Siirry pääsisältöön

Uutta väriä tuvan lattiaan

Remppajutut on olleet pitkään jäissä, koska ei ole jaksanut, huvittanut, ollut rahaa jne. Nyt on pienesti kutkutellut joku kiva pikku muutos, jonka tekemiseen riittäisi oman auton kuljetuskapasiteetti. Innostaisi levyttää vihdoin makkarin ja pikkuhuoneen seinät, mutta levyjen kuljetus ei tähän hätään onnistu.

Päätinpä sitten maalata tuvan lattian. Lattiahan oli jo ihan aluksi tarkoitus maalata samalla harmaalla kuin täällä on muutkin lattiat eteistä lukuun ottamatta. Jotenkin ajatus eniten käytössä olevan huoneen lattian maalaamisesta on ollut kovin hankala ja siksi maalaus onkin jäänyt. Lattiahan oli ruskea ja ruskean sävyjä löytyi kahta erilaista, sillä paikkalankkuja tuli aikanaan hankittua. Lankkuja koristivat myös kauniit, tussilla tehdyt numeroinnit. 

Hieman päänvaivaa aiheuttaa käytännön järjestelyt huoneessa, mutta osissa kun maalaa, tästäkin varmaan selviää.

Keinovalossa kuvan järkeväksi saaminen on aika toivotonta, mutta tästä tää lähtee. Ensimmäinen kerros lattian ekasta osasta maalattu. Ruman laikullinenhan tuo vielä on, mutta huone vaalenee hurjasti.Käytössä on Uulan puulattiamaali ja värinä hieman mutaisen/vihreänharmaa Varpu. Olen painiskellut ruskean kanssa, kun sitä on lattian lisäksi seinissä ja uunikompleksissa. Nyt, kun lattia muuttaa väriään, ei ruskea hyöki enää päälle.

Hioin lankkuja jonkin verran, mutta en kaikkea vanhaa maalia pois. Naulanreikiä ja kolhuja ei tietenkään kuulu paklata piiloon.

Kommentit

  1. Lattian maalaus hommiin pitäisi täälläkin alkaa, useammassa huoneessa :) Josko saisi ensin tuon eteisen rempan valmiiksi ja sitten suunnittelisi maalauksia... Hommaa piisaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä sitä hommaa vain riittää; ihan sama mihin katseensa suuntaa, kun tekemistä löytää. Mutta hiljaa hyvä tulee. Sitten kun kaikki on valmista, voikin aloittaa kierroksen alusta :) Tsemppiä remppaan!

      Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Työhuone

Pian en asu täällä enää yksin, vaan mun kanssa asumaan muuttaa miesihiminen. Miesihminen tarvitsee työhuoneen ja vanhasta makkarista ollaan nyt rakennettu sellaista.


Lattiaa on nostettu, jotta saatiin sinne eristettä. Uunin ympäriltä lattiaa ei voinut nostaa, joten tehtiin sitten tuollainen eritasoratkaisu. Tavaraa täältä huoneesta vielä puuttuu, mutta hieno siitä tuli, sen voi jo sanoa.


Työpöydän päälle löytyi tuollainen lasinen "hehkulamppu", johon pääsi asustelemaan ilmakasvi eli tillandsia. 


Siniseksi aikoinaan maalaamani Ikean mäntyinen vaatekaappi sai jälleen uuden ilmeen raikkaanvihreästä väristä.


Pihalla tapahtuu

Pihalla on tapahtunut ja tapahtuu, talossa ei sinisen lattian laittamisen jälkeen. Siksi näytettävää onkin vähän ja vain ulkoa.

Suurin juttu on takapihalle pikkuhiljaa muodostuva puutarha, jonka keskeinen elementti on kovasti vetinen. Lampi on siis tuloillaan.

Reunukset ovat vielä kovastikin vaiheessa, mutta kyllähän tää jo kivalta näyttää. Vene on saatu miesihmisen vanhemmilta.
Onneksi meillä on hanavesi puoli-ilmaista. Sateita ei ole näkynyt, joten vesi piti valuttaa hanasta. Letku ei ihan riittänyt lammelle asti, joten loppupätkä valutettiin viemäriputkea pitkin.

Kasvimaalla kasvetaan kovasti. Sora-alueet on juuri siistitty (eli kaivoin satoja voikukkia yksi kerrallaan pikkulapiolla ylös, jotta sain ne juurineen irti) ja sinne on kärrätty lisää soraa viimevuotisten painuttua kasaan. Kasvimaan lisäksi myös horsmat ynnä muut kaverit kasvavat tehokkaasti taka-alalla.

Viime kesänä istutetut jättipoimulehdet rehottavat niin hyvin, että kukintoja on riittänyt maljakkoon asti ja mättäitä on vo…

Hei pitkästä aikaa

En ole jaksanut kauheasti tänne kirjoitella. Ei mistään erityisestä syystä, ei vain ole huvittanut. Eilen illalla ajattelin tehdä päivityksen, mutta siinäpä kävi sitten hassusti. Tietokone lakkasi toimimasta ja koitin palauttaa sitä edelliseen toimivaan kokoonpanoon. Sen seurauksena se jäi käynnistyksessä loputtomaan kierteeseen eikä käynnistynyt loppuun asti. Tein uudelleen palautuksen, jonka seurauksena kone nollasi itsensä eli palautti tehdasasetukset. Kaikki kahden viime vuoden aikana ottamani kuvat ja tekemäni tiedostot, puf, kadotettu ikuisiksi ajoiksi. Meni siis hieman säätämiseksi tämä homma.

On mulla osa tiedostoista onneksi jemmapaikoissa muualla, mutta osa tosiaan katosi. Aloitetaan puhtaalta pöydältä siis. Nyt mulla on uudenveroinen tietokone, joka toimii nopeasti. Eikä tarvinnut ostaa uutta, mitä aluksi ehdin jo pelätä.

Nyt asiaan. Koska on koko ajan pimeää, kuvat ovat sellaisia myös. Joitakin olen ehtinyt ottaa valoisaan aikaan, mutta ehkä näistä nyt idean näkee.

Uusi tapet…