoista, joita tuolla oli jo valmiiksi ja joita olen itsekin sinne saanut tässä vuoden aikana kerätyksi. Ihan tuon "katoksen" takaseinällä oli haravakone(?) ja aura, jotka halusin saada tuolta pois, sillä terassin valmistumisen jälkeen niiden siirtäminen olisi tosi hankalaa.

Terassi tulee siis suureksi osaksi tuonne katon alle, joten siitä tulee vähän sellainen kesäolohuonetyyppinen. Taivaan alle tuleva osuus ulottuu noihin oviin saakka. Aamuaurinko paistaa tuolta takaseinän aukosta ja aamupäivällä on pieni hetki, ettei aurinko osu terassiin. Ihan peräseinälle asti en lattiaa rakenna, vaan raja tulee suurinpiirtein tuohon kottikärryyn asti. Vasemmalla näkyvän ulkoseinän (jossa on siis nuo ovet) jatkeeksi tulee katoksen alle kevytrakenteinen seinä, joka varmaan tänä vuonna pistetään umpeen vain hallaharsolla. Joskus lautaa sitten tilalle. Seinän takana on jemmassa monenmoista tarpeellista (ja tarpeetonta), mutta ei niin kaunista katsella -tavaraa.

Sisäpuolelta terassinpaikka näyttää tältä.


Pohjalta pitäisi vielä ottaa ylimääräiset laudat ym. pois, kaivaa nurmikko pois tuosta edestä ja sitten levittää suodatinkangas ja kalliomurske, jonka päälle tulee terassirakenteet.

Premisseiltä löytyneitä työkoneita olen kerännyt tontin kulmaan kaikkien ohikulkijoidenkin ihasteltaviksi. Voi olla, että se on niiden lopullinen paikka, voi olla, että keksin jotain muuta.


Katoksen alta löytyi myös vanha ja alaosastaan lahonnut aidanpätkä. Vein sen kanoille viihdykkeeksi. Tuntui olevan välillä ihan kunnollakin kiipeilykäytössä. Sieltä voi myös tähystää kaukaisuuteen. Kanojen tarhassa on myös vihdoin ovi, joten kulku sinne on aavistuksen verran helpompaa.


Takapiha on täynnä horsmaa, mutta onneksi se on kanojen suurta herkkua. 

Kamerani piippaa aina, kun automaattitarkennus löytää kohteen. Piippaus oli kanojen mielestä ilmeisesti kovin mielenkiintoista, sillä ne tulivat välillä nokkimaan linssiä.

Tässä yksi linssilude.


Eläinlääkäri ei ole vastannut kanojen tuhahteluun liittyen, mutta niitä seuranneena ne tuhahtelevat lähinnä silloin, kun ovat syöneet jotain kosteaa ruokaa. Tytöt ovat aktiivisia eikä niiden silmät ole turvoksissa tai sieraimista tule eritteitä, joten en ole kovin huolissani. Ehkä ne putsaavat röörejään, kun eivät kielelläkään pysty siistimään. Onpahan kuitenkin ilmoitusvelvollisuus täytetty.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Pihalla tapahtuu

Pihalla on tapahtunut ja tapahtuu, talossa ei sinisen lattian laittamisen jälkeen. Siksi näytettävää onkin vähän ja vain ulkoa.

Suurin juttu on takapihalle pikkuhiljaa muodostuva puutarha, jonka keskeinen elementti on kovasti vetinen. Lampi on siis tuloillaan.

Reunukset ovat vielä kovastikin vaiheessa, mutta kyllähän tää jo kivalta näyttää. Vene on saatu miesihmisen vanhemmilta.
Onneksi meillä on hanavesi puoli-ilmaista. Sateita ei ole näkynyt, joten vesi piti valuttaa hanasta. Letku ei ihan riittänyt lammelle asti, joten loppupätkä valutettiin viemäriputkea pitkin.

Kasvimaalla kasvetaan kovasti. Sora-alueet on juuri siistitty (eli kaivoin satoja voikukkia yksi kerrallaan pikkulapiolla ylös, jotta sain ne juurineen irti) ja sinne on kärrätty lisää soraa viimevuotisten painuttua kasaan. Kasvimaan lisäksi myös horsmat ynnä muut kaverit kasvavat tehokkaasti taka-alalla.

Viime kesänä istutetut jättipoimulehdet rehottavat niin hyvin, että kukintoja on riittänyt maljakkoon asti ja mättäitä on vo…

Lattiasieni

Ei niin kivoja ylläreitä tänään. Kannoin viimeisiä lattiapalkkeja ulos tuvasta ja yhden pohjastahan se löytyi. Lattiasieni, tai ainakin joku sieni.


Kunnon rihmastot, ja levinneet pitkälle puun sisään. Toisaalta, onhan tuo ihan kaunis otus jos oikein positiivisesti ajattelee...


Ilo ja riemu jatkuivat, kun kaivoin viimeistä seinustaa vapaaksi hiekasta. Lisää sientä, ja ihan seinähirressä. Lattiahirsistä en ole ollut niin huolissaan, kun ne kuitenkin pistetään uusiksi ja sieni löytyi vain yhdestä. Seinän kanssa vähän jännää, huomenna pitää tunkata ja vaihtaa koko pätkä. Onneksi kyseessä on huoneiden välinen seinä, joten jos jotain aukkoja jää, ei haittaa, kun molemmilla puolilla on kuitenkin sisätilaa.

Kuvassa vasemmalla oleva palkki on kiinni parilla lyhkäsellä naulalla lähinnä vain näyttämässä, mille korkeudelle lattia tulee. Tiellähän se on, kun alinta hirttä lähdetään fiksaamaan, mutta olkoon tuossa hetken, fiiliksen vuoksi.


Valkoinen tuossa keskellä on sientä. Ja sitä oli kyllä ihan rei…

Työhuone

Pian en asu täällä enää yksin, vaan mun kanssa asumaan muuttaa miesihiminen. Miesihminen tarvitsee työhuoneen ja vanhasta makkarista ollaan nyt rakennettu sellaista.


Lattiaa on nostettu, jotta saatiin sinne eristettä. Uunin ympäriltä lattiaa ei voinut nostaa, joten tehtiin sitten tuollainen eritasoratkaisu. Tavaraa täältä huoneesta vielä puuttuu, mutta hieno siitä tuli, sen voi jo sanoa.


Työpöydän päälle löytyi tuollainen lasinen "hehkulamppu", johon pääsi asustelemaan ilmakasvi eli tillandsia. 


Siniseksi aikoinaan maalaamani Ikean mäntyinen vaatekaappi sai jälleen uuden ilmeen raikkaanvihreästä väristä.