Siirry pääsisältöön

Turvallisempaa elämää

En ole viitsinyt suuremmin täällä blogissa mainostaa, että mulla ei ole ollut ovessa kunnon lukkoa. Vakuutusyhtiöthän hyväksyvät vain jotkut lukot ja toi mun kympin riippulukko ei sellainen ollut. Se jäi välillä jumiin ja oli muutenkin hankala käyttää.Uusi lukko mulla oli ostettuna jo viime heinäkuussa, mutta koska ovi on niin törkeän paksu, lukon mukana tulleet palikat eivät riittäneetkään ja lukko jäi asentamatta. Kävin lukkoliikkeestä hakemassa lisää paloja väliin. Varoittelivat, että ovat tosi kalliita. Noh, 36 euroa köyhdyin. Mielestäni eivät nyt mitään superkalliita olleet.

Lukon asentaminen olikin sitten melkoinen blonditesti. Ovi kun ei ole standardikokoinen, niin lukon kokoamisen ohjeissakin sai soveltaa. Hetken jouduin miettimään, miten saan lukon vääntöjutun(?) oikean mittaiseksi. Viiden sentin mittaisesta, sentin levyisestä ja pari milliä paksusta metallipalasta piti saada päästä pari senttiä pois. Helpommin sanottu kuin tehty. Milläs pidät noin pienestä palasta kiinni, että saat rautasahalla sahatuksi? No etpä millään. Onneksi muistin omistavani voimapihdit. Palikka pihtien leukojen väliin ja puristus. Eikä tapahdu mitään. Puristus uudestaan ja vasaralla hakkaamaan palan toista päätä. Tämä toimi ja sain oikean kokoisen palan :) Seuraavaksi onnistuin pudottamaan lukkopesän pidennykseen tarvittavat osat oven sisään kolme kertaa ennen kuin sain ne lopulta paikalleen. 


Mutta nyt mulla on turvallinen Sento ovessa. Tulevat varkaatkin sitten mieluummin ikkunan kautta sisälle :)

(Riippulukon huuletkin vois tosta toki ottaa pois.)


Siinä kun oven kanssa hääräsin, laitoin kolkuttimenkin vihdoin kiinni.


Sisällä olenkin sitten tehnyt inventaariota, joka jatkuu huomenna. Mulla on laatikoissa paljon tavaraa, jota en nyt ole täällä asuessani (4 kk) tarvinnut. En ehkä tarvitse ikinä? En pidä siitä, että varastoin tarpeetonta tavaraa, joten tässä varmaan tulevina viikkoina pitää sitten keksiä, mihin sen kaiken ylimääräisen vien. Pelastusarmeija varmaan ottaa vaatteet, mutta tuolla on kyllä kaikkea muutakin. Kirpparoimaan en ala. Vinkkejä otetaan vastaan! 

Tavaroiden seasta löytyi pitsikappa, jonka olin ottanut pois kylppärin ikkunasta, kun laitoin sinne kokopitkän verhon. Pidemmän aikaa on jo ollut tunne, että keittiön ikkunaverhoille täytyy tehdä jotain. Olen aina tykännyt salusiineista ja kivahan olisi sisältä tuota takapihaakin nähdä. 


Päivä paistaa tupaankin ihan eri lailla kuin ennen! Sen huomasin myös yrittäessäni kuvata "uusia" verhojani. Siksi piti ottaa toinen, alivalotettu kuva, jossa verhon kuviot hieman edes näkyvät.


Nyt täytyy vain toivoa, ettei takapihalla ihan hirveesti liiku ylimääräisiä hiippareita :D

Kommentit

 1. Hyvä että sait lukon vastoinkäymistä huolimatta paikalleen. Varkaille vähän lisähaastetta. :D Ylimääräisiä tavaroita voi tietääkseni viedä kierrätyskeskukseen tai vastaaviin, joissa niitä otetaan mielellään vastaan. Niin ja lopuksi vielä hyvää ystävänpäivää! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kierrätyskeskus varmaan olisi ihan hyvä osoite. Sitten vain täytyy ottaa selville, missä täällä sellainen olisi. Noh, eipä ole ihan tämän päivän murhe :) Hyvää ystävänpäivää sinnekin!

