Siirry pääsisältöön

Kanalintujen päivä

Kanaset uskaltautuivat jälleen kunnolla ulos. Lumi on viimeiset pari päivää ollut niin jännittävä elementti, että ulkoilut ovat olleet nokan pistämistä luukusta ulos. Tänään tytöt uskalsivat lumelle kävelemään ja lumi oli kaiketi hyvää, niin innokkaasti ne sitä söivät.

Kävin hakemassa kameran sisältä ja sillä aikaa kanaset olivat saaneet seuraa. Aidan toisella puolella, ihan parin metrin päässä oli lauma peltopyitä. Niitä oli melko paljon, ehkä 15-20. En ehtinyt saada kuvaa, mutta mukavaa, että täällä sellaisiakin tirppoja on.

Lattia näyttää toisen maalauskerran jälkeen kivalta. Laitan kuvia, kunhan koko lattia on maalattu ja kunnolla kuivunut. Tekisipä mieleni harrastaa vähän mööpelivalssiakin.

Kommentit

 1. Meillä ei kanat ja kukko lähde ulos kun on lunta... Yritin niitä viimeksikkin kun oli plussalla :) Mutta kengistä innokkaasti nokkivat lunta, kun koppiin menee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noillakin menee hölmösti niin, että tarjoan ulkoilumahdollisuutta (eli pidän ulkotarhan luukkua auki) monena päivänä, kun on lunta. Muutaman päivän, kun ovat katselleet vain luukun raosta, uskaltavat mennä ulos. Sitten jos välissä kuluu pari päivää, että on liian kylmä tai ehdin töistä kotiin vasta hämärän jo tullessa, eivät taas seuraavalla kerralla muista, että ei se lumi niin pelottavaa olekaan :)

   Poista
 2. Erikasmäen Torppari14. maaliskuuta 2016 klo 17.42

  Moi! Ihanaa kun löysin blogisi. Nyt en ehtinyt tarkemmin tutustua talonne remppaan, mutta palaan varmasti kurkkimaan uudestaan. Itselläni on myös 1920-luvulla rakennettu torppa ja siksi tunnen suurta rakkautta projektiasi kohtaan =)ja samassa jamassa ollaan etenemisen suhteen...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, että meitä vanhojen talojen faneja paljastuu aina lisää :) Tsemppiä omaan projektiinne!

   Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Työhuone

Pian en asu täällä enää yksin, vaan mun kanssa asumaan muuttaa miesihiminen. Miesihminen tarvitsee työhuoneen ja vanhasta makkarista ollaan nyt rakennettu sellaista.


Lattiaa on nostettu, jotta saatiin sinne eristettä. Uunin ympäriltä lattiaa ei voinut nostaa, joten tehtiin sitten tuollainen eritasoratkaisu. Tavaraa täältä huoneesta vielä puuttuu, mutta hieno siitä tuli, sen voi jo sanoa.


Työpöydän päälle löytyi tuollainen lasinen "hehkulamppu", johon pääsi asustelemaan ilmakasvi eli tillandsia. 


Siniseksi aikoinaan maalaamani Ikean mäntyinen vaatekaappi sai jälleen uuden ilmeen raikkaanvihreästä väristä.


Hei pitkästä aikaa

En ole jaksanut kauheasti tänne kirjoitella. Ei mistään erityisestä syystä, ei vain ole huvittanut. Eilen illalla ajattelin tehdä päivityksen, mutta siinäpä kävi sitten hassusti. Tietokone lakkasi toimimasta ja koitin palauttaa sitä edelliseen toimivaan kokoonpanoon. Sen seurauksena se jäi käynnistyksessä loputtomaan kierteeseen eikä käynnistynyt loppuun asti. Tein uudelleen palautuksen, jonka seurauksena kone nollasi itsensä eli palautti tehdasasetukset. Kaikki kahden viime vuoden aikana ottamani kuvat ja tekemäni tiedostot, puf, kadotettu ikuisiksi ajoiksi. Meni siis hieman säätämiseksi tämä homma.

On mulla osa tiedostoista onneksi jemmapaikoissa muualla, mutta osa tosiaan katosi. Aloitetaan puhtaalta pöydältä siis. Nyt mulla on uudenveroinen tietokone, joka toimii nopeasti. Eikä tarvinnut ostaa uutta, mitä aluksi ehdin jo pelätä.

Nyt asiaan. Koska on koko ajan pimeää, kuvat ovat sellaisia myös. Joitakin olen ehtinyt ottaa valoisaan aikaan, mutta ehkä näistä nyt idean näkee.

Uusi tapet…

Sisäihanuuksia syyskuussa

Totesin, että tuvan nurkka on liian pimeä. Tummakantinen (ja vähän hutju) pöytä synkensi tunnelmaa. Mä kaipaan nyt kaiken valon, etten ihan taas syysmasennu täällä.

Pöytä vaihtoon siis.


Pöytä on jatkettavaa mallia ja se pidentyy tuosta vielä 40 senttiä, jos tarve vaatii. Se oli tummanruskea eikä mitenkään kovin kummoisessa kunnossa. 80-luvun kaveri, joten ei tarvinnut pelätä turmelevansa antiikkia. Maalasin pöydän kalkkimaalilla ja hiersin vahan pintaan. Nyt on kiva. "Uudet" tuolitkin pääsivät pöydän ääreen.Nurkkaan löytyi lisäksi amppelisaniainen. Halusin riiputtaa sen puunväriseen hyllynkannattimeen. Se vaati pientä kannattimen purkua ja paloittelua, mutta nyt näyttää hyvältä.Saniainen onneksi viihtyy hämärässä. Sellainen tuo nurkka nimittäin on.