Siirry pääsisältöön

Uusi ihanuus

Viime viikon tein hiki hatussa leipätöitä ja tämän viikon olen lomaillut. Remppa ei siis ole edistynyt yhtään. Eikä sen koko ajan tarvitsekaan :)

Tänään postisetä toi mulle ehkä maailman ihanimman sohvan. 



Se tulee ruokapöydän toiselle sivulle, kunhan saan askarreltua itselleni pöydänkin. Nykyinen on liian uudennäköinen ja pieni.

Tässä ei ole kantta eikä tänaikaisissa ole kaiketi ollutkaan, mutta aion siihen irtonaisen kannen tehdä. Kannen alle saa sitten säilöön esim. petivaatteita ja muuta tavaraa. Kansi tulee tuohon etualan tasaisen osan yläreunan kohdalle. Siihen patja päälle ja pari nättiä tyynyä. Kyllä kelpaa juoda aamukahvit tuon päällä!



Sohvan pinta on ootrattu, enkä meinaa tehdä sille muuta kuin putsata varovasti. On se nätti!

Muista löydöistä lisää lähipäivinä. Mulla on ohjelmassa myös laittaa tällä viikolla ruokakasvien ja yrttien siemenet itämään. Niiden kanssa touhuilua siis luvassa.

Kommentit

 1. Ihana sohva! Juuri sun kotiin sopiva ja sun tyylinen. :) Mistä teit noin mahtavan löydön? Mukavaa loppulomaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! Sohva löytyi netistä, tollaselta sivustolta: http://www.antiq.fi/
   Siellä olis kyllä paljon muutakin mulle kelpaavaa :)

   Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Pihalla tapahtuu

Pihalla on tapahtunut ja tapahtuu, talossa ei sinisen lattian laittamisen jälkeen. Siksi näytettävää onkin vähän ja vain ulkoa.

Suurin juttu on takapihalle pikkuhiljaa muodostuva puutarha, jonka keskeinen elementti on kovasti vetinen. Lampi on siis tuloillaan.

Reunukset ovat vielä kovastikin vaiheessa, mutta kyllähän tää jo kivalta näyttää. Vene on saatu miesihmisen vanhemmilta.
Onneksi meillä on hanavesi puoli-ilmaista. Sateita ei ole näkynyt, joten vesi piti valuttaa hanasta. Letku ei ihan riittänyt lammelle asti, joten loppupätkä valutettiin viemäriputkea pitkin.

Kasvimaalla kasvetaan kovasti. Sora-alueet on juuri siistitty (eli kaivoin satoja voikukkia yksi kerrallaan pikkulapiolla ylös, jotta sain ne juurineen irti) ja sinne on kärrätty lisää soraa viimevuotisten painuttua kasaan. Kasvimaan lisäksi myös horsmat ynnä muut kaverit kasvavat tehokkaasti taka-alalla.

Viime kesänä istutetut jättipoimulehdet rehottavat niin hyvin, että kukintoja on riittänyt maljakkoon asti ja mättäitä on vo…

Lattiasieni

Ei niin kivoja ylläreitä tänään. Kannoin viimeisiä lattiapalkkeja ulos tuvasta ja yhden pohjastahan se löytyi. Lattiasieni, tai ainakin joku sieni.


Kunnon rihmastot, ja levinneet pitkälle puun sisään. Toisaalta, onhan tuo ihan kaunis otus jos oikein positiivisesti ajattelee...


Ilo ja riemu jatkuivat, kun kaivoin viimeistä seinustaa vapaaksi hiekasta. Lisää sientä, ja ihan seinähirressä. Lattiahirsistä en ole ollut niin huolissaan, kun ne kuitenkin pistetään uusiksi ja sieni löytyi vain yhdestä. Seinän kanssa vähän jännää, huomenna pitää tunkata ja vaihtaa koko pätkä. Onneksi kyseessä on huoneiden välinen seinä, joten jos jotain aukkoja jää, ei haittaa, kun molemmilla puolilla on kuitenkin sisätilaa.

Kuvassa vasemmalla oleva palkki on kiinni parilla lyhkäsellä naulalla lähinnä vain näyttämässä, mille korkeudelle lattia tulee. Tiellähän se on, kun alinta hirttä lähdetään fiksaamaan, mutta olkoon tuossa hetken, fiiliksen vuoksi.


Valkoinen tuossa keskellä on sientä. Ja sitä oli kyllä ihan rei…

Työhuone

Pian en asu täällä enää yksin, vaan mun kanssa asumaan muuttaa miesihiminen. Miesihminen tarvitsee työhuoneen ja vanhasta makkarista ollaan nyt rakennettu sellaista.


Lattiaa on nostettu, jotta saatiin sinne eristettä. Uunin ympäriltä lattiaa ei voinut nostaa, joten tehtiin sitten tuollainen eritasoratkaisu. Tavaraa täältä huoneesta vielä puuttuu, mutta hieno siitä tuli, sen voi jo sanoa.


Työpöydän päälle löytyi tuollainen lasinen "hehkulamppu", johon pääsi asustelemaan ilmakasvi eli tillandsia. 


Siniseksi aikoinaan maalaamani Ikean mäntyinen vaatekaappi sai jälleen uuden ilmeen raikkaanvihreästä väristä.