Siirry pääsisältöön

Selvittiin (ehkä)

Eloonjäämistaistelu on nyt hieman helpottunut ja eläminen ei tänään tunnu enää niin taistelulta. Viime sunnuntaista alkaen perjantaiaamuun asti on ollut kylmä. Pakkanen ylsi pahimmillaan kolmeenviiteen, putket pysyivät onneksi melkein sulina. Suihkun kylmävesiputki on selvästi heikko kohta, joten täytyy miettiä, mitä sen kanssa teen. Matka jakotukille on niin lyhyt, vain pari metriä, että voisihan ne laittaa kulkemaan pinnassa kuparillakin. Saa nähdä. 

Ulkokasvien eloonjäämiskyvystä ei ole vielä tietoa, tosin hieman pelottaa kaikkien perennojen puolesta, joita syksyllä istuttelin. Luntahan ei ekojen kovien pakkasten aikaan vielä ollut. Sisäkasveille on käynyt huonosti. Vain kultaköynnös näyttää siltä, miltä se näytti joulukuussa. Unelmat ovat kärsineet ilmeisesti valonpuutteesta niin kuin minäkin, sillä verhot on ollut pakko pitää kiinni. Lahjaksi saamani puikkokämmekkä näyttää aika surulliselta, vaikka olen sitä siirrellyt aina talon lämpimimpään paikkaan (jossa alimmillaan on ollut +6 astetta). Pelargonit ovat myös kärsineet. Joko kylmästä tai pimeästä. Lehtiä ne kyllä tekevät, mutta muuten näyttävät aika kauheilta.Talon lämmitys on käynyt ihan työstä, pahimmilla pakkasilla kannoin puuta sisälle puoli kuutiota päivässä. Tänään on ollut lämmin. Yhdessäkään tulisijassa ei ole ollut tänään tulta, koska ei ole ollut aivan pakko. Yöllä nukuin kellon ympäri, kun muut yöt ovat menneet lämmittäessä tai vähintään lyhyillä yöunilla, jotta aamulla ehtii lämmittää. 

Otin pikkuhuoneen taas käyttöön tänään. Se lämpeni nopeasti. Ikkunaverhoista osa on taas auki ja sisään pääsee valoa. Kumma, kuinka se jotenkin auttaa. Päiväkin on jo paljon pitempi kuin joulukuun lopussa. Kyllä tää tästä :)

Vaikka kaikki muut kasvit näyttävät heikoilta, voi aina ostaa leinikkejä. Nyt niitä oli tarjolla jopa kahdessa värissä. Huomatkaa takana oleva ikkuna, jonka edessä ei ole verhoja!Mukavaa viikonloppua!

Kommentit

  1. Onneksi lauhtui, ihan liian kylmä! Minä onnistuin palelluttamaan pelakuuni eka pakkasten aikana...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On tainnu olla monen kasveille surma tämä kylmyys :(

      Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Pihalla tapahtuu

Pihalla on tapahtunut ja tapahtuu, talossa ei sinisen lattian laittamisen jälkeen. Siksi näytettävää onkin vähän ja vain ulkoa.

Suurin juttu on takapihalle pikkuhiljaa muodostuva puutarha, jonka keskeinen elementti on kovasti vetinen. Lampi on siis tuloillaan.

Reunukset ovat vielä kovastikin vaiheessa, mutta kyllähän tää jo kivalta näyttää. Vene on saatu miesihmisen vanhemmilta.
Onneksi meillä on hanavesi puoli-ilmaista. Sateita ei ole näkynyt, joten vesi piti valuttaa hanasta. Letku ei ihan riittänyt lammelle asti, joten loppupätkä valutettiin viemäriputkea pitkin.

Kasvimaalla kasvetaan kovasti. Sora-alueet on juuri siistitty (eli kaivoin satoja voikukkia yksi kerrallaan pikkulapiolla ylös, jotta sain ne juurineen irti) ja sinne on kärrätty lisää soraa viimevuotisten painuttua kasaan. Kasvimaan lisäksi myös horsmat ynnä muut kaverit kasvavat tehokkaasti taka-alalla.

Viime kesänä istutetut jättipoimulehdet rehottavat niin hyvin, että kukintoja on riittänyt maljakkoon asti ja mättäitä on vo…

Lattiasieni

Ei niin kivoja ylläreitä tänään. Kannoin viimeisiä lattiapalkkeja ulos tuvasta ja yhden pohjastahan se löytyi. Lattiasieni, tai ainakin joku sieni.


Kunnon rihmastot, ja levinneet pitkälle puun sisään. Toisaalta, onhan tuo ihan kaunis otus jos oikein positiivisesti ajattelee...


Ilo ja riemu jatkuivat, kun kaivoin viimeistä seinustaa vapaaksi hiekasta. Lisää sientä, ja ihan seinähirressä. Lattiahirsistä en ole ollut niin huolissaan, kun ne kuitenkin pistetään uusiksi ja sieni löytyi vain yhdestä. Seinän kanssa vähän jännää, huomenna pitää tunkata ja vaihtaa koko pätkä. Onneksi kyseessä on huoneiden välinen seinä, joten jos jotain aukkoja jää, ei haittaa, kun molemmilla puolilla on kuitenkin sisätilaa.

Kuvassa vasemmalla oleva palkki on kiinni parilla lyhkäsellä naulalla lähinnä vain näyttämässä, mille korkeudelle lattia tulee. Tiellähän se on, kun alinta hirttä lähdetään fiksaamaan, mutta olkoon tuossa hetken, fiiliksen vuoksi.


Valkoinen tuossa keskellä on sientä. Ja sitä oli kyllä ihan rei…

Työhuone

Pian en asu täällä enää yksin, vaan mun kanssa asumaan muuttaa miesihiminen. Miesihminen tarvitsee työhuoneen ja vanhasta makkarista ollaan nyt rakennettu sellaista.


Lattiaa on nostettu, jotta saatiin sinne eristettä. Uunin ympäriltä lattiaa ei voinut nostaa, joten tehtiin sitten tuollainen eritasoratkaisu. Tavaraa täältä huoneesta vielä puuttuu, mutta hieno siitä tuli, sen voi jo sanoa.


Työpöydän päälle löytyi tuollainen lasinen "hehkulamppu", johon pääsi asustelemaan ilmakasvi eli tillandsia. 


Siniseksi aikoinaan maalaamani Ikean mäntyinen vaatekaappi sai jälleen uuden ilmeen raikkaanvihreästä väristä.