Siirry pääsisältöön

Saarekkeen rakentelua

Viikonloppu meni rötväillessä ja livemusiikkia kuunnellessa. Remppahommat eivät siis edistyneet. 

Jossain muussa välissä saareke on kuitenkin taas ottanut pienen nykäyksen kohti valmistumistaan. Mietin, miksi en ollut tehnyt sitä pitkään aikaan ja vastaushan selvisi, kun aloitin homman. Liimapuulevyt olivat mun romuhuoneessa, jossa nimensäkin mukaisesti on säilössä ihan kaikkea mahdollista. Levyjen päällä oli eristysvillaa ja löytyipä sieltä vielä pari nippua paneeliakin. Levyt ovat mitoiltaan niin isoja, että niitä on hankala liikutella, varsinkin huoneessa, jossa lattiaa ei ole näkyvissä juuri nimeksikään ja tavarapinot ovat korkeita. (Voin viihdyttää teitä ottamalla kuvan huoneesta viikonloppuna, kun ehdin ottaa kuvia valoisaan aikaan.) Sain kuitenkin toisen, tarvitsemani levyn kaivetuksi esiin.




Toinen syy, miksen ole jatkanut saareketta valkeni hyvinkin konkreettisesti aloitettuani sahaamaan levyjä sopiviksi kappaleiksi. Edelleen käsisahalla. 60 senttiä leveän levyn katkaisu ei ole mikään ongelma, mutta koska hyllyjen leveys on vain 49 senttiä, pituussuunnassa sahaaminen onkin sitten melko hanurista. 




Saareke on toiselta puolelta vielä kokonaan kesken, josko pääsisin siihen käsiksi viikonloppuna, kun ei oikein muutakaan hommaa tässä rempan suhteen ole. Tältä puolelta puuttuu alhaalta vielä listat, mutta ne on jo hommattu ja odottelevat pätkimistä ja kiinnittämistä.

Mun silmiin toi näyttää ihan kivalta ja vaikka ensin ajattelin verhoja tuohon eteen, en taida laittaa. Pitää vain pitää hyllyt järjestyksessä :)

Kommentit

  1. Sarakkeestahan tulee kivan näköinen! Hitaasti mutta varmasti :) Alkaako keittiö olla muilta osin kuinka valmiina?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti! Tohon pesukoneen paikalle ja ikkunan alle on tulossa vielä yks avohyllykkö. Yläkaappeja ei tule, mutta tohon lieden päälle tulee liesituuletin joskus. Seinän yläosaan tulee levy ja tapetti, joten en viitti asentaa ylimääräisyyksiä ennen sitä. Laitan niin harvoin ruokaa liedellä, että jonkin aikaa pärjää käryjen kanssa. Lieden taakse tulee lisäksi laatat eli paneelinpätkät on siinä vain väliaikaisesti. Sit tietty listaa ja viimeistelyä riittää :)

      Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Työhuone

Pian en asu täällä enää yksin, vaan mun kanssa asumaan muuttaa miesihiminen. Miesihminen tarvitsee työhuoneen ja vanhasta makkarista ollaan nyt rakennettu sellaista.


Lattiaa on nostettu, jotta saatiin sinne eristettä. Uunin ympäriltä lattiaa ei voinut nostaa, joten tehtiin sitten tuollainen eritasoratkaisu. Tavaraa täältä huoneesta vielä puuttuu, mutta hieno siitä tuli, sen voi jo sanoa.


Työpöydän päälle löytyi tuollainen lasinen "hehkulamppu", johon pääsi asustelemaan ilmakasvi eli tillandsia. 


Siniseksi aikoinaan maalaamani Ikean mäntyinen vaatekaappi sai jälleen uuden ilmeen raikkaanvihreästä väristä.


Pihalla tapahtuu

Pihalla on tapahtunut ja tapahtuu, talossa ei sinisen lattian laittamisen jälkeen. Siksi näytettävää onkin vähän ja vain ulkoa.

Suurin juttu on takapihalle pikkuhiljaa muodostuva puutarha, jonka keskeinen elementti on kovasti vetinen. Lampi on siis tuloillaan.

Reunukset ovat vielä kovastikin vaiheessa, mutta kyllähän tää jo kivalta näyttää. Vene on saatu miesihmisen vanhemmilta.
Onneksi meillä on hanavesi puoli-ilmaista. Sateita ei ole näkynyt, joten vesi piti valuttaa hanasta. Letku ei ihan riittänyt lammelle asti, joten loppupätkä valutettiin viemäriputkea pitkin.

Kasvimaalla kasvetaan kovasti. Sora-alueet on juuri siistitty (eli kaivoin satoja voikukkia yksi kerrallaan pikkulapiolla ylös, jotta sain ne juurineen irti) ja sinne on kärrätty lisää soraa viimevuotisten painuttua kasaan. Kasvimaan lisäksi myös horsmat ynnä muut kaverit kasvavat tehokkaasti taka-alalla.

Viime kesänä istutetut jättipoimulehdet rehottavat niin hyvin, että kukintoja on riittänyt maljakkoon asti ja mättäitä on vo…

Hei pitkästä aikaa

En ole jaksanut kauheasti tänne kirjoitella. Ei mistään erityisestä syystä, ei vain ole huvittanut. Eilen illalla ajattelin tehdä päivityksen, mutta siinäpä kävi sitten hassusti. Tietokone lakkasi toimimasta ja koitin palauttaa sitä edelliseen toimivaan kokoonpanoon. Sen seurauksena se jäi käynnistyksessä loputtomaan kierteeseen eikä käynnistynyt loppuun asti. Tein uudelleen palautuksen, jonka seurauksena kone nollasi itsensä eli palautti tehdasasetukset. Kaikki kahden viime vuoden aikana ottamani kuvat ja tekemäni tiedostot, puf, kadotettu ikuisiksi ajoiksi. Meni siis hieman säätämiseksi tämä homma.

On mulla osa tiedostoista onneksi jemmapaikoissa muualla, mutta osa tosiaan katosi. Aloitetaan puhtaalta pöydältä siis. Nyt mulla on uudenveroinen tietokone, joka toimii nopeasti. Eikä tarvinnut ostaa uutta, mitä aluksi ehdin jo pelätä.

Nyt asiaan. Koska on koko ajan pimeää, kuvat ovat sellaisia myös. Joitakin olen ehtinyt ottaa valoisaan aikaan, mutta ehkä näistä nyt idean näkee.

Uusi tapet…