Siirry pääsisältöön

Multaa ja muita

Tänään olen käynyt läpi kaikkia laatikoita ja pusseja. Sain tyhjäksi kuusi muuttolaatikon kokoista laatikkoa ja kaksi jätesäkkiä. Paljon lähti tavaraa vaatekeräykseen, paperinkeräykseen ja ihan myös roskiin. Vielä olisi tosin laatikoita jäljellä, jotka pitäisi lajitella. Miten voi ihmiselle kertyä tavaraa näin paljon? Ja mä olen jo pitkään ollut tavaravastainen, eli en osta mitään tai vastaanota esim. kaupanpäällisiä, jos en oikeasti tarvitse.

No, laatikoille oli jo suunnitteilla käyttötapa. Idea on röyhkeästi varastettu Jovelasta ja on niin hämmästyttävän kätevä, että ihmettelen, ettei se ole laajemmin käytössä.Eli muovilaatikon kanteen reikiä poralla ja ruukut laatikkoon sisälle. Näin ne ovat pienessä kasvihuoneessa koko ajan. Mulla on myös korkeampia laatikoita, joten voin vaihtaa kasvit tilavampaan kasvihuoneeseen, kun (toivottavasti) ne eivät tuohon enää mahdu.

Laitoin laatikon etelänpuoleisen ikkunan eteen.

Nyt kylvin vain osan kasveista, myöhemmin laitetaan lisää sellaisia, joiden kylvöaika on käsillä vasta kuukauden päästä.Huomasin myös, että huonekuuseni ilmeisesti viihtyy nykyisellä paikallaan, sillä sen latvaan on tullut kasvua ja näyttävätpä oksankärjetkin tuoreilta ja vaaleanvihreiltä.Kommentit

  1. Ompas ovela idea tuo "muovilaatikkokasvihuone". Täytynee joskus itsekin kokeilla. :D Aiotko istuttaa ko. kasvit alkukesästä ulos vai annatko kasvaa sisällä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä mulle on jonkinlainen kasvihuone tulossa tuonne uloskin, joten kasvihuonetta tarvitsevat siirtyvät jossain vaiheessa sinne. Muut sitten viljelylaatikoihin, jos vaan saan lavakauluksia jostain.

      Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Pihalla tapahtuu

Pihalla on tapahtunut ja tapahtuu, talossa ei sinisen lattian laittamisen jälkeen. Siksi näytettävää onkin vähän ja vain ulkoa.

Suurin juttu on takapihalle pikkuhiljaa muodostuva puutarha, jonka keskeinen elementti on kovasti vetinen. Lampi on siis tuloillaan.

Reunukset ovat vielä kovastikin vaiheessa, mutta kyllähän tää jo kivalta näyttää. Vene on saatu miesihmisen vanhemmilta.
Onneksi meillä on hanavesi puoli-ilmaista. Sateita ei ole näkynyt, joten vesi piti valuttaa hanasta. Letku ei ihan riittänyt lammelle asti, joten loppupätkä valutettiin viemäriputkea pitkin.

Kasvimaalla kasvetaan kovasti. Sora-alueet on juuri siistitty (eli kaivoin satoja voikukkia yksi kerrallaan pikkulapiolla ylös, jotta sain ne juurineen irti) ja sinne on kärrätty lisää soraa viimevuotisten painuttua kasaan. Kasvimaan lisäksi myös horsmat ynnä muut kaverit kasvavat tehokkaasti taka-alalla.

Viime kesänä istutetut jättipoimulehdet rehottavat niin hyvin, että kukintoja on riittänyt maljakkoon asti ja mättäitä on vo…

Lattiasieni

Ei niin kivoja ylläreitä tänään. Kannoin viimeisiä lattiapalkkeja ulos tuvasta ja yhden pohjastahan se löytyi. Lattiasieni, tai ainakin joku sieni.


Kunnon rihmastot, ja levinneet pitkälle puun sisään. Toisaalta, onhan tuo ihan kaunis otus jos oikein positiivisesti ajattelee...


Ilo ja riemu jatkuivat, kun kaivoin viimeistä seinustaa vapaaksi hiekasta. Lisää sientä, ja ihan seinähirressä. Lattiahirsistä en ole ollut niin huolissaan, kun ne kuitenkin pistetään uusiksi ja sieni löytyi vain yhdestä. Seinän kanssa vähän jännää, huomenna pitää tunkata ja vaihtaa koko pätkä. Onneksi kyseessä on huoneiden välinen seinä, joten jos jotain aukkoja jää, ei haittaa, kun molemmilla puolilla on kuitenkin sisätilaa.

Kuvassa vasemmalla oleva palkki on kiinni parilla lyhkäsellä naulalla lähinnä vain näyttämässä, mille korkeudelle lattia tulee. Tiellähän se on, kun alinta hirttä lähdetään fiksaamaan, mutta olkoon tuossa hetken, fiiliksen vuoksi.


Valkoinen tuossa keskellä on sientä. Ja sitä oli kyllä ihan rei…

Työhuone

Pian en asu täällä enää yksin, vaan mun kanssa asumaan muuttaa miesihiminen. Miesihminen tarvitsee työhuoneen ja vanhasta makkarista ollaan nyt rakennettu sellaista.


Lattiaa on nostettu, jotta saatiin sinne eristettä. Uunin ympäriltä lattiaa ei voinut nostaa, joten tehtiin sitten tuollainen eritasoratkaisu. Tavaraa täältä huoneesta vielä puuttuu, mutta hieno siitä tuli, sen voi jo sanoa.


Työpöydän päälle löytyi tuollainen lasinen "hehkulamppu", johon pääsi asustelemaan ilmakasvi eli tillandsia. 


Siniseksi aikoinaan maalaamani Ikean mäntyinen vaatekaappi sai jälleen uuden ilmeen raikkaanvihreästä väristä.