Siirry pääsisältöön

Eteinen etenee

Eteisen lattia on kuivunut ja pääsin rakentelemaan eteisen komeroita. Täällä talossahan ei ole juurikaan säilytystilaa. Pari matalaa komeroa oli olemassa, mutta ne menivät rikki silloin, kun lattioita piti purkaa ja rakennella uudelleen. Ainoa säilytystila oli oikeastaan tuvan uunin takana oleva komero, joka sekään tuskin oli muille kuin polttopuille tarkoitettu. Tähän asti se on toiminut mun säilytyslaatikoiden jemmapaikkana ja myös mun vaatekaappina. 

Mahtuuhan skafferiin ja kylppärin komeroonkin jotain, mutta mun mielestä skafferi sais olla pääasiassa ruokajutuille ja kylppärin komero olla tekninen tila, jossa nyt ehkä voi pyykkitelineen ja imurin säilyttää.

Hieman jatkuva sade haittaa hommia, sillä mun puutavara on ulkona ja vaikka ovat suojassa pressujen alla, kastuvat tuossa matkalla kuitenkin ja sahaaminen on ikävää puhumattakaan jatkuvasti märistä vaatteista. Huomiseksi on luvattu kuivempaa, joten jatkan silloin. Tänään pääsin tähän asti:


Ylähyllylle mahtuu ainakin viisi tuollaista isoa laatikkoa. Hylly on kapeampi kuin komero, eli seinän ja hyllyn takareunan välissä on noin seitsemän sentin rako. Rako ei haittaa laatikoiden kanssa ja mielellään pidän ilman kiertämässä niin paljon kuin mahdollista, sillä arkkupakastin piilotetaan myös komeroon.

Ovia tulee neljä molempiin kerroksiin. Ne teen helmipaneelista niin kuin komeron ulkopinnan muutenkin.

Kananruokaa en viitsi säilyttää kanalassa, sillä muuten siellä on varmaan miljoona hiirtä, joten ruokasäkeille on nyt kaapissa paikka. Säkkien ja korihyllyn päälle on suunnitteilla vaatetanko.

Kovin paljon leveämpää komerosta ei voinut tehdä, sillä muuten käynti tupaan jäisi liian sumppuiseksi.


Kuvissa näkyy myös mun ihan "uusi" lattia!

Kommentit

  1. Kiva punainen lattia ja tulkoon tähän samaan kommenttiin, että terassista tuli tosi hieno! Terveisiä ja iloista loppukesää! H&J

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Tykkään kyllä itekin molemmista :) Aurinkoisia päiviä sinnepäin myös!

      Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Pihalla tapahtuu

Pihalla on tapahtunut ja tapahtuu, talossa ei sinisen lattian laittamisen jälkeen. Siksi näytettävää onkin vähän ja vain ulkoa.

Suurin juttu on takapihalle pikkuhiljaa muodostuva puutarha, jonka keskeinen elementti on kovasti vetinen. Lampi on siis tuloillaan.

Reunukset ovat vielä kovastikin vaiheessa, mutta kyllähän tää jo kivalta näyttää. Vene on saatu miesihmisen vanhemmilta.
Onneksi meillä on hanavesi puoli-ilmaista. Sateita ei ole näkynyt, joten vesi piti valuttaa hanasta. Letku ei ihan riittänyt lammelle asti, joten loppupätkä valutettiin viemäriputkea pitkin.

Kasvimaalla kasvetaan kovasti. Sora-alueet on juuri siistitty (eli kaivoin satoja voikukkia yksi kerrallaan pikkulapiolla ylös, jotta sain ne juurineen irti) ja sinne on kärrätty lisää soraa viimevuotisten painuttua kasaan. Kasvimaan lisäksi myös horsmat ynnä muut kaverit kasvavat tehokkaasti taka-alalla.

Viime kesänä istutetut jättipoimulehdet rehottavat niin hyvin, että kukintoja on riittänyt maljakkoon asti ja mättäitä on vo…

Lattiasieni

Ei niin kivoja ylläreitä tänään. Kannoin viimeisiä lattiapalkkeja ulos tuvasta ja yhden pohjastahan se löytyi. Lattiasieni, tai ainakin joku sieni.


Kunnon rihmastot, ja levinneet pitkälle puun sisään. Toisaalta, onhan tuo ihan kaunis otus jos oikein positiivisesti ajattelee...


Ilo ja riemu jatkuivat, kun kaivoin viimeistä seinustaa vapaaksi hiekasta. Lisää sientä, ja ihan seinähirressä. Lattiahirsistä en ole ollut niin huolissaan, kun ne kuitenkin pistetään uusiksi ja sieni löytyi vain yhdestä. Seinän kanssa vähän jännää, huomenna pitää tunkata ja vaihtaa koko pätkä. Onneksi kyseessä on huoneiden välinen seinä, joten jos jotain aukkoja jää, ei haittaa, kun molemmilla puolilla on kuitenkin sisätilaa.

Kuvassa vasemmalla oleva palkki on kiinni parilla lyhkäsellä naulalla lähinnä vain näyttämässä, mille korkeudelle lattia tulee. Tiellähän se on, kun alinta hirttä lähdetään fiksaamaan, mutta olkoon tuossa hetken, fiiliksen vuoksi.


Valkoinen tuossa keskellä on sientä. Ja sitä oli kyllä ihan rei…

Työhuone

Pian en asu täällä enää yksin, vaan mun kanssa asumaan muuttaa miesihiminen. Miesihminen tarvitsee työhuoneen ja vanhasta makkarista ollaan nyt rakennettu sellaista.


Lattiaa on nostettu, jotta saatiin sinne eristettä. Uunin ympäriltä lattiaa ei voinut nostaa, joten tehtiin sitten tuollainen eritasoratkaisu. Tavaraa täältä huoneesta vielä puuttuu, mutta hieno siitä tuli, sen voi jo sanoa.


Työpöydän päälle löytyi tuollainen lasinen "hehkulamppu", johon pääsi asustelemaan ilmakasvi eli tillandsia. 


Siniseksi aikoinaan maalaamani Ikean mäntyinen vaatekaappi sai jälleen uuden ilmeen raikkaanvihreästä väristä.