Siirry pääsisältöön

Pönttisylläri ja vihdoin lunta

Laitoin makkarin ja pikkuhuoneen sulki kovimpien pakkasten ajaksi. Kun avasin makkarin uudelleen käyttöön, pönttis olikin varistanut maalit päältään. Olisiko syynä vielä sisältä lämmin massa, jonka pintaan tuli sitten kylmempää ilmaa. 


Ajattelin joskus, että voisin maalata pönttiksen jonkinväriseksi. Sitten kuitenkin pohdin, että se on hyvässä maalissa, joten antaa olla. Ehkäpä maalaus tulee nyt kuitenkin ajankohtaiseksi. Väriä sitten vain miettimään. Viltin takana on toistaiseksi kylmä pikkuhuone.

Eilen illalla satoi lunta. Aiemmin täällä on ollut lunta sen verran vähän, että nurmikko näkyi lumen alta. Nyt lunta oli yhteensä vajaa kymmenen senttiä, mutta se onneksi riitti. Lapioin laajalta alalta lunta kivijalan viereen. Jospa lämpö pysyisi aavistuksen verran paremmin eivätkä vesiputket jäätyisi niin helposti. Huomenna tullee lisää, joten saan kerrosta toivottavasti vielä paksummaksi.


Kommentit

  1. katsoin ensin että olet maalannut uuninkylkeen kauniit ruusut mutta se olikin vain irronnutta maalia

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei sentään :) Vaikka ihan hienolla tavalla maalit tuosta irtosivat. Mikähän lie syynä tuohon spiraalimaiseen kuvioon...

      Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Työhuone

Pian en asu täällä enää yksin, vaan mun kanssa asumaan muuttaa miesihiminen. Miesihminen tarvitsee työhuoneen ja vanhasta makkarista ollaan nyt rakennettu sellaista.


Lattiaa on nostettu, jotta saatiin sinne eristettä. Uunin ympäriltä lattiaa ei voinut nostaa, joten tehtiin sitten tuollainen eritasoratkaisu. Tavaraa täältä huoneesta vielä puuttuu, mutta hieno siitä tuli, sen voi jo sanoa.


Työpöydän päälle löytyi tuollainen lasinen "hehkulamppu", johon pääsi asustelemaan ilmakasvi eli tillandsia. 


Siniseksi aikoinaan maalaamani Ikean mäntyinen vaatekaappi sai jälleen uuden ilmeen raikkaanvihreästä väristä.


Hei pitkästä aikaa

En ole jaksanut kauheasti tänne kirjoitella. Ei mistään erityisestä syystä, ei vain ole huvittanut. Eilen illalla ajattelin tehdä päivityksen, mutta siinäpä kävi sitten hassusti. Tietokone lakkasi toimimasta ja koitin palauttaa sitä edelliseen toimivaan kokoonpanoon. Sen seurauksena se jäi käynnistyksessä loputtomaan kierteeseen eikä käynnistynyt loppuun asti. Tein uudelleen palautuksen, jonka seurauksena kone nollasi itsensä eli palautti tehdasasetukset. Kaikki kahden viime vuoden aikana ottamani kuvat ja tekemäni tiedostot, puf, kadotettu ikuisiksi ajoiksi. Meni siis hieman säätämiseksi tämä homma.

On mulla osa tiedostoista onneksi jemmapaikoissa muualla, mutta osa tosiaan katosi. Aloitetaan puhtaalta pöydältä siis. Nyt mulla on uudenveroinen tietokone, joka toimii nopeasti. Eikä tarvinnut ostaa uutta, mitä aluksi ehdin jo pelätä.

Nyt asiaan. Koska on koko ajan pimeää, kuvat ovat sellaisia myös. Joitakin olen ehtinyt ottaa valoisaan aikaan, mutta ehkä näistä nyt idean näkee.

Uusi tapet…

Sisäihanuuksia syyskuussa

Totesin, että tuvan nurkka on liian pimeä. Tummakantinen (ja vähän hutju) pöytä synkensi tunnelmaa. Mä kaipaan nyt kaiken valon, etten ihan taas syysmasennu täällä.

Pöytä vaihtoon siis.


Pöytä on jatkettavaa mallia ja se pidentyy tuosta vielä 40 senttiä, jos tarve vaatii. Se oli tummanruskea eikä mitenkään kovin kummoisessa kunnossa. 80-luvun kaveri, joten ei tarvinnut pelätä turmelevansa antiikkia. Maalasin pöydän kalkkimaalilla ja hiersin vahan pintaan. Nyt on kiva. "Uudet" tuolitkin pääsivät pöydän ääreen.Nurkkaan löytyi lisäksi amppelisaniainen. Halusin riiputtaa sen puunväriseen hyllynkannattimeen. Se vaati pientä kannattimen purkua ja paloittelua, mutta nyt näyttää hyvältä.Saniainen onneksi viihtyy hämärässä. Sellainen tuo nurkka nimittäin on.