Siirry pääsisältöön

Selvittiin (ehkä)

Eloonjäämistaistelu on nyt hieman helpottunut ja eläminen ei tänään tunnu enää niin taistelulta. Viime sunnuntaista alkaen perjantaiaamuun asti on ollut kylmä. Pakkanen ylsi pahimmillaan kolmeenviiteen, putket pysyivät onneksi melkein sulina. Suihkun kylmävesiputki on selvästi heikko kohta, joten täytyy miettiä, mitä sen kanssa teen. Matka jakotukille on niin lyhyt, vain pari metriä, että voisihan ne laittaa kulkemaan pinnassa kuparillakin. Saa nähdä. 

Ulkokasvien eloonjäämiskyvystä ei ole vielä tietoa, tosin hieman pelottaa kaikkien perennojen puolesta, joita syksyllä istuttelin. Luntahan ei ekojen kovien pakkasten aikaan vielä ollut. Sisäkasveille on käynyt huonosti. Vain kultaköynnös näyttää siltä, miltä se näytti joulukuussa. Unelmat ovat kärsineet ilmeisesti valonpuutteesta niin kuin minäkin, sillä verhot on ollut pakko pitää kiinni. Lahjaksi saamani puikkokämmekkä näyttää aika surulliselta, vaikka olen sitä siirrellyt aina talon lämpimimpään paikkaan (jossa alimmillaan on ollut +6 astetta). Pelargonit ovat myös kärsineet. Joko kylmästä tai pimeästä. Lehtiä ne kyllä tekevät, mutta muuten näyttävät aika kauheilta.Talon lämmitys on käynyt ihan työstä, pahimmilla pakkasilla kannoin puuta sisälle puoli kuutiota päivässä. Tänään on ollut lämmin. Yhdessäkään tulisijassa ei ole ollut tänään tulta, koska ei ole ollut aivan pakko. Yöllä nukuin kellon ympäri, kun muut yöt ovat menneet lämmittäessä tai vähintään lyhyillä yöunilla, jotta aamulla ehtii lämmittää. 

Otin pikkuhuoneen taas käyttöön tänään. Se lämpeni nopeasti. Ikkunaverhoista osa on taas auki ja sisään pääsee valoa. Kumma, kuinka se jotenkin auttaa. Päiväkin on jo paljon pitempi kuin joulukuun lopussa. Kyllä tää tästä :)

Vaikka kaikki muut kasvit näyttävät heikoilta, voi aina ostaa leinikkejä. Nyt niitä oli tarjolla jopa kahdessa värissä. Huomatkaa takana oleva ikkuna, jonka edessä ei ole verhoja!Mukavaa viikonloppua!

Kommentit

  1. Onneksi lauhtui, ihan liian kylmä! Minä onnistuin palelluttamaan pelakuuni eka pakkasten aikana...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On tainnu olla monen kasveille surma tämä kylmyys :(

      Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Työhuone

Pian en asu täällä enää yksin, vaan mun kanssa asumaan muuttaa miesihiminen. Miesihminen tarvitsee työhuoneen ja vanhasta makkarista ollaan nyt rakennettu sellaista.


Lattiaa on nostettu, jotta saatiin sinne eristettä. Uunin ympäriltä lattiaa ei voinut nostaa, joten tehtiin sitten tuollainen eritasoratkaisu. Tavaraa täältä huoneesta vielä puuttuu, mutta hieno siitä tuli, sen voi jo sanoa.


Työpöydän päälle löytyi tuollainen lasinen "hehkulamppu", johon pääsi asustelemaan ilmakasvi eli tillandsia. 


Siniseksi aikoinaan maalaamani Ikean mäntyinen vaatekaappi sai jälleen uuden ilmeen raikkaanvihreästä väristä.


Hei pitkästä aikaa

En ole jaksanut kauheasti tänne kirjoitella. Ei mistään erityisestä syystä, ei vain ole huvittanut. Eilen illalla ajattelin tehdä päivityksen, mutta siinäpä kävi sitten hassusti. Tietokone lakkasi toimimasta ja koitin palauttaa sitä edelliseen toimivaan kokoonpanoon. Sen seurauksena se jäi käynnistyksessä loputtomaan kierteeseen eikä käynnistynyt loppuun asti. Tein uudelleen palautuksen, jonka seurauksena kone nollasi itsensä eli palautti tehdasasetukset. Kaikki kahden viime vuoden aikana ottamani kuvat ja tekemäni tiedostot, puf, kadotettu ikuisiksi ajoiksi. Meni siis hieman säätämiseksi tämä homma.

On mulla osa tiedostoista onneksi jemmapaikoissa muualla, mutta osa tosiaan katosi. Aloitetaan puhtaalta pöydältä siis. Nyt mulla on uudenveroinen tietokone, joka toimii nopeasti. Eikä tarvinnut ostaa uutta, mitä aluksi ehdin jo pelätä.

Nyt asiaan. Koska on koko ajan pimeää, kuvat ovat sellaisia myös. Joitakin olen ehtinyt ottaa valoisaan aikaan, mutta ehkä näistä nyt idean näkee.

Uusi tapet…

Sisäihanuuksia syyskuussa

Totesin, että tuvan nurkka on liian pimeä. Tummakantinen (ja vähän hutju) pöytä synkensi tunnelmaa. Mä kaipaan nyt kaiken valon, etten ihan taas syysmasennu täällä.

Pöytä vaihtoon siis.


Pöytä on jatkettavaa mallia ja se pidentyy tuosta vielä 40 senttiä, jos tarve vaatii. Se oli tummanruskea eikä mitenkään kovin kummoisessa kunnossa. 80-luvun kaveri, joten ei tarvinnut pelätä turmelevansa antiikkia. Maalasin pöydän kalkkimaalilla ja hiersin vahan pintaan. Nyt on kiva. "Uudet" tuolitkin pääsivät pöydän ääreen.Nurkkaan löytyi lisäksi amppelisaniainen. Halusin riiputtaa sen puunväriseen hyllynkannattimeen. Se vaati pientä kannattimen purkua ja paloittelua, mutta nyt näyttää hyvältä.Saniainen onneksi viihtyy hämärässä. Sellainen tuo nurkka nimittäin on.