Siirry pääsisältöön

Onnea on...

se, kun töistä palatessa tuvassa on lämpöä +16 eikä +6 niin kuin eilen. Onnea on myös se, että tänään koiran juomavesi ei ollut jäässä. Onnea on se, että ulkolämpömittari näyttää enää -19 eikä -34 ja ilmalämpöpumppu toimii taas. Onnea on se, että voi taas ottaa yhden pakkasella pakosta suljetun huoneen käyttöön. Onnea on se, että radiosta tulee perinteiset perjantaiysärit. Onnea on se, että värikkäitä tulppaaneja saa taas.Onnea on myös se, että tajusin pilkkoa joulukuusen ennen poisvientiä; nyt neulasia ei ole joka paikassa. Onnea ei ehkä ole se, että kaikki putket ovat jäässä. Onnea on kuitenkin se, että olen ne kertaalleen tämän pakkasjakson aikana jo sulattanut, joten olen toiveikas huomisen hommista. Onnea on se, että klapisetä toi tänään viisi kuutiota klapeja. Pitäisi riittää hetkeksi. Onnea on myös se, että löysin sisäisen zenini enkä oikeestaan stressaa näistä jutuista just nyt :)

Kommentit

 1. Good for you ! Tuo aaltomaljakko on niin paras. Täytyykin hakea omaani jotain täytettä tänään, kun se huutaa tyhjyyttään taas joulutulppaanien kuihduttua :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aaltomaljakko on kuin tehty tulppaaneille :)

   Poista
 2. Löysin blogisi ihan sattumalta ja selasinkin sitten läpi kaikki merkinnät kerralla (ja lukijaksi jään ehdottomasti). Ihanalta talolta vaikuttaa! :)

  VastaaPoista
 3. Millä sait putket sulateltua? Meillä kamahti yläkerran vessan putket joitain päiviä sitten jäähän. Mies ei ole mahtanut niille mitään, eilen testaili pitkän aikaa höyryputsarin kanssa. Selvispä samalla mitä meidän välipohjan eristeenä on. Olkea, eikä se oikein enää asiaansa aja. Jestas mikä veto välipohjasta tulee!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos kyseessä on uudet muoviputket, jotka kulkevat suojaputkessa eikä niissä ole käytetty hanakulmia, ne saa auki siten, että teippaa imurin putken toiseen päähän suojaputkea ja imee lämmintä huoneilmaa suojaputken läpi. Turvallinen konsti, mikään kohta ei lämpene liikaa, jotta putki halkeaisi ja onpa melko nopeakin, jos saa imurin letkun riittävän tiiviisti suojaputken jatkeeksi. Muiden putkien sulatuksesta en sitten tiedäkään mitään.

   Poista
  2. Kiitti neuvoista! Mies sai kuin saikin viimein höyryputsarilla lämmiteltyä putkeen lämmintä höyryä, että viimein eräänä yönä heräsin kovaan kohinaan, vettä suihkusi hanasta vessan lavuaariin. Nyt ollaankin sitten kaukaa viisaita ja pidetään hanaa jatkuvasti tiputtamassa, ettei kamahda uudestaan jäähän.

   Poista
  3. Hyvä, että saitte auki. Täällä on taas ollu eilisestä lähtien kolmenkympin pakkaset, mutta kummasti auttaa tuo lumi kivijalan ympärillä siihen, ettei putket jäädy. Sisälläkin kolmisen astetta lämpöisempää kuin ilman lumieristettä.

   Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Pihalla tapahtuu

Pihalla on tapahtunut ja tapahtuu, talossa ei sinisen lattian laittamisen jälkeen. Siksi näytettävää onkin vähän ja vain ulkoa.

Suurin juttu on takapihalle pikkuhiljaa muodostuva puutarha, jonka keskeinen elementti on kovasti vetinen. Lampi on siis tuloillaan.

Reunukset ovat vielä kovastikin vaiheessa, mutta kyllähän tää jo kivalta näyttää. Vene on saatu miesihmisen vanhemmilta.
Onneksi meillä on hanavesi puoli-ilmaista. Sateita ei ole näkynyt, joten vesi piti valuttaa hanasta. Letku ei ihan riittänyt lammelle asti, joten loppupätkä valutettiin viemäriputkea pitkin.

Kasvimaalla kasvetaan kovasti. Sora-alueet on juuri siistitty (eli kaivoin satoja voikukkia yksi kerrallaan pikkulapiolla ylös, jotta sain ne juurineen irti) ja sinne on kärrätty lisää soraa viimevuotisten painuttua kasaan. Kasvimaan lisäksi myös horsmat ynnä muut kaverit kasvavat tehokkaasti taka-alalla.

Viime kesänä istutetut jättipoimulehdet rehottavat niin hyvin, että kukintoja on riittänyt maljakkoon asti ja mättäitä on vo…

Lattiasieni

Ei niin kivoja ylläreitä tänään. Kannoin viimeisiä lattiapalkkeja ulos tuvasta ja yhden pohjastahan se löytyi. Lattiasieni, tai ainakin joku sieni.


Kunnon rihmastot, ja levinneet pitkälle puun sisään. Toisaalta, onhan tuo ihan kaunis otus jos oikein positiivisesti ajattelee...


Ilo ja riemu jatkuivat, kun kaivoin viimeistä seinustaa vapaaksi hiekasta. Lisää sientä, ja ihan seinähirressä. Lattiahirsistä en ole ollut niin huolissaan, kun ne kuitenkin pistetään uusiksi ja sieni löytyi vain yhdestä. Seinän kanssa vähän jännää, huomenna pitää tunkata ja vaihtaa koko pätkä. Onneksi kyseessä on huoneiden välinen seinä, joten jos jotain aukkoja jää, ei haittaa, kun molemmilla puolilla on kuitenkin sisätilaa.

Kuvassa vasemmalla oleva palkki on kiinni parilla lyhkäsellä naulalla lähinnä vain näyttämässä, mille korkeudelle lattia tulee. Tiellähän se on, kun alinta hirttä lähdetään fiksaamaan, mutta olkoon tuossa hetken, fiiliksen vuoksi.


Valkoinen tuossa keskellä on sientä. Ja sitä oli kyllä ihan rei…

Työhuone

Pian en asu täällä enää yksin, vaan mun kanssa asumaan muuttaa miesihiminen. Miesihminen tarvitsee työhuoneen ja vanhasta makkarista ollaan nyt rakennettu sellaista.


Lattiaa on nostettu, jotta saatiin sinne eristettä. Uunin ympäriltä lattiaa ei voinut nostaa, joten tehtiin sitten tuollainen eritasoratkaisu. Tavaraa täältä huoneesta vielä puuttuu, mutta hieno siitä tuli, sen voi jo sanoa.


Työpöydän päälle löytyi tuollainen lasinen "hehkulamppu", johon pääsi asustelemaan ilmakasvi eli tillandsia. 


Siniseksi aikoinaan maalaamani Ikean mäntyinen vaatekaappi sai jälleen uuden ilmeen raikkaanvihreästä väristä.