Siirry pääsisältöön

Kanalintujen päivä

Kanaset uskaltautuivat jälleen kunnolla ulos. Lumi on viimeiset pari päivää ollut niin jännittävä elementti, että ulkoilut ovat olleet nokan pistämistä luukusta ulos. Tänään tytöt uskalsivat lumelle kävelemään ja lumi oli kaiketi hyvää, niin innokkaasti ne sitä söivät.

Kävin hakemassa kameran sisältä ja sillä aikaa kanaset olivat saaneet seuraa. Aidan toisella puolella, ihan parin metrin päässä oli lauma peltopyitä. Niitä oli melko paljon, ehkä 15-20. En ehtinyt saada kuvaa, mutta mukavaa, että täällä sellaisiakin tirppoja on.

Lattia näyttää toisen maalauskerran jälkeen kivalta. Laitan kuvia, kunhan koko lattia on maalattu ja kunnolla kuivunut. Tekisipä mieleni harrastaa vähän mööpelivalssiakin.

Kommentit

 1. Meillä ei kanat ja kukko lähde ulos kun on lunta... Yritin niitä viimeksikkin kun oli plussalla :) Mutta kengistä innokkaasti nokkivat lunta, kun koppiin menee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noillakin menee hölmösti niin, että tarjoan ulkoilumahdollisuutta (eli pidän ulkotarhan luukkua auki) monena päivänä, kun on lunta. Muutaman päivän, kun ovat katselleet vain luukun raosta, uskaltavat mennä ulos. Sitten jos välissä kuluu pari päivää, että on liian kylmä tai ehdin töistä kotiin vasta hämärän jo tullessa, eivät taas seuraavalla kerralla muista, että ei se lumi niin pelottavaa olekaan :)

   Poista
 2. Erikasmäen Torppari14. maaliskuuta 2016 klo 17.42

  Moi! Ihanaa kun löysin blogisi. Nyt en ehtinyt tarkemmin tutustua talonne remppaan, mutta palaan varmasti kurkkimaan uudestaan. Itselläni on myös 1920-luvulla rakennettu torppa ja siksi tunnen suurta rakkautta projektiasi kohtaan =)ja samassa jamassa ollaan etenemisen suhteen...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, että meitä vanhojen talojen faneja paljastuu aina lisää :) Tsemppiä omaan projektiinne!

   Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Pihalla tapahtuu

Pihalla on tapahtunut ja tapahtuu, talossa ei sinisen lattian laittamisen jälkeen. Siksi näytettävää onkin vähän ja vain ulkoa.

Suurin juttu on takapihalle pikkuhiljaa muodostuva puutarha, jonka keskeinen elementti on kovasti vetinen. Lampi on siis tuloillaan.

Reunukset ovat vielä kovastikin vaiheessa, mutta kyllähän tää jo kivalta näyttää. Vene on saatu miesihmisen vanhemmilta.
Onneksi meillä on hanavesi puoli-ilmaista. Sateita ei ole näkynyt, joten vesi piti valuttaa hanasta. Letku ei ihan riittänyt lammelle asti, joten loppupätkä valutettiin viemäriputkea pitkin.

Kasvimaalla kasvetaan kovasti. Sora-alueet on juuri siistitty (eli kaivoin satoja voikukkia yksi kerrallaan pikkulapiolla ylös, jotta sain ne juurineen irti) ja sinne on kärrätty lisää soraa viimevuotisten painuttua kasaan. Kasvimaan lisäksi myös horsmat ynnä muut kaverit kasvavat tehokkaasti taka-alalla.

Viime kesänä istutetut jättipoimulehdet rehottavat niin hyvin, että kukintoja on riittänyt maljakkoon asti ja mättäitä on vo…

Lattiasieni

Ei niin kivoja ylläreitä tänään. Kannoin viimeisiä lattiapalkkeja ulos tuvasta ja yhden pohjastahan se löytyi. Lattiasieni, tai ainakin joku sieni.


Kunnon rihmastot, ja levinneet pitkälle puun sisään. Toisaalta, onhan tuo ihan kaunis otus jos oikein positiivisesti ajattelee...


Ilo ja riemu jatkuivat, kun kaivoin viimeistä seinustaa vapaaksi hiekasta. Lisää sientä, ja ihan seinähirressä. Lattiahirsistä en ole ollut niin huolissaan, kun ne kuitenkin pistetään uusiksi ja sieni löytyi vain yhdestä. Seinän kanssa vähän jännää, huomenna pitää tunkata ja vaihtaa koko pätkä. Onneksi kyseessä on huoneiden välinen seinä, joten jos jotain aukkoja jää, ei haittaa, kun molemmilla puolilla on kuitenkin sisätilaa.

Kuvassa vasemmalla oleva palkki on kiinni parilla lyhkäsellä naulalla lähinnä vain näyttämässä, mille korkeudelle lattia tulee. Tiellähän se on, kun alinta hirttä lähdetään fiksaamaan, mutta olkoon tuossa hetken, fiiliksen vuoksi.


Valkoinen tuossa keskellä on sientä. Ja sitä oli kyllä ihan rei…

Työhuone

Pian en asu täällä enää yksin, vaan mun kanssa asumaan muuttaa miesihiminen. Miesihminen tarvitsee työhuoneen ja vanhasta makkarista ollaan nyt rakennettu sellaista.


Lattiaa on nostettu, jotta saatiin sinne eristettä. Uunin ympäriltä lattiaa ei voinut nostaa, joten tehtiin sitten tuollainen eritasoratkaisu. Tavaraa täältä huoneesta vielä puuttuu, mutta hieno siitä tuli, sen voi jo sanoa.


Työpöydän päälle löytyi tuollainen lasinen "hehkulamppu", johon pääsi asustelemaan ilmakasvi eli tillandsia. 


Siniseksi aikoinaan maalaamani Ikean mäntyinen vaatekaappi sai jälleen uuden ilmeen raikkaanvihreästä väristä.