   Poista
 2. Kaunis pitsikappa! Mun mielestä etupiha on sillä puolella missä on pääovikin.... tai ainakin näin meillä on.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jännä! Mun mielestä etupiha on ollu aina se tienpuolinen pihaosuus, takapiha taas se suojaisampi... Toisaalta aina aikaisemmin pääovikin on ollut siellä tien puolella. Hmm...

   Poista
  2. Joo täälläpäin etupiha sisäänkäynnin puoleinen alue, mutta ei tämä niin tarkkaa ole. Varsinaisia kierrätyskeskuksia ei täällä ole, mutta Helluntaiseurakunnan kirppikset sekä asuinpaikkakunnallasi ja naapuripaikkakunnalla kulkureittisi suuntaan ottavat kaikenlaista käyttökelpoista tavaraa vastaan. Loput sitten Ekoroskin hyötykäyttöasemalle.

   Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Työhuone

Pian en asu täällä enää yksin, vaan mun kanssa asumaan muuttaa miesihiminen. Miesihminen tarvitsee työhuoneen ja vanhasta makkarista ollaan nyt rakennettu sellaista.


Lattiaa on nostettu, jotta saatiin sinne eristettä. Uunin ympäriltä lattiaa ei voinut nostaa, joten tehtiin sitten tuollainen eritasoratkaisu. Tavaraa täältä huoneesta vielä puuttuu, mutta hieno siitä tuli, sen voi jo sanoa.


Työpöydän päälle löytyi tuollainen lasinen "hehkulamppu", johon pääsi asustelemaan ilmakasvi eli tillandsia. 


Siniseksi aikoinaan maalaamani Ikean mäntyinen vaatekaappi sai jälleen uuden ilmeen raikkaanvihreästä väristä.


Pihalla tapahtuu

Pihalla on tapahtunut ja tapahtuu, talossa ei sinisen lattian laittamisen jälkeen. Siksi näytettävää onkin vähän ja vain ulkoa.

Suurin juttu on takapihalle pikkuhiljaa muodostuva puutarha, jonka keskeinen elementti on kovasti vetinen. Lampi on siis tuloillaan.

Reunukset ovat vielä kovastikin vaiheessa, mutta kyllähän tää jo kivalta näyttää. Vene on saatu miesihmisen vanhemmilta.
Onneksi meillä on hanavesi puoli-ilmaista. Sateita ei ole näkynyt, joten vesi piti valuttaa hanasta. Letku ei ihan riittänyt lammelle asti, joten loppupätkä valutettiin viemäriputkea pitkin.

Kasvimaalla kasvetaan kovasti. Sora-alueet on juuri siistitty (eli kaivoin satoja voikukkia yksi kerrallaan pikkulapiolla ylös, jotta sain ne juurineen irti) ja sinne on kärrätty lisää soraa viimevuotisten painuttua kasaan. Kasvimaan lisäksi myös horsmat ynnä muut kaverit kasvavat tehokkaasti taka-alalla.

Viime kesänä istutetut jättipoimulehdet rehottavat niin hyvin, että kukintoja on riittänyt maljakkoon asti ja mättäitä on vo…

Hei pitkästä aikaa

En ole jaksanut kauheasti tänne kirjoitella. Ei mistään erityisestä syystä, ei vain ole huvittanut. Eilen illalla ajattelin tehdä päivityksen, mutta siinäpä kävi sitten hassusti. Tietokone lakkasi toimimasta ja koitin palauttaa sitä edelliseen toimivaan kokoonpanoon. Sen seurauksena se jäi käynnistyksessä loputtomaan kierteeseen eikä käynnistynyt loppuun asti. Tein uudelleen palautuksen, jonka seurauksena kone nollasi itsensä eli palautti tehdasasetukset. Kaikki kahden viime vuoden aikana ottamani kuvat ja tekemäni tiedostot, puf, kadotettu ikuisiksi ajoiksi. Meni siis hieman säätämiseksi tämä homma.

On mulla osa tiedostoista onneksi jemmapaikoissa muualla, mutta osa tosiaan katosi. Aloitetaan puhtaalta pöydältä siis. Nyt mulla on uudenveroinen tietokone, joka toimii nopeasti. Eikä tarvinnut ostaa uutta, mitä aluksi ehdin jo pelätä.

Nyt asiaan. Koska on koko ajan pimeää, kuvat ovat sellaisia myös. Joitakin olen ehtinyt ottaa valoisaan aikaan, mutta ehkä näistä nyt idean näkee.

Uusi tapet…