Siirry pääsisältöön

Mitä nyt taas?

Olis yksi projekti tulossa. Testailin, että saanko tehdyksi tarpeellisia palikoita itse vai tarviiko ostaa. No, miksen saisi...

Tästä se lähti. Pätkä kakkoskakkosta, josta sahailin viistosti paloja pois.


Sitten piti näyttää palikalle pikkasen hiomakonetta ja pätkiä oikeaan pituuteen. Vähän maalia pintaan ja ta-daa:


Siinä on mun tulevaan vaatekaappiini jalkoja. Kaksi vielä pitäisi tehdä, kunhan nyt vain testailin. Kunhan eka kerros maalia kuivuu, vetäsen pinnan vielä hienolla hiomapaperilla ja uusi kerros maalia päälle. Maali on Tikkurilan sävyssä Regatta, joka on tuollainen vanhahtava sininen. Maalikaupassakin kysyivät, maalaanko jotain vanhaa :) Kaappi ei ole vanha, mutta olisi tarkoitus tehdä siitä vähän vanhemman (ja kauniimman) näköinen...

Jalat ovat 22 cm pitkät, joten ne nostavat matalahkoa kaappia kivasti ylemmäs ja imurilla mahtuu hyvin alle. 

Palaan asiaan, kun on taas jotain näytettävää.

Eteisen lattia on muuten nyt kokonaan maalattu kahteen kertaan ja odottelee kuivumista. Huomenna pääsen aloittelemaan eteisen komeron rakenteita.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Työhuone

Pian en asu täällä enää yksin, vaan mun kanssa asumaan muuttaa miesihiminen. Miesihminen tarvitsee työhuoneen ja vanhasta makkarista ollaan nyt rakennettu sellaista.


Lattiaa on nostettu, jotta saatiin sinne eristettä. Uunin ympäriltä lattiaa ei voinut nostaa, joten tehtiin sitten tuollainen eritasoratkaisu. Tavaraa täältä huoneesta vielä puuttuu, mutta hieno siitä tuli, sen voi jo sanoa.


Työpöydän päälle löytyi tuollainen lasinen "hehkulamppu", johon pääsi asustelemaan ilmakasvi eli tillandsia. 


Siniseksi aikoinaan maalaamani Ikean mäntyinen vaatekaappi sai jälleen uuden ilmeen raikkaanvihreästä väristä.


Hei pitkästä aikaa

En ole jaksanut kauheasti tänne kirjoitella. Ei mistään erityisestä syystä, ei vain ole huvittanut. Eilen illalla ajattelin tehdä päivityksen, mutta siinäpä kävi sitten hassusti. Tietokone lakkasi toimimasta ja koitin palauttaa sitä edelliseen toimivaan kokoonpanoon. Sen seurauksena se jäi käynnistyksessä loputtomaan kierteeseen eikä käynnistynyt loppuun asti. Tein uudelleen palautuksen, jonka seurauksena kone nollasi itsensä eli palautti tehdasasetukset. Kaikki kahden viime vuoden aikana ottamani kuvat ja tekemäni tiedostot, puf, kadotettu ikuisiksi ajoiksi. Meni siis hieman säätämiseksi tämä homma.

On mulla osa tiedostoista onneksi jemmapaikoissa muualla, mutta osa tosiaan katosi. Aloitetaan puhtaalta pöydältä siis. Nyt mulla on uudenveroinen tietokone, joka toimii nopeasti. Eikä tarvinnut ostaa uutta, mitä aluksi ehdin jo pelätä.

Nyt asiaan. Koska on koko ajan pimeää, kuvat ovat sellaisia myös. Joitakin olen ehtinyt ottaa valoisaan aikaan, mutta ehkä näistä nyt idean näkee.

Uusi tapet…

Sisäihanuuksia syyskuussa

Totesin, että tuvan nurkka on liian pimeä. Tummakantinen (ja vähän hutju) pöytä synkensi tunnelmaa. Mä kaipaan nyt kaiken valon, etten ihan taas syysmasennu täällä.

Pöytä vaihtoon siis.


Pöytä on jatkettavaa mallia ja se pidentyy tuosta vielä 40 senttiä, jos tarve vaatii. Se oli tummanruskea eikä mitenkään kovin kummoisessa kunnossa. 80-luvun kaveri, joten ei tarvinnut pelätä turmelevansa antiikkia. Maalasin pöydän kalkkimaalilla ja hiersin vahan pintaan. Nyt on kiva. "Uudet" tuolitkin pääsivät pöydän ääreen.Nurkkaan löytyi lisäksi amppelisaniainen. Halusin riiputtaa sen puunväriseen hyllynkannattimeen. Se vaati pientä kannattimen purkua ja paloittelua, mutta nyt näyttää hyvältä.Saniainen onneksi viihtyy hämärässä. Sellainen tuo nurkka nimittäin on.