Siirry pääsisältöön

Surkea kesä ja vähän terassia

Mä heräsin tänään yhteen asiaan. Olen jotenkin ollut täysin säätiedotusten ja lööppien "kylmä kesä" -toitotuksen uhri. Jotenkin sitä on monena päivänä olettanut, että ulkona on kylmää ja ankeaa eikä viitsinyt oikein edes mennä toteamaan asiaa itse.

Tälle päivälle oli luvattu puolipilvistä ja 17 astetta. Asteista en tiedä, sillä en omista mittaria, mutta päivä oli aivan täydellinen. Lieneekö syynä pihani suojaisuus vai mikä, mutta täällä oli aivan mahtava kesäpäivä. Ja niitä kesäpäiviä on ollut tänäkin kesänä paljon. Helteestä en lähde edes puhumaan, mutta jos totta puhutaan, en helteitä edes kaipaa. Mitään ei jaksa tehdä ja olo on tuskainen. Nämä viileämmät kelit passaa mulle erittäin hyvin.

Eilen sain pari traktoria kuskeineen levittämään mursketta terassin pohjalle. Paksuimmillaan murskepatja oli reilu puolimetrinen. Aikaa meni noin sata kertaa vähemmän kuin mulla olisi mennyt lapio ja kottikärry -meiningillä. Kiitos! 

Aloitin jo eilen tekemään tukirakenteita, jotka tein valmiiksi tänään. Sitten oli vuorossa vain lautojen ruuvailu paikoilleen. Laitoin aluksi paikoilleen kaikki pitkiä lautoja vaativat osuudet ja nyt viimeiseksi pitääkin katkoa palasia. Tämä oli ihan logistisista syistä, sillä jos materiaali loppuu kesken (laskin menekin aika naftisti), on helpompi kuljettaa pienempiä paloja, kun ei kokonaiset laudat mun autooni mahdu.

Laudat olivat kastuneet pihalla, joten niiden sahaaminen oli melkoista takkuamista. Ruuvitkin loppuivat kesken. Päätin sitten nauttia auringosta terassin valmiilla osalla ja antaa lautojen kuivua huomiseen, jolloin niitä on toivottavasti hieman helpompi sahata.


Kuvaushetkellä kello oli puoli kuuden paikkeilla, joten aurinkoa riittää iltapuolella erityisesti.

Sisäpuolesta oli vaikea saada kuvaa, koska valoa oli koko ajan joko liikaa tai liian vähän.


Ajattelin, että tuohon herukkapuskan oikealle puolelle voisi tehdä rappuset, jotta terassilta pääsisi näppärästi myös takapihalle.

Kommentit

  1. Oi että, hieno terassi! Tottahan se on, että kesä on ollut hieman viileä, mutta se 17 astetta on loppupeleissä kuitenkin ihan hyvä — varsinkin jos tekee pihatöitä tai on aikeissa liikkua suuntaan tai toiseen. :) Hyvää loppukesää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti! Onhan se 17 astetta kylmä, jos sataa ja tuulee, mutta tänne on osunut niitä aurinkoisia kelejä, joten olen kyllä tyytyväinen :) Mukavaa loppukesää siihenkin suuntaan!

      Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Pihalla tapahtuu

Pihalla on tapahtunut ja tapahtuu, talossa ei sinisen lattian laittamisen jälkeen. Siksi näytettävää onkin vähän ja vain ulkoa.

Suurin juttu on takapihalle pikkuhiljaa muodostuva puutarha, jonka keskeinen elementti on kovasti vetinen. Lampi on siis tuloillaan.

Reunukset ovat vielä kovastikin vaiheessa, mutta kyllähän tää jo kivalta näyttää. Vene on saatu miesihmisen vanhemmilta.
Onneksi meillä on hanavesi puoli-ilmaista. Sateita ei ole näkynyt, joten vesi piti valuttaa hanasta. Letku ei ihan riittänyt lammelle asti, joten loppupätkä valutettiin viemäriputkea pitkin.

Kasvimaalla kasvetaan kovasti. Sora-alueet on juuri siistitty (eli kaivoin satoja voikukkia yksi kerrallaan pikkulapiolla ylös, jotta sain ne juurineen irti) ja sinne on kärrätty lisää soraa viimevuotisten painuttua kasaan. Kasvimaan lisäksi myös horsmat ynnä muut kaverit kasvavat tehokkaasti taka-alalla.

Viime kesänä istutetut jättipoimulehdet rehottavat niin hyvin, että kukintoja on riittänyt maljakkoon asti ja mättäitä on vo…

Lattiasieni

Ei niin kivoja ylläreitä tänään. Kannoin viimeisiä lattiapalkkeja ulos tuvasta ja yhden pohjastahan se löytyi. Lattiasieni, tai ainakin joku sieni.


Kunnon rihmastot, ja levinneet pitkälle puun sisään. Toisaalta, onhan tuo ihan kaunis otus jos oikein positiivisesti ajattelee...


Ilo ja riemu jatkuivat, kun kaivoin viimeistä seinustaa vapaaksi hiekasta. Lisää sientä, ja ihan seinähirressä. Lattiahirsistä en ole ollut niin huolissaan, kun ne kuitenkin pistetään uusiksi ja sieni löytyi vain yhdestä. Seinän kanssa vähän jännää, huomenna pitää tunkata ja vaihtaa koko pätkä. Onneksi kyseessä on huoneiden välinen seinä, joten jos jotain aukkoja jää, ei haittaa, kun molemmilla puolilla on kuitenkin sisätilaa.

Kuvassa vasemmalla oleva palkki on kiinni parilla lyhkäsellä naulalla lähinnä vain näyttämässä, mille korkeudelle lattia tulee. Tiellähän se on, kun alinta hirttä lähdetään fiksaamaan, mutta olkoon tuossa hetken, fiiliksen vuoksi.


Valkoinen tuossa keskellä on sientä. Ja sitä oli kyllä ihan rei…

Työhuone

Pian en asu täällä enää yksin, vaan mun kanssa asumaan muuttaa miesihiminen. Miesihminen tarvitsee työhuoneen ja vanhasta makkarista ollaan nyt rakennettu sellaista.


Lattiaa on nostettu, jotta saatiin sinne eristettä. Uunin ympäriltä lattiaa ei voinut nostaa, joten tehtiin sitten tuollainen eritasoratkaisu. Tavaraa täältä huoneesta vielä puuttuu, mutta hieno siitä tuli, sen voi jo sanoa.


Työpöydän päälle löytyi tuollainen lasinen "hehkulamppu", johon pääsi asustelemaan ilmakasvi eli tillandsia. 


Siniseksi aikoinaan maalaamani Ikean mäntyinen vaatekaappi sai jälleen uuden ilmeen raikkaanvihreästä väristä.