Siirry pääsisältöön

Vähän järjestystä ja aika suuri kaaos

Leipätyön kanssa pitää tällä hetkellä kiirettä, mutta kyllä aina pikkasen pitää päästä remppajuttujakin tekemään...

Saareke etenee myös keittiön puolella. Sivulevy vielä puuttuu, mutta hyllyt on paikallaan ja hyvä niin. Alemmalle hyllylle tulee varmaan ulosvedettävä roskiskärry, nyt mulla on roskiksena ämpäri ja miljoona pussia kierrätettäville jätteille. Väliseinän tälle puolelle tulee tiskikoneen vaatima tila ja saarekkeen toiseen päähän tulee kolme hyllyä, joihin on tarkoitus laittaa kaikki astiat, jotka tällä hetkellä majailevat skafferissa. Roskiskaappiin tulee ovi todennäköisestä paneelista, toisen pään hyllyjen eteen tulee ylhäältä ja alhaalta pingotettu verho.


Roskiskaapin ylähyllylle mahtuu juuri sopivasti pesuvati, joka on toistaiseksi mun likaisten astioiden säilytyspaikka siihen saakka, kun saan tiskikoneen. Eivätpähän pyöri altaassa tai pöydillä (paitsi sitten, kun niitä on niin paljon, että pesuvati on täynnä).
Jos edelliset kuvat kertovat järjestyksen lisääntymisestä, seuraavat kertovat jostain aivan muusta. Romuhuone, josta mun pitäisi huomenna kaivaa viimeinen liimapuulevy saareketta varten. Nättiä on!Kohta pitäis varmaan hakea puukopat täyteen, jos yöllä tulee niin kova myrsky, että sähköt häviää... Sitä ennen nautin ikkunasta silmiin paistavasta auringosta.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Pihalla tapahtuu

Pihalla on tapahtunut ja tapahtuu, talossa ei sinisen lattian laittamisen jälkeen. Siksi näytettävää onkin vähän ja vain ulkoa.

Suurin juttu on takapihalle pikkuhiljaa muodostuva puutarha, jonka keskeinen elementti on kovasti vetinen. Lampi on siis tuloillaan.

Reunukset ovat vielä kovastikin vaiheessa, mutta kyllähän tää jo kivalta näyttää. Vene on saatu miesihmisen vanhemmilta.
Onneksi meillä on hanavesi puoli-ilmaista. Sateita ei ole näkynyt, joten vesi piti valuttaa hanasta. Letku ei ihan riittänyt lammelle asti, joten loppupätkä valutettiin viemäriputkea pitkin.

Kasvimaalla kasvetaan kovasti. Sora-alueet on juuri siistitty (eli kaivoin satoja voikukkia yksi kerrallaan pikkulapiolla ylös, jotta sain ne juurineen irti) ja sinne on kärrätty lisää soraa viimevuotisten painuttua kasaan. Kasvimaan lisäksi myös horsmat ynnä muut kaverit kasvavat tehokkaasti taka-alalla.

Viime kesänä istutetut jättipoimulehdet rehottavat niin hyvin, että kukintoja on riittänyt maljakkoon asti ja mättäitä on vo…

Lattiasieni

Ei niin kivoja ylläreitä tänään. Kannoin viimeisiä lattiapalkkeja ulos tuvasta ja yhden pohjastahan se löytyi. Lattiasieni, tai ainakin joku sieni.


Kunnon rihmastot, ja levinneet pitkälle puun sisään. Toisaalta, onhan tuo ihan kaunis otus jos oikein positiivisesti ajattelee...


Ilo ja riemu jatkuivat, kun kaivoin viimeistä seinustaa vapaaksi hiekasta. Lisää sientä, ja ihan seinähirressä. Lattiahirsistä en ole ollut niin huolissaan, kun ne kuitenkin pistetään uusiksi ja sieni löytyi vain yhdestä. Seinän kanssa vähän jännää, huomenna pitää tunkata ja vaihtaa koko pätkä. Onneksi kyseessä on huoneiden välinen seinä, joten jos jotain aukkoja jää, ei haittaa, kun molemmilla puolilla on kuitenkin sisätilaa.

Kuvassa vasemmalla oleva palkki on kiinni parilla lyhkäsellä naulalla lähinnä vain näyttämässä, mille korkeudelle lattia tulee. Tiellähän se on, kun alinta hirttä lähdetään fiksaamaan, mutta olkoon tuossa hetken, fiiliksen vuoksi.


Valkoinen tuossa keskellä on sientä. Ja sitä oli kyllä ihan rei…

Työhuone

Pian en asu täällä enää yksin, vaan mun kanssa asumaan muuttaa miesihiminen. Miesihminen tarvitsee työhuoneen ja vanhasta makkarista ollaan nyt rakennettu sellaista.


Lattiaa on nostettu, jotta saatiin sinne eristettä. Uunin ympäriltä lattiaa ei voinut nostaa, joten tehtiin sitten tuollainen eritasoratkaisu. Tavaraa täältä huoneesta vielä puuttuu, mutta hieno siitä tuli, sen voi jo sanoa.


Työpöydän päälle löytyi tuollainen lasinen "hehkulamppu", johon pääsi asustelemaan ilmakasvi eli tillandsia. 


Siniseksi aikoinaan maalaamani Ikean mäntyinen vaatekaappi sai jälleen uuden ilmeen raikkaanvihreästä väristä.