Siirry pääsisältöön

Multaa ja muita

Tänään olen käynyt läpi kaikkia laatikoita ja pusseja. Sain tyhjäksi kuusi muuttolaatikon kokoista laatikkoa ja kaksi jätesäkkiä. Paljon lähti tavaraa vaatekeräykseen, paperinkeräykseen ja ihan myös roskiin. Vielä olisi tosin laatikoita jäljellä, jotka pitäisi lajitella. Miten voi ihmiselle kertyä tavaraa näin paljon? Ja mä olen jo pitkään ollut tavaravastainen, eli en osta mitään tai vastaanota esim. kaupanpäällisiä, jos en oikeasti tarvitse.

No, laatikoille oli jo suunnitteilla käyttötapa. Idea on röyhkeästi varastettu Jovelasta ja on niin hämmästyttävän kätevä, että ihmettelen, ettei se ole laajemmin käytössä.Eli muovilaatikon kanteen reikiä poralla ja ruukut laatikkoon sisälle. Näin ne ovat pienessä kasvihuoneessa koko ajan. Mulla on myös korkeampia laatikoita, joten voin vaihtaa kasvit tilavampaan kasvihuoneeseen, kun (toivottavasti) ne eivät tuohon enää mahdu.

Laitoin laatikon etelänpuoleisen ikkunan eteen.

Nyt kylvin vain osan kasveista, myöhemmin laitetaan lisää sellaisia, joiden kylvöaika on käsillä vasta kuukauden päästä.Huomasin myös, että huonekuuseni ilmeisesti viihtyy nykyisellä paikallaan, sillä sen latvaan on tullut kasvua ja näyttävätpä oksankärjetkin tuoreilta ja vaaleanvihreiltä.Kommentit

  1. Ompas ovela idea tuo "muovilaatikkokasvihuone". Täytynee joskus itsekin kokeilla. :D Aiotko istuttaa ko. kasvit alkukesästä ulos vai annatko kasvaa sisällä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä mulle on jonkinlainen kasvihuone tulossa tuonne uloskin, joten kasvihuonetta tarvitsevat siirtyvät jossain vaiheessa sinne. Muut sitten viljelylaatikoihin, jos vaan saan lavakauluksia jostain.

      Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Työhuone

Pian en asu täällä enää yksin, vaan mun kanssa asumaan muuttaa miesihiminen. Miesihminen tarvitsee työhuoneen ja vanhasta makkarista ollaan nyt rakennettu sellaista.


Lattiaa on nostettu, jotta saatiin sinne eristettä. Uunin ympäriltä lattiaa ei voinut nostaa, joten tehtiin sitten tuollainen eritasoratkaisu. Tavaraa täältä huoneesta vielä puuttuu, mutta hieno siitä tuli, sen voi jo sanoa.


Työpöydän päälle löytyi tuollainen lasinen "hehkulamppu", johon pääsi asustelemaan ilmakasvi eli tillandsia. 


Siniseksi aikoinaan maalaamani Ikean mäntyinen vaatekaappi sai jälleen uuden ilmeen raikkaanvihreästä väristä.


Hei pitkästä aikaa

En ole jaksanut kauheasti tänne kirjoitella. Ei mistään erityisestä syystä, ei vain ole huvittanut. Eilen illalla ajattelin tehdä päivityksen, mutta siinäpä kävi sitten hassusti. Tietokone lakkasi toimimasta ja koitin palauttaa sitä edelliseen toimivaan kokoonpanoon. Sen seurauksena se jäi käynnistyksessä loputtomaan kierteeseen eikä käynnistynyt loppuun asti. Tein uudelleen palautuksen, jonka seurauksena kone nollasi itsensä eli palautti tehdasasetukset. Kaikki kahden viime vuoden aikana ottamani kuvat ja tekemäni tiedostot, puf, kadotettu ikuisiksi ajoiksi. Meni siis hieman säätämiseksi tämä homma.

On mulla osa tiedostoista onneksi jemmapaikoissa muualla, mutta osa tosiaan katosi. Aloitetaan puhtaalta pöydältä siis. Nyt mulla on uudenveroinen tietokone, joka toimii nopeasti. Eikä tarvinnut ostaa uutta, mitä aluksi ehdin jo pelätä.

Nyt asiaan. Koska on koko ajan pimeää, kuvat ovat sellaisia myös. Joitakin olen ehtinyt ottaa valoisaan aikaan, mutta ehkä näistä nyt idean näkee.

Uusi tapet…

Sisäihanuuksia syyskuussa

Totesin, että tuvan nurkka on liian pimeä. Tummakantinen (ja vähän hutju) pöytä synkensi tunnelmaa. Mä kaipaan nyt kaiken valon, etten ihan taas syysmasennu täällä.

Pöytä vaihtoon siis.


Pöytä on jatkettavaa mallia ja se pidentyy tuosta vielä 40 senttiä, jos tarve vaatii. Se oli tummanruskea eikä mitenkään kovin kummoisessa kunnossa. 80-luvun kaveri, joten ei tarvinnut pelätä turmelevansa antiikkia. Maalasin pöydän kalkkimaalilla ja hiersin vahan pintaan. Nyt on kiva. "Uudet" tuolitkin pääsivät pöydän ääreen.Nurkkaan löytyi lisäksi amppelisaniainen. Halusin riiputtaa sen puunväriseen hyllynkannattimeen. Se vaati pientä kannattimen purkua ja paloittelua, mutta nyt näyttää hyvältä.Saniainen onneksi viihtyy hämärässä. Sellainen tuo nurkka nimittäin on.