Siirry pääsisältöön

Surkea kesä ja vähän terassia

Mä heräsin tänään yhteen asiaan. Olen jotenkin ollut täysin säätiedotusten ja lööppien "kylmä kesä" -toitotuksen uhri. Jotenkin sitä on monena päivänä olettanut, että ulkona on kylmää ja ankeaa eikä viitsinyt oikein edes mennä toteamaan asiaa itse.

Tälle päivälle oli luvattu puolipilvistä ja 17 astetta. Asteista en tiedä, sillä en omista mittaria, mutta päivä oli aivan täydellinen. Lieneekö syynä pihani suojaisuus vai mikä, mutta täällä oli aivan mahtava kesäpäivä. Ja niitä kesäpäiviä on ollut tänäkin kesänä paljon. Helteestä en lähde edes puhumaan, mutta jos totta puhutaan, en helteitä edes kaipaa. Mitään ei jaksa tehdä ja olo on tuskainen. Nämä viileämmät kelit passaa mulle erittäin hyvin.

Eilen sain pari traktoria kuskeineen levittämään mursketta terassin pohjalle. Paksuimmillaan murskepatja oli reilu puolimetrinen. Aikaa meni noin sata kertaa vähemmän kuin mulla olisi mennyt lapio ja kottikärry -meiningillä. Kiitos! 

Aloitin jo eilen tekemään tukirakenteita, jotka tein valmiiksi tänään. Sitten oli vuorossa vain lautojen ruuvailu paikoilleen. Laitoin aluksi paikoilleen kaikki pitkiä lautoja vaativat osuudet ja nyt viimeiseksi pitääkin katkoa palasia. Tämä oli ihan logistisista syistä, sillä jos materiaali loppuu kesken (laskin menekin aika naftisti), on helpompi kuljettaa pienempiä paloja, kun ei kokonaiset laudat mun autooni mahdu.

Laudat olivat kastuneet pihalla, joten niiden sahaaminen oli melkoista takkuamista. Ruuvitkin loppuivat kesken. Päätin sitten nauttia auringosta terassin valmiilla osalla ja antaa lautojen kuivua huomiseen, jolloin niitä on toivottavasti hieman helpompi sahata.


Kuvaushetkellä kello oli puoli kuuden paikkeilla, joten aurinkoa riittää iltapuolella erityisesti.

Sisäpuolesta oli vaikea saada kuvaa, koska valoa oli koko ajan joko liikaa tai liian vähän.


Ajattelin, että tuohon herukkapuskan oikealle puolelle voisi tehdä rappuset, jotta terassilta pääsisi näppärästi myös takapihalle.

Kommentit

  1. Oi että, hieno terassi! Tottahan se on, että kesä on ollut hieman viileä, mutta se 17 astetta on loppupeleissä kuitenkin ihan hyvä — varsinkin jos tekee pihatöitä tai on aikeissa liikkua suuntaan tai toiseen. :) Hyvää loppukesää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti! Onhan se 17 astetta kylmä, jos sataa ja tuulee, mutta tänne on osunut niitä aurinkoisia kelejä, joten olen kyllä tyytyväinen :) Mukavaa loppukesää siihenkin suuntaan!

      Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Työhuone

Pian en asu täällä enää yksin, vaan mun kanssa asumaan muuttaa miesihiminen. Miesihminen tarvitsee työhuoneen ja vanhasta makkarista ollaan nyt rakennettu sellaista.


Lattiaa on nostettu, jotta saatiin sinne eristettä. Uunin ympäriltä lattiaa ei voinut nostaa, joten tehtiin sitten tuollainen eritasoratkaisu. Tavaraa täältä huoneesta vielä puuttuu, mutta hieno siitä tuli, sen voi jo sanoa.


Työpöydän päälle löytyi tuollainen lasinen "hehkulamppu", johon pääsi asustelemaan ilmakasvi eli tillandsia. 


Siniseksi aikoinaan maalaamani Ikean mäntyinen vaatekaappi sai jälleen uuden ilmeen raikkaanvihreästä väristä.


Hei pitkästä aikaa

En ole jaksanut kauheasti tänne kirjoitella. Ei mistään erityisestä syystä, ei vain ole huvittanut. Eilen illalla ajattelin tehdä päivityksen, mutta siinäpä kävi sitten hassusti. Tietokone lakkasi toimimasta ja koitin palauttaa sitä edelliseen toimivaan kokoonpanoon. Sen seurauksena se jäi käynnistyksessä loputtomaan kierteeseen eikä käynnistynyt loppuun asti. Tein uudelleen palautuksen, jonka seurauksena kone nollasi itsensä eli palautti tehdasasetukset. Kaikki kahden viime vuoden aikana ottamani kuvat ja tekemäni tiedostot, puf, kadotettu ikuisiksi ajoiksi. Meni siis hieman säätämiseksi tämä homma.

On mulla osa tiedostoista onneksi jemmapaikoissa muualla, mutta osa tosiaan katosi. Aloitetaan puhtaalta pöydältä siis. Nyt mulla on uudenveroinen tietokone, joka toimii nopeasti. Eikä tarvinnut ostaa uutta, mitä aluksi ehdin jo pelätä.

Nyt asiaan. Koska on koko ajan pimeää, kuvat ovat sellaisia myös. Joitakin olen ehtinyt ottaa valoisaan aikaan, mutta ehkä näistä nyt idean näkee.

Uusi tapet…

Sisäihanuuksia syyskuussa

Totesin, että tuvan nurkka on liian pimeä. Tummakantinen (ja vähän hutju) pöytä synkensi tunnelmaa. Mä kaipaan nyt kaiken valon, etten ihan taas syysmasennu täällä.

Pöytä vaihtoon siis.


Pöytä on jatkettavaa mallia ja se pidentyy tuosta vielä 40 senttiä, jos tarve vaatii. Se oli tummanruskea eikä mitenkään kovin kummoisessa kunnossa. 80-luvun kaveri, joten ei tarvinnut pelätä turmelevansa antiikkia. Maalasin pöydän kalkkimaalilla ja hiersin vahan pintaan. Nyt on kiva. "Uudet" tuolitkin pääsivät pöydän ääreen.Nurkkaan löytyi lisäksi amppelisaniainen. Halusin riiputtaa sen puunväriseen hyllynkannattimeen. Se vaati pientä kannattimen purkua ja paloittelua, mutta nyt näyttää hyvältä.Saniainen onneksi viihtyy hämärässä. Sellainen tuo nurkka nimittäin on